Sök på Svedea.se

Bilförsäkring

 • Reparera bilen på valfri verkstad

 • Kostnadsfri lagning av stenskott

 • Sveriges nöjdaste kunder 5 år i rad enligt SKI

Tränare och unga fotbollsspelare vid bil med öppet bagage vid fotbollsplan. Tränare och unga fotbollsspelare vid bil med öppet bagage vid fotbollsplan.
Pratbubbla med texten Nöjdast kunder

Se pris och köp bilförsäkring

ABC 123
Ditt person-/org. nummer

Reparera bilen på valfri verkstad

Hos oss bestämmer du vilken bilverkstad som ska laga din bil. Den som ligger närmast eller den du har störst förtroende för.

Kostnadsfri lagning av stenskott

Med en hel- eller halvförsäkring hos oss betalar du inget extra för lagning av stenskott.

Sveriges nöjdaste kunder 5 år i rad

Vi är väldigt glada över alla fina kundomdömen, inte minst från dem som råkat ut för en skada.

Vad tycker våra kunder?

4.8

Baserat på 2991 omdömen
Alla kunder som haft en skada får ranka oss och ge ett omdöme vilka märks med ”verifierad kund”. Omärkta omdömen har lämnats direkt på webben och behöver inte vara gjorda av kunder. Samtliga omdömen granskas innan publicering och stötande eller kränkande innehåll tas bort, men antalet stjärnor behålls.

En ovanlig bilförsäkring för vanliga bilar

På Svedea tycker vi att det är mest rättvist att din försäkringspremie baseras på dig och din bil. Inte någon annans stöldbegärliga sportbil eller riskfyllda körning. Det är därför vi kan erbjuda dig en riktigt prisvärd bilförsäkring för vanliga bilar.

Mer om bilförsäkring
Foppa står på en väg framför en bil.

Nöjdast kunder fem år i rad

Svenskt Kvalitetsindex har för femte året i rad utnämnt oss till bolaget med Sveriges nöjdaste kunder inom fordonsförsäkring. Mycket tack vare att vi har skadereglerare utöver det vanliga. 

Läs mer

Vilken bilförsäkring vill du ha?

Trafikförsäkring

Måste du ha enligt lag när din bil är i trafik. Ersätter personskador på förare, passagerare och utomstående vid en trafikolycka. Försäkringen ersätter även skador på annans egendom som du orsakar med din bil.

Halvförsäkring

I en halvförsäkring ingår förutom samma skydd som i en trafikförsäkring även allrisk, brand, glas, maskin och elektronik, rättsskydd, stöld och vägassistans.

Helförsäkring

I en helförsäkring ingår förutom samma skydd som i en halvförsäkring även vagnskada som ersätter skador på din bil vid trafikolycka, skadegörelse eller annan yttre olyckshändelse.

Pratbubbla med texten XL

Välj XL till hel- och halvförsäkring

Utöver det ordinarie skyddet ingår:

 • Vägassistans dygnet runt.
 • Kris- och olycksfallsförsäkring.
 • Hyrbil i upp till 65 dagar.
 • Ingen självrisk vid djurkollision eller skadegörelse om du har helförsäkring.
 • Ersättning för den självrisk som Trafikförsäkringsföreningen tar ut vid godkänd parkeringsskada om skadan på din bil orsakats av ett okänt motordrivet fordon.

Endast 490 kr/år.

Försäkringens innehåll

Innehåll och självrisker

Trafikskada

Allrisk

Brand

Glas

Maskin och elektronik

Rättsskydd

Stöld

Vägassistans

Vagnskada

Djurkollision

Skadegörelse

Vanliga frågor och svar

Om försäkringen
Vem ska stå som försäkringstagare på försäkringen?

Grundregeln är att du som tecknar försäkring ska vara bilens verkliga ägare och huvudsakliga brukare. Det fungerar också om den som främst använder bilen är en make/maka/sambo till dig. Men om det är någon annan som främst ska använda bilen bör du kontakta oss innan du tecknar försäkringen - annars finns risken att du inte får ut någon ersättning alls om bilen skulle bli skadad.

