Betala bara för din risk

Vår försäkring passar inte alla. Men för bilar och förare som är mindre skadedrabbade erbjuder vi oftast ett riktigt bra pris. Det är det allt fler som upptäcker – i den stora försäkringsjämförelse som Vi Bilägare genomförde våren 2019 var Svedea billigast i mer än 2/3 av fallen!

Vår försäkring passar dig som

  • är över 30 år
  • kör en vanlig begagnad bil
  • bor i utvalda områden där skaderisken är låg

Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen måste du ha enligt lag när din bil är i trafik. Den ersätter personskador på förare, passagerare och utomstående vid en trafikolycka. Den ersätter även skador på annans egendom som du orsakar med din bil. Här kan du läsa mer om hur trafikförsäkringen fungerar! 

Helförsäkring och Halvförsäkring

Med en helförsäkring eller halvförsäkring får du hjälp med kostnader som kan uppstå, till exempel om bilen behöver repareras efter en olycka. I Svedeas bilförsäkring får du bland annat: 

  • Ersättning för skador som kan uppstå på motorn och startmotorn. 
  • Lägre självrisk om du skulle köra på ett djur eller om bilen blir utsatt för skadegörelse. 
  • Kostnadsfri lagning av stenskott

Vad kostar det att försäkra min bil?

Ditt personnummer

Resa med bil utomlands

Ska du köra utomlands med din bil kräver vissa länder ett internationellt försäkringsbevis, så kallat Grönt Kort, för att din försäkring ska gälla. Här kan du se vilka länder det gäller och även beställa ditt Gröna Kort!

Vad blir självrisken? 

I vår försäkring kan du själv välja vilken självrisk du vill ha, på så sätt kan du själv påverka priset på försäkringen! Här ser du vilka nivåer på självrisken som vi erbjuder.