Teckna din bilförsäkring här och nu!

PuL
Kontakta oss
0771-160 190 Mejla oss

En ovanligt bra försäkring för vanliga bilar

Om du kör en vanlig och begagnad bil vill du knappast betala för de höga skadekostnader som nya bilar dras med. Hos oss betalar därför var och en för den risk man utgör, vare sig mer eller mindre. Det gör att vi kan erbjuda en riktigt prisvärd bilförsäkring för vanliga begagnade bilar.

Läs mer

Nyhet! Försäkra firmabilen hos oss

Vår bilförsäkring för företag gäller för begagnad personbil eller lätt lastbil, vars förare är över 30 år. Genom att sätta rätt pris för rätt risk kan vi ge dig en konkurrenskraftig försäkring till ett billigt pris – dessutom ingår gratis lagning av stenskott när du tecknar halvförsäkring eller helförsäkring!

Läs mer

Billigare bilförsäkring för dig med begagnad bil

Vår bilförsäkring är allra bäst för dig som är 30+, bor i utvalda områden och kör en begagnad bil. Till dig kan vi erbjuda en bilförsäkring till ett riktigt bra pris! Dessutom kan du själv välja bilverkstad när det är dags för reparation, något som sparar både tid och kilometer för dig.

Läs mer

Bra bilförsäkring för dig som äger en Volvo, Volkswagen eller Saab

Vår bilförsäkring är framtagen speciellt för dig som kör en vanlig begagnad bil med låg skadestatistik, till exempel de flesta modeller av Volvo, Volkswagen, Saab, Audi, Ford, Toyota, Peugeot, Skoda, Citroën, Subaru och Opel. Dessutom kan du själv påverka priset genom att välja olika självrisker.

Läs mer

Sveriges snabbaste och mest kompetenta skadereglering

När Svenskt Kvalitetsindex hösten 2017 undersökte hur nöjda kunderna är med försäkringsbranschens skadeservice så var Svedea bolaget med den snabbaste och mest kompetenta skadeservicen. Detta är vi naturligtvis väldigt stolta över! Anmäl din skada snabbt online.

Läs mer

Se vad som ingår i din bilförsäkring

Trafikförsäkring måste du ha enligt lag när din bil är i trafik. Med en halvförsäkring eller helförsäkring får du hjälp med kostnader som kan uppstå, till exempel om bilen behöver repareras efter en olycka.

Innehåll Trafik Halv Hel

Komplettera din bilförsäkring med XL

Till din hel- och halvförsäkring kan du köpa vårt XL-tillägg för bara 490 kr. Då får du räddnings- och bärgningsassistans dygnet runt helt utan självrisk och en kris- och olycksfallsförsäkring som gäller för både förare och passagerare. Dessutom har du rätt till likvärdig hyrbil i upp till 65 dagar i samband med en ersättningsbar skada. I kombination med helförsäkring ger XL även självriskeliminering på vagnskada vid djurkollision och skadegörelse.

 

Vanliga frågor & svar

Om försäkringen

Grundregeln är att du som tecknar försäkring ska vara bilens verkliga ägare och huvudsakliga brukare. Det fungerar också om den som främst använder bilen är en make/maka/sambo till dig. Men om det är någon annan som främst ska använda bilen bör du kontakta oss innan du tecknar försäkringen - annars finns risken att du inte får ut någon ersättning alls om bilen skulle bli skadad. 

Ja, vi har inga särskilda undantag för direktimporterade bilar. Däremot gäller maskinförsäkringen med dubbel självrisk.

Bilen ska ha lagstadgad utrustning och den får inte användas om den har körförbud. Du ska följa fabrikantens anvisningar om skötsel, underhåll och service.

Avmonterad bildel, t.ex. vinter-/sommardäck ska förvaras i inlåst utrymme som endast du eller din familj har tillgång till, exempelvis garage eller förråd.

Om bilen är hel- eller halvförsäkrad övergår försäkringen till en avställningsförsäkring. Är bilen enbart trafikförsäkrad upphör försäkringen att gälla vid avställning. När du ställt av bilen hos Transportstyrelsen får vi automatiskt information om detta. Om du inte vill ha en avställningsförsäkring kontaktar du oss.

En släpvagn behöver ingen trafikförsäkring utan det är dragbilens trafikförsäkring som gäller. Tänk på att skador på det egna släpet inte ersätts genom din bilförsäkring.

Ja, bilen får framföras av alla som har någon av körkortsbehörigheterna B, B-utökad eller BE.

Tänk på att du som privatperson måste ha meddelat oss om någon under 25 år ska köra bilen då det påverkar priset på din försäkring, i annat fall gäller försäkringen med dubbel självrisk.

Tänk på att du som företagare har angett en huvudsaklig brukare för bilen. Om någon annan än huvudsaklig brukare eller dennas maka/make/sambo kör bilen gäller trafikskada och vagnskada med dubbel självrisk.

