Köp din kattförsäkring snabbt & enkelt!

PuL
Kontakta oss
0771-160 190 Mejla oss Våra ombud Uppfödare

Kombinera innehållet i försäkringen och påverka priset

Kombinera våra fyra försäkringar, veterinärvårdsförsäkring, livförsäkring, reseförsäkring och avelsförsäkring på det sätt som passar bäst för just dig och din katt. När du väljer mellan en fast och en rörlig självrisk påverkar du priset på din kattförsäkring. Den fasta självrisken betalar du en gång per 130 dagar och den rörliga betalar du vid varje veterinärbesök.

Läs mer

30 % billigare kattförsäkring med kattungerabatt!

Undvik att betala för mycket för din djurförsäkring! Försäkrar du din kattunge hos oss innan den har hunnit fylla fyra månader får du 30 % rabatt. Försäkrar du flera katter får du upp till 20 %. Och är din hankatt kastrerad, du har hunden försäkrad hos oss eller jobbar som veterinär eller inom djursjukvård så kan du få ytterligare rabatt! Räkna och se vilket pris du kan få på din kattförsäkring!

Läs mer

Ersättning för behandling av TR (FORL)

Känn dig trygg med att din katt för bästa tänkbara vård. Hos oss ingår dolda fel-försäkring och vi ersätter behandling av TR (FORL) om din katt har försäkrats hos oss innan den är två år. Och att byta bolag är inga problem även om din katt har varit sjuk eller skadad. Det enda kravet vi har är att din katt är fullt frisk idag.

Läs mer

Träffa veterinären på nätet - 3 kostnadsfria besök!

Gör veterinärbesöket enklare för dig och din katt – ta fram mobilen, surfplattan eller slå på datorn och träffa veterinären online! Med FirstVet får du rådgivning och enklare undersökningar av en veterinär – via videomöten. Det går snabbt och är enkelt – i många fall slipper du åka in till veterinären. Som kund hos Svedea får du dessutom tre kostnadsfria besök per år!

Läs mer

Reseförsäkring för katter

Reseförsäkringen ersätter av- och ombokningskostnader om din katt blir allvarligt sjuk. Dessutom ersätter vi kattens pass om det gamla försvinner. Reseförsäkringen utökar även kattens veterinärvårdsförsäkring så att den ersätter undersökning, vård och behandling av exotiska sjukdomar.

Läs mer

Det här innehåller veterinärvårdsförsäkringen

En veterinärvårdsförsäkring är basen i kattens försäkringsskydd. Blir din katt sjuk eller skadad och behöver undersökas av veterinär ersätter den kostnader för utredning och behandling. Du kan försäkra katten från att den är sex veckor gammal.

Innehåll Veterinärvårdsförsäkring

Begränsningar i försäkringen för vissa raser

 • För scottish fold ersätter vi inte undersökning, behandling eller vård av ledsjukdomar.

 • För perser och exotic ersätter vi inte kostnader för plastikoperationer och efterföljande behandling av näsborrar.

 Vanliga frågor & svar

 • Vad ersätter en kattförsäkring?

  Kattförsäkringen kan ersätta dig för kostnader du har i samband med att din katt blir sjuk eller skadad och måste uppsöka veterinär. Utöver detta finns tillval du kan göra, till exempel avelsförsäkring och livförsäkring. 
 • Vilken typ av försäkring bör jag ha för min katt?

  Det viktigaste är att du har en bra veterinärvårdsförsäkring för din katt. Den ligger till grund för alla kattförsäkringar vi erbjuder. När du köper försäkring bör du fundera på vad du planerar att han din katt till. Det finns olika försäkringsalternativ som passar dig som planerar att avla eller resa med din katt.

 • Vad är fast och rörlig självrisk?

  Självriskerna är den del av kostnaden för vården som du som försäkringstagare ska stå för. Den fasta självrisken är ett belopp som du väljer när du köper försäkringen och som du betalar en gång per självriskperiod (130 dagar). För kostnader som överstiger den fasta självrisken betalar du en rörlig självrisk. Även denna väljer du när du köper försäkringen.

Våra villkor

Här på webbplatsen försöker vi så tydligt som möjligt beskriva vad som ingår i våra försäkringar. Det är dock alltid de fullständiga villkoren som gäller. 

Villkorssammanfattning kattförsäkring fr.o.m. 2016-06-01

 Villkorssammanfattning kattförsäkring fr.o.m. 2015-09-01

 

Fullständiga villkor kattförsäkring fr.o.m. 2016-06-01

 Fullständiga villkor kattförsäkring fr.o.m. 2015-09-01

 

Hur sannolikt är det att du skulle rekommendera Svedea till en vän eller kollega?

Just nu har vi betyget 6.33 och 79 personer har röstat.

1 = Inte sannolikt 10 = Mycket sannolikt