Teckna din bilförsäkring här och nu!

Kontakta oss
0771-160 190 Mejla oss

En ovanligt bra försäkring för vanliga bilar

Vem som helst kan inte teckna vår bilförsäkring. Vi har valt bort nya bilar och unga bilister så att just du ska få ett bra pris! Kanske har du redan idag din hoj eller snöskoter försäkrad hos oss - vår bilförsäkring ger dig samma trygghet och service till ett riktigt bra pris!

Läs mer

Nyhet! Försäkra firmabilen hos oss

Vår bilförsäkring för företag gäller för begagnad personbil eller lätt lastbil, vars förare är över 30 år och bor i villa eller radhus. Genom att sätta rätt pris för rätt risk kan vi ge dig en konkurrenskraftig försäkring till ett billigt pris – dessutom ingår gratis lagning av stenskott när du tecknar halvförsäkring eller helförsäkring!

Läs mer

Billigare bilförsäkring för dig som bor i villa

Vår bilförsäkring vänder sig till dig som är 30+, bor i villa eller radhus i utvalda områden och kör en begagnad bil. På så sätt kan vi erbjuda en bilförsäkring till ett riktigt bra pris! Dessutom kan du själv välja bilverkstad när det är dags för reparation, något som sparar både tid och kilometer för dig.

Läs mer

Bra bilförsäkring för dig som äger en Volvo, Volkswagen eller Saab

Vår bilförsäkring är framtagen speciellt för dig som kör en vanlig begagnad bil med låg skadestatistik, till exempel de flesta modeller av Volvo, Volkswagen, Audi, Saab, Peugeot, Ford, Toyota, Skoda, Citroën, Subaru och Opel. Dessutom kan du själv påverka priset genom att välja olika självrisker.

Läs mer

Högt betyg för vår skadehantering!

Alla försäkringsbolag säger att de sätter kunderna i centrum men hur ser det ut i verkligheten? Mer än 95% av våra kunder som drabbas av en skada är nöjda eller mycket nöjda med vår skadehantering. Och vi ger oss inte förrän de sista 5 % också är riktigt nöjda. Anmäl din skada snabbt online!

Läs mer

Se vad som ingår i din bilförsäkring

Trafikförsäkring måste du ha enligt lag när din bil är i trafik. Med en halvförsäkring eller helförsäkring får du hjälp med kostnader som kan uppstå, till exempel om bilen behöver repareras efter en olycka.

Innehåll Trafik Halv Hel

Komplettera din bilförsäkring med XL

Till din hel- och halvförsäkring kan du köpa vårt XL-tillägg för bara 490 kr. Då får du räddnings- och bärgningsassistans dygnet runt helt utan självrisk och en kris- och olycksfallsförsäkring som gäller för både förare och passagerare. Dessutom har du rätt till likvärdig hyrbil i upp till 65 dagar i samband med en ersättningsbar skada. I kombination med helförsäkring ger XL även självriskeliminering vid djurkollision och skadegörelse.

Vanliga frågor & svar

Om försäkringen

Vi försäkrar enbart privatägda personbilar och vår bilförsäkring riktar sig till en begränsad målgrupp: ägare över 30 år som bor i villa i områden där skaderisken är låg och som kör en begagnad bil av ett vanligt märke med låg skadestatistik (till exempel de flesta modeller av Volvo, Volkswagen, Ford, Opel, Skoda och Peugeot).

Det är alltid den som står som registrerad ägare till fordonet hos Transportstyrelsen som ska stå som försäkringstagare. En person eller ett företag som inte äger fordonet kan inte heller försäkra det. Observera att försäkringen endast avser försäkringstagarens eget ekonomiska intresse som ägare till bilen. Det innebär att egendomsförsäkringen inte gäller om du låter någon annan stå som ägare och försäkringstagare till din bil.

Ja, vi har inga särskilda undantag för direktimporterade bilar. Däremot gäller maskinförsäkringen med dubbel självrisk.

Bilen ska ha lagstadgad utrustning och den får inte användas om den har körförbud. Du ska följa fabrikantens anvisningar om skötsel, underhåll och service.

Avmonterad bildel, t.ex. vinter-/sommardäck ska förvaras i inlåst utrymme som endast du eller din familj har tillgång till, exempelvis garage eller förråd.

Om bilen är hel- eller halvförsäkrad övergår försäkringen till en avställningsförsäkring. Är bilen enbart trafikförsäkrad upphör försäkringen att gälla vid avställning. När du ställt av bilen hos Transportstyrelsen får vi automatiskt information om detta. Om du inte vill ha en avställningsförsäkring kontaktar du oss.