Betalning

Hos oss kan privatpersoner betala med e-faktura eller pappersfaktura. Väljer du e-faktura kan du betala per helår, halvår och om din årskostnad överstiger 800 kronor kan du även betala månadsvis. Det tillkommer ett tillägg på 2 % av årskostnaden om du väljer att betala halvårsvis och 5 % om du väljer månadsbetalning. Väljer du pappersfaktura kan du betala per helår eller halvår. Det tillkommer ett tillägg på 3 % av årskostnaden om du väljer att betala halvårsvis. För pappersfaktura tillkommer en faktureringsavgift på 29 kr.

Som företagare kan man endast betala med faktura, antingen som pappersfaktura per post eller en pdf-faktura via mejl. Försäkringen kan betalas per helår, halvår eller kvartal. Väljer du att dela upp betalningen tillkommer ett tillägg på 3 % av årskostnaden för halvårsbetalning och 5 % för kvartalsbetalning. För pappersfaktura tillkommer en faktureringsavgift om 29 kr.

När du tecknar en ny försäkring eller ändrar din försäkring ska försäkringen vara betald senast fjorton dagar efter att vi skickat din faktura. Förfallodatumet är dock aldrig tidigare än samma dag som försäkringen börjar gälla. När du förnyar din försäkring ska försäkringen vara betald senast samma dag som din nya försäkringsperiod börjar.

Köra bil utomlands

Försäkringen gäller inom EES-området (EU, Island, Liechtenstein och Norge), i Schweiz samt i ett antal Medelhavsländer. Vilka länder som försäkringen gäller i samt vilka länder som kräver Grönt Kort ser du på sidan Resa utomlands.

Om du planerar på att åka utomlands var vänlig och kontakta oss för att se över ditt försäkringsskydd och beställa Grönt Kort kostnadsfritt via vår kundtjänst.

Grönt Kort är ett bevis på att bilen är försäkrad och att försäkringen är betald. Vissa länder kräver att du har ett Grönt Kort vid inresa. Vilka länder som försäkringen gäller i samt vilka länder som kräver Grönt Kort ser du på sidan Resa utomlands.

Köpa eller sälja bil

Om du ska köpa en bil behöver du teckna en egen försäkring innan du hämtar bilen då föregående ägares försäkring upphör i samma stund som ägarbytet sker. Ägarbytet sker från det datum som ni anger till Transportstyrelsen och det är alltså från det datumet du behöver ha en försäkring. Om du avvaktar med att teckna försäkring åker du runt oförsäkrad samtidigt som du kommer att få betala straffavgift till Trafikförsäkringsföreningen, TFF. Läs mer om ägarbyte hos Transportstyrelsen på www.transportstyrelsen.se/agarbyte.

Försäkringen avslutas per automatik när vi fått information från Transportstyrelsen att bilen är såld. Eventuell överbliven premie återbetalas.

Priser

Priset på försäkring styrs av bilens ålder, modell, årlig körsträcka samt din ålder, var och hur du bor samt i vissa fall hur länge du haft körkort. Även upprepade skador kan påverka vårt erbjudande.

Du kan själv påverka priset genom att välja olika självrisker.

Ja, den ingår i alla priser du får av oss.

Det kan ha flera orsaker, till exempel att det saknas en del teknisk information om fordonet i Vägtrafikregistret. Börja med att kontrollera att du verkligen använder rätt registreringsnummer. Du kan alltid kontakta oss via telefon eller mejl om du behöver hjälp.

Mina sidor

Mina sidor är en tjänst för dig som är kund hos Svedea. Där får du en sammanställning av dina försäkringar hos oss.

På Mina sidor kan du:

  • Ladda ner försäkringsbrev och villkor
  • Se betalningssätt och årskostnad för din försäkring
  • Se din huvudförfallodag
  • Uppdatera dina kontaktuppgifter och eventuellt konto för återbetalningar

Du loggar in på Mina sidor genom att klicka på logga in uppe i högra hörnet på sidan eller genom att gå direkt till svedea.se/logga-in/mina-sidor. För att kunna logga in behöver du ha ett Mobilt BankID. 

Har du inte Mobilt BankID? Här kan du läsa om hur du kommer igång.

Våra försäkringsvillkor

I villkorssammanfattningen och i de fullständiga villkoren kan du läsa mer om försäkringen. Det är alltid de fullständiga villkoren som gäller.

 Villkorssammanfattning Bilförsäkring 2017

 Fullständiga villkor Bilförsäkring 2017

 Fullständiga villkor Bilförsäkring 2016

 

 Villkorssammanfattning företagsägd bil eller lätt lastbil 2016

 Fullständiga villkor företagsägd bil eller lätt lastbil 2016

Så tycker kunderna om vår Bilförsäkring

Se alla betyg och omdömen