Försäkrar ni direktimporterade personbilar?

Ja, vi har inga särskilda undantag för direktimporterade bilar. Däremot gäller maskin- och elektronikdelen med dubbel självrisk, dock högst 12 000 kr.

Vilka krav ställer ni på bilen?

Bilen ska ha lagstadgad utrustning och den får inte användas om den har körförbud. Du ska följa fabrikantens anvisningar om skötsel, underhåll och service.

Hur ska utrustning och tillbehör till bilen förvaras?

Avmonterad bildel, t.ex. vinter-/sommardäck ska förvaras i inlåst utrymme som endast du eller din familj har tillgång till, exempelvis garage eller förråd.

Vad händer om jag ställer av bilen?

Om bilen är helförsäkrad eller halvförsäkrad övergår försäkringen till en avställningsförsäkring. Är bilen enbart trafikförsäkrad upphör försäkringen att gälla vid avställning. När du ställt av bilen hos Transportstyrelsen får vi automatiskt information om detta. Om du inte vill ha en avställningsförsäkring kontaktar du oss.

Gäller bilens trafikförsäkring för en tillkopplad släpvagn?

En släpvagn behöver ingen trafikförsäkring utan det är dragbilens trafikförsäkring som gäller. Tänk på att skador på det egna släpet inte ersätts genom din bilförsäkring.

Får jag låna ut min bil?

Ja, bilen får framföras av alla som har någon av körkortsbehörigheterna B, B-utökad eller BE.

Vad gäller om en förare under 25 år lånar bilen?

Om något skulle hända så tillämpas en förhöjd självrisk på 2 000 kr om fordonet framförs av en förare som är yngre än 25 år. Det blir ingen extra avgift på försäkringspremien.

Tänk på att det är viktigt att personen som fordonet står registrerad på ska vara den huvudsakliga brukaren.

Vilken bilförsäkring ska jag välja?

Ditt val av bilförsäkring kan påverkas av flera faktorer, alltifrån bilens ålder och värde, vilket skydd du behöver till eventuell skadehistorik samt hur gammal du är. 

Hos oss kan du välja mellan en trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Utöver det kan du teckna olika tilläggsförsäkringar, såsom vårt XL tillägg för att utöka ditt skydd. 

Är du osäker? Läs skillnaderna mellan en hel- och halvförsäkring eller kontakta oss för hjälp.

Betalning
Vilka betalningsalternativ erbjuder ni?

Hos oss kan privatpersoner betala med e-faktura eller pappersfaktura. Väljer du e-faktura kan du betala per helår eller månad. För månadsbetalning måste årskostnaden överstiga 800 kr. Väljer du pappersfaktura kan du betala per helår.

Det tillkommer ett tillägg på 5 % av årskostnaden om du väljer månadsbetalning. För pappersfaktura tillkommer en fakturaavgift på 45 kr per faktura.

Som företagare kan du betala med e-faktura eller pappersfaktura. Väljer du e-faktura kan du betala per helår, halvår, kvartal eller månad. För månadsbetalning måste årskostnaden överstiga 800 kr. Väljer du pappersfaktura kan du betala per helår, halvår eller kvartal.

Det tillkommer ett tillägg på 3 % av årskostnaden om du väljer att betala halvårsvis och 5 % om du väljer kvartals- eller månadsbetalning. För pappersfaktura tillkommer en fakturaavgift på 45 kr per faktura.

När ska försäkringen vara betald?

När du tecknar en ny försäkring eller ändrar din försäkring ska försäkringen vara betald senast 14 dagar efter att vi skickat din faktura. Förfallodatumet är dock aldrig tidigare än samma dag som försäkringen börjar gälla. När du förnyar din försäkring ska försäkringen vara betald senast samma dag som din nya försäkringsperiod börjar.

