Sök på Svedea.se

Försäkra din släpvagn

  • Skadedrabbade ger oss toppbetyg

  • Billigare försäkring ju mindre risk

  • Snabb och smidig skadereglering

En anslutning till en släpvagn kopplad till en bil, med en metallkrok och svart gummikoppling synlig, redo för att säkert dra lasten En anslutning till en släpvagn kopplad till en bil, med en metallkrok och svart gummikoppling synlig, redo för att säkert dra lasten
Pratbubbla med texten Nöjdast kunder

Se pris och köp släpvagnsförsäkring

ABC 123
Ditt person-/org. nummer

Skadedrabbade ger oss toppbetyg

När vi frågar våra kunder som drabbats av en skada ger de flesta oss högsta betyg. Se själv vad våra kunder säger och jämför oss gärna!

Billigare försäkring ju mindre risk

Vi tänker lite annorlunda. Tillhör du en grupp som sällan drabbas av skador hittar du med största sannolikhet en billigare försäkring hos oss.

Snabb och smidig skadereglering

Allt handlar om att ha nöjda kunder – inget annat är viktigare. Därför arbetar vi varje dag för att kunna erbjuda dig bransch­ledande kundservice och snabb skadereglering.

Vad tycker våra kunder?

4.8

Baserat på 2991 omdömen
Alla kunder som haft en skada får ranka oss och ge ett omdöme vilka märks med ”verifierad kund”. Omärkta omdömen har lämnats direkt på webben och behöver inte vara gjorda av kunder. Samtliga omdömen granskas innan publicering och stötande eller kränkande innehåll tas bort, men antalet stjärnor behålls.

En ovanlig försäkring för vanliga släpvagnar

Med vår släpvagnsförsäkring får du hjälp med kostnader som kan uppstå, till exempel om släpvagnen behöver repareras efter en olycka.

Foppa står på en väg framför en bil.

Nöjdast kunder fem år i rad

Svenskt Kvalitetsindex har för femte året i rad utnämnt oss till bolaget med Sveriges nöjdaste fordonsförsäkringskunder. Men, det är inte målet. Bara början!

Läs mer

Försäkringens innehåll

Förutom släpvagnen omfattas också tillbehör och utrustning samt en extra uppsättning hjul av försäkringen. Du kan välja mellan en halvförsäkring eller en helförsäkring.

Innehåll och omfattning

Brand

Rättskydd

Stöld

Vagnskada

Villkor och information

I förköpsinformationen och i det fullständiga villkoret kan du läsa mer om försäkringen. Det är alltid det fullständiga villkoret som gäller.

Se våra villkor

Vanliga frågor och svar

Om försäkringen
Vem ska stå som försäkringstagare på försäkringen

Grundregeln är att du som tecknar försäkring ska vara släpvagnens verkliga ägare och huvudsakliga brukare. Det fungerar också om den som främst använder släpvagnen är en make/maka/sambo till dig. Men om det är någon annan som främst ska använda släpvagnen bör du kontakta oss innan du tecknar försäkringen - annars finns risken att du inte får ut någon ersättning alls om släpvagnen skulle bli skadad. 

Vilka krav ställer ni på släpvagnen?

Du ska följa fabrikantens anvisningar om skötsel, underhåll och service.

Vid transport ska lasten vara fastspänd enligt Trafiksäkerhetsverkets föreskrifter om säkring av last på fordon under färd (TSVFS 1978:10).

Hur ska utrustning och tillbehör till släpvagnen förvaras?

Avmonterad fordonsdel, t.ex. vinter-/sommardäck ska förvaras i inlåst utrymme som endast du eller din familj har tillgång till, exempelvis garage eller förråd.

Behöver jag teckna en trafikförsäkring för min släpvagn?

En släpvagn behöver ingen trafikförsäkring utan det är dragfordonets trafikförsäkring som gäller.

Vad händer med försäkringen när jag säljer min släpvagn?

Har du en släpvagnsförsäkring måste du kontakta oss och säga upp försäkringen. När försäkringen är avslutad betalar vi tillbaka eventuell återstående del av din premie. Vill du ha pengarna insatta på ett konto ber vi dig kontakta oss och lämna ett kontonummer.

Betalning
Vilka betalningsalternativ erbjuder ni?

Hos oss kan du betala med e-faktura eller pappersfaktura. Du kan välja att betala per helår eller halvår.

Det tillkommer ett tillägg på 3 % av årskostnaden om du väljer att betala halvårsvis. För pappersfaktura tillkommer en faktureringsavgift på 45 kr.

När ska försäkringen vara betald?

När du tecknar en ny försäkring eller ändrar din försäkring ska försäkringen vara betald senast fjorton dagar efter att vi skickat din faktura. Förfallodatumet är dock aldrig tidigare än samma dag som försäkringen börjar gälla. När du förnyar din försäkring ska försäkringen vara betald senast samma dag som din nya försäkringsperiod börjar.

Priser
Vad tittar ni på när ni räknar fram era priser?

Priset på försäkringen styrs av släpvagnens ålder och vikt. 

Varför får jag inte fram något pris på er webb?

Det kan ha flera orsaker, till exempel att det saknas en del teknisk information om fordonet i Vägtrafikregistret. Börja med att kontrollera att du verkligen använder rätt registreringsnummer. Du kan alltid kontakta oss via telefon eller mejl om du behöver hjälp.

Mina sidor
Vad kan jag göra på Mina sidor?

Mina sidor är en tjänst för dig som är kund hos Svedea. Där får du en sammanställning av dina försäkringar hos oss.

På Mina sidor kan du:

  • Ladda ner försäkringsbrev och villkor
  • Se betalningssätt och årskostnad för din försäkring
  • Se din huvudförfallodag
  • Uppdatera dina kontaktuppgifter och eventuellt konto för återbetalningar

Hur loggar jag in på Mina sidor?

Du loggar in på Mina sidor genom att klicka på logga in uppe i högra hörnet på sidan eller genom att gå direkt till 
Mina sidor. För att kunna logga in behöver du ha ett Mobilt BankID.

Har du inte Mobilt BankID? Här kan du läsa om hur du kommer igång.

Så säger våra kunder

Vi är stolta över våra höga betyg på kundnöjdhet! Så här hanterar vi kundomdömen: Alla kunder som haft en skada får ranka oss och ge ett omdöme vilka märks med ”verifierad kund”. Omärkta omdömen har lämnats direkt på webben och behöver inte vara gjorda av kunder. Samtliga omdömen granskas innan publicering och stötande eller kränkande innehåll tas bort, men antalet stjärnor behålls.

4.8

Baserat på 2991 omdömen
Visa alla omdömen

Facebook

Instagram