Teckna din bilförsäkring här och nu!

Teckna din bilförsäkring här och nu!

Se ditt pris


Kontakta oss
0771-160 190 Mejla oss

Jämför innehållet och påverka priset på din bilförsäkring

Motorälskarnas favoritbolag heter Svedea. Många köper våra försäkringar för våra konkurrenskraftiga priser men också för att vi har ett passionerat förhållande till motorer. Kanske har du redan idag en hoj eller snöskoter försäkrad hos oss – vår bilförsäkring ger dig samma trygghet till ett bra pris!

Läs mer

Billigare bilförsäkring för dig som bor i villa

Vår bilförsäkring vänder sig till dig som är 30+, bor i villa eller radhus i utvalda områden och kör en begagnad bil. På så sätt kan vi erbjuda en bilförsäkring till ett riktigt bra pris!

Läs mer

Om 30 sekunder kan din bil vara försäkrad!

Du vet väl att du måste teckna en försäkring samma dag du köper din bil? Med några enkla knapptryck har du utrustat din bil med ett generöst skydd till ett bra pris, sedan är det bara ut och köra!

Läs mer

Bra bilförsäkring för dig som äger en Volvo, Volkswagen eller Saab

Vår bilförsäkring är framtagen speciellt för dig som kör en vanlig begagnad bil med låg skadestatistik, till exempel de flesta modeller av Volvo, Volkswagen, Audi, Saab, Peugeot, Ford, Toyota, Skoda, Citroën, Subaru och Opel. Dessutom kan du själv påverka priset genom att välja olika självrisker.

Läs mer

Högt betyg för vår skadehantering!

Alla försäkringsbolag säger att de sätter kunderna i centrum men hur ser det ut i verkligheten? Mer än 95% av våra kunder som drabbas av en skada är nöjda eller mycket nöjda med vår skadehantering. Och vi ger oss inte förrän de sista 5 % också är riktigt nöjda. Anmäl din skada snabbt online!

Läs mer

Det här ingår i din bilförsäkring

Trafikförsäkring är ett måste så fort din bil är i trafik. Men om en olycka är framme kan det bli dyrt. En halvförsäkring eller helförsäkring hjälper dig med kostnader som kan uppstå, till exempel om bilen behöver repareras.

Innehåll Trafik Halv Hel
Trafikskada

Trafikförsäkring måste du ha enligt lag när din bil är i trafik. Den ersätter personskador på förare, passagerare och utomstående vid en trafikolycka. Försäkringen ersätter även skador på annans egendom som du orsakar med din bil.

/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Stöld

Du får ersättning om din bil stjäls, rånas eller skadas vid stöldförsök. Även utrustning och tillbehör till bilen omfattas av försäkringen, exempelvis sommar- och vinterhjul. Om din bil inte återfinns får du ersättning 30 dagar efter att du gjort anmälan till oss och polisen.

/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Brand

Du kan få ersättning om din bil skadas genom brand, blixtnedslag eller explosion. Försäkringen gäller även för skada som uppstår på grund av kortslutning i elektriska kablar.

/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Allrisk

Allrisk gäller för bil som är högst åtta år gammal och som körts högst 10 000 mil och du kan få ersättning för

 • skada i kupé och bagageutrymme
 • stulen eller förlorad bilnyckel och/eller bilnyckelkort
 • sanering av bränsletank vid feltankning
/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Räddning

Försäkringen ersätter kostnader för transport av personer och bil om du råkar ut för en olycka eller drabbas av driftstopp. Du får även ersättning för

 • reparation på plats om det kostar mindre än att bärga bilen till närmaste verkstad
 • arbetskostnad vid hjulbyte på grund av punktering
 • transport av drivmedel vid bränslebrist
 • bärgningskostnad oavsett fel på bilen
/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Maskinskada

Maskinförsäkringen gäller för bil som är högst åtta år gammal och som körts högst 10 000 mil. Den lämnar ersättning för plötsligt och oförutsedd skada som direkt påverkar bilens funktion

/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Glas

Försäkringen gäller vid skador på vindruta, sidoruta eller bakruta. Om vindrutan bara repareras behöver du inte betala någon självrisk.

/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Rättsskydd

Du kan få ersättning för advokat- och rättegångskostnader vid tvister som kan uppstå vid till exempel köp och försäljning av bilen.

/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Vagnskada

Du får ersättning för skador på bilen vid trafikolycka, skadegörelse eller annan yttre olyckshändelse.

/img/ikoner/svedea-check-14.png

Köp XL till både hel- och halvförsäkring

För endast 390 kr kan du köpa vårt XL-tillägg. Då ingår räddnings-och bärgningsassistans dygnet runt utan att du behöver betala självrisk. I vårt XL-tillägg ingår också hyrbil i högst 45 dagar vid en skada som är ersättningsbar. Dessutom ingår en kris- och olycksfallsförsäkring för både förare och passagerare.

Vanliga frågor & svar

 • Jag ska åka utomlands och besöka ett par länder i Europa, gäller min försäkring?

  Försäkringen gäller inom EES-området (EU, Island, Liechtenstein och Norge), Schweiz samt i ett antal Medelhavsländer. Vilka länder som försäkringen gäller i samt vilka länder som kräver Grönt kort ser du här.

  Om du planerar att åka utomlands så kontakta oss för att se över ditt försäkringsskydd och beställa grönt kort kostnadsfritt via vår kundtjänst.

 • Får jag låna ut min bil?

  Ja, bilen får framföras av alla som har någon av körkortsbehörigheterna B, B-utökad eller BE. Tänk på att du måste ha meddelat oss om någon under 25 år ska köra bilen då det påverkar priset på din försäkring. I annat fall gäller försäkringen med dubbel självrisk.

 • Varför får jag inte fram något pris på er webb?

  Det kan ha flera orsaker, till exempel saknas en del teknisk information om fordonet i Vägtrafikregistret. Börjar med att kontrollera att du verkligen använder rätt registreringsnummer.

Våra villkor

I villkorssammanfattningen och i de fullständiga villkoren kan du läsa mer om försäkringen. Det är alltid de fullständiga villkoren som gäller.

Villkorssammanfattning Bilförsäkring 2016

Fullständiga villkor Bilförsäkring 2016

Fullständiga villkor Bilförsäkring 2015