Köra bil utomlands
Jag ska åka utomlands och besöka ett par länder i Europa, gäller min försäkring?

Försäkringen gäller inom EES-området (EU, Island, Liechtenstein och Norge), i Schweiz samt i ett antal Medelhavsländer. Här kan du läsa mer om i vilka länder som försäkringen gäller samt vilka länder som kräver grönt kort.

Om du planerar att åka utomlands var vänlig och kontakta oss för att se över ditt försäkringsskydd och beställa ett grönt kort kostnadsfritt via vår kundtjänst.

Vad är ett grönt kort?

Ett grönt kort är ett bevis på att bilen är försäkrad och att försäkringen är betald. Vissa länder kräver att du har ett grönt kort vid inresa. Här kan du läsa mer om i vilka länder som försäkringen gäller samt vilka länder som kräver grönt kort.

Köpa eller sälja bil
Jag ska köpa en bil, vad behöver jag tänka på när det gäller försäkring?

Om du ska köpa en bil behöver du teckna en egen försäkring innan du hämtar bilen då föregående ägares försäkring upphör i samma stund som ägarbytet sker. Ägarbytet sker från det datum som ni anger till Transportstyrelsen och det är alltså från det datumet du behöver ha en försäkring. Om du avvaktar med att teckna försäkring åker du runt oförsäkrad samtidigt som du kommer att få betala straffavgift till Trafikförsäkringsföreningen, TFF. Läs mer om ägarbyte hos Transportstyrelsen.

Jag har sålt min bil. Avslutas försäkringen automatiskt?

Försäkringen avslutas per automatik när vi fått information från Transportstyrelsen att bilen är såld. Eventuell överbliven premie återbetalas.

Priser
Vad tittar ni på när ni räknar fram era priser?

Priset på försäkring styrs av bilens ålder, modell, årlig körsträcka samt din ålder, var och hur du bor samt i vissa fall hur länge du haft körkort. Även upprepade skador kan påverka vårt erbjudande.

Du kan själv påverka priset genom att välja olika självrisker.

Ingår trafikpremieskatten i era priser?

Ja, den ingår i alla priser du får av oss.

Varför får jag inte fram något pris på er webb?

Det kan ha flera orsaker, till exempel att det saknas en del teknisk information om fordonet i Vägtrafikregistret. Börja med att kontrollera att du verkligen använder rätt registreringsnummer. Du kan alltid kontakta oss via telefon eller mejl om du behöver hjälp.

Mina sidor
Vad kan jag göra på Mina sidor?

Mina sidor är en tjänst för dig som är kund hos Svedea. Där får du en sammanställning av dina försäkringar hos oss.

På Mina sidor kan du:

 • Ladda ner försäkringsbrev och villkor
 • Se betalningssätt och årskostnad för din försäkring
 • Se din huvudförfallodag
 • Uppdatera dina kontaktuppgifter och eventuellt konto för återbetalningar

Hur loggar jag in på Mina sidor?

Du loggar in på Mina sidor genom att klicka på ikonen uppe i högra hörnet på sidan eller genom att gå direkt till Mina sidor. För att kunna logga in behöver du ha ett Mobilt BankID.

Har du inte Mobilt BankID? Här kan du läsa hur du kommer igång.

Villkor och information

I förköpsinformationen och i det fullständiga villkoret kan du läsa mer om försäkringen. Det är alltid det fullständiga villkoret som gäller.

Se våra villkor

Så säger våra kunder

Vi är stolta över våra höga betyg på kundnöjdhet! Så här hanterar vi kundomdömen: Alla kunder som haft en skada får ranka oss och ge ett omdöme vilka märks med ”verifierad kund”. Omärkta omdömen har lämnats direkt på webben och behöver inte vara gjorda av kunder. Samtliga omdömen granskas innan publicering och stötande eller kränkande innehåll tas bort, men antalet stjärnor behålls.

4.8

Baserat på 2991 omdömen
Visa alla omdömen

Facebook

Instagram