En släpvagn behöver ingen trafikförsäkring utan det är dragbilens trafikförsäkring som gäller. Tänk på att skador på det egna släpet inte ersätts genom din bilförsäkring.

Ja, bilen får framföras av alla som har någon av körkortsbehörigheterna B, B-utökad eller BE.

Tänk på att du måste ha meddelat oss om någon under 25 år ska köra bilen då det påverkar priset på din försäkring, i annat fall gäller försäkringen med dubbel självrisk.

Betalning

Hos oss kan privatpersoner betala med e-faktura eller pappersfaktura. Väljer du e-faktura kan du betala per helår, halvår och om din årskostnad överstiger 800 kronor kan du även betala månadsvis. Det tillkommer ett tillägg på 2 % av årskostnaden om du väljer att betala halvårsvis och 5 % om du väljer månadsbetalning. Väljer du pappersfaktura kan du betala per helår eller halvår. Det tillkommer ett tillägg på 3 % av årskostnaden om du väljer att betala halvårsvis.

Som företagare kan man endast betala med pappersfaktura. En pdf-faktura kan dock skickas via mail. Försäkringen kan betalas per helår, halvår eller kvartal. Väljer du att dela upp betalningen tillkommer ett tillägg på 3 % av årskostnaden för halvårsbetalning och 5 % för kvartalsbetalning. 

När du tecknar en ny försäkring eller ändrar din försäkring ska försäkringen vara betald senast fjorton dagar efter att vi skickat din faktura. Förfallodatumet är dock aldrig tidigare än samma dag som försäkringen börjar gälla. När du förnyar din försäkring ska försäkringen vara betald senast samma dag som din nya försäkringsperiod börjar.

Köra bil utomlands

Försäkringen gäller inom EES-området (EU, Island, Liechtenstein och Norge), Schweiz samt i ett antal Medelhavsländer. Vilka länder som försäkringen gäller i samt vilka länder som kräver Grönt kort ser du på sidan Resa utomlands.

Om du planerar på att åka utomlands var vänlig och kontakta oss för att se över ditt försäkringsskydd och beställa Grönt kort kostnadsfritt via vår kundtjänst.

Grönt kort är ett bevis på att bilen är försäkrad och att försäkringen är betald. Vissa länder kräver att du har ett Grönt kort vid inresa. Vilka länder som försäkringen gäller i samt vilka länder som kräver Grönt kort ser du på sidan Resa utomlands.

Köpa eller sälja bil

Om du ska köpa en bil behöver du teckna en egen försäkring innan du hämtar bilen då föregående ägares försäkring upphör i samma stund som ägarbytet sker. Ägarbytet sker från det datum som ni anger till Transportstyrelsen och det är alltså från det datumet du behöver ha en försäkring. Om du avvaktar med att teckna försäkring åker du runt oförsäkrad samtidigt som du kommer att få betala straffavgift till Trafikförsäkringsföreningen, TFF. Läs mer om ägarbyte hos Transportstyrelsen på www.transportstyrelsen.se/agarbyte.

Försäkringen avslutas per automatik när vi fått information från Transportstyrelsen att bilen är såld. Eventuell överbliven premie återbetalas.

Priser

Priset på försäkring styrs av bilens ålder, modell, årlig körsträcka samt din ålder, var och hur du bor samt i vissa fall hur länge du haft körkort. Även upprepade skador kan påverka vårt erbjudande.

Du kan själv påverka priset genom att välja olika självrisker.

Ja, den ingår i alla priser du får av oss.

Det kan ha flera orsaker, till exempel att det saknas en del teknisk information om fordonet i Vägtrafikregistret. Börja med att kontrollera att du verkligen använder rätt registreringsnummer. Du kan alltid kontakta oss via telefon eller mejl om du behöver hjälp.

Våra försäkringsvillkor

I villkorssammanfattningen och i de fullständiga villkoren kan du läsa mer om försäkringen. Det är alltid de fullständiga villkoren som gäller.

 Villkorssammanfattning Bilförsäkring 2017

 Fullständiga villkor Bilförsäkring 2017

 Fullständiga villkor Bilförsäkring 2016

 

 Villkorssammanfattning företagsägd bil eller lätt lastbil 2016

 Fullständiga villkor företagsägd bil eller lätt lastbil 2016

Hur sannolikt är det att du skulle rekommendera Svedea till en vän eller kollega?

Just nu har vi betyget 7.15 och 300 personer har röstat.

1 = Inte sannolikt 10 = Mycket sannolikt