Sök på Svedea.se

En glad kvinna som kör en bil och ler medan hon håller i ratten

Byta bilförsäkring

Det är enkelt att byta bilförsäkringsbolag. Kontakta bara ditt gamla försäkringsbolag innan årsförfallodagen, jämför sedan och teckna en ny försäkring. Då börjar den gälla direkt när din gamla sagts upp.

När du bestämt dig för att välja en ny försäkring är det bra att börja jämföra vad de olika försäkringsbolagen erbjuder och vad det kostar. Är du riktigt noggrann kan du också se efter vem som är försäkringsgivare och att de har tillstånd att bedriva försäkringsverksamhet. Tänk på att inte säga upp din gamla försäkring innan du vet att den nya träder i kraft.

Byta bilförsäkring innan förfallodag?

Som regel kan du bara byta din bilförsäkring på huvudförfallodagen. Vilken dag som är huvudförfallodag står i ditt försäkringsavtal. Det spelar ingen roll om du betalar försäkringen månads-, halvårs- eller årsvis, du måste ändå vänta till huvudförfallodagen.

Om försäkringsbehovet däremot upphör, till exempel om du säljer din bil, då kan du naturligtvis säga upp bilförsäkringen oavsett datum. Säger du inte upp eller byter försäkring på huvudförfallodagen så förlängs den med automatik i ytterligare ett år.

Hur byter jag bilförsäkring?

 

Jämför bilförsäkring

Jämför vilken bilförsäkring som passar dig bäst, ange dina uppgifter och börja räkna.

Ditt person-/org. nummer

Vad kostar en ny bilförsäkring?

Av naturliga skäl kan priserna skilja en hel del mellan olika bolag. Det beror på att de själva väljer vilka kriterier som ska bestämma vad försäkringen kostar. Det kan vara alltifrån bilmodell, bostadsort, ålder till antal tidigare skador. Det är därför det är så viktigt att jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig.

Mer om hur Svedea räknar ut priset

Facebook

Instagram