Sök på Svedea.se

Företags­försäkring

  • Topp­betyg från skade­drabbade

  • Inga fyrkantiga paketlösningar

  • 99 % av alla ärenden hanteras inom ett dygn

Två personer sitter och arbetar tillsammans i ett modernt kontorsutrymme. Två personer sitter och arbetar tillsammans i ett modernt kontorsutrymme
Pratbubbla med texten Vi ser dig!

Se pris och köp företagsförsäkring

Organisationsnummer

Topp­­betyg från skadedrabbade

Vi frågar alltid kunder som fått en skada hur vi skött skade­hanteringen. Resultatet? 9 av 10 rekommenderar oss.

Inga fyrkantiga paketlösningar

Våra försäkringar anpassas efter dig – inte tvärtom. En försäkring från oss är alltid speciellt framtagen för ditt företag.

99 % av alla ärenden hanteras inom ett dygn

Om en skada inträffar vill du ha snabb hjälp. Vi ser till att din verksamhet rullar så snart det är möjligt.

Vad tycker våra kunder?

4.9

Baserat på 161 omdömen
Alla kunder som haft en skada får ranka oss och ge ett omdöme vilka märks med ”verifierad kund”. Omärkta omdömen har lämnats direkt på webben och behöver inte vara gjorda av kunder. Samtliga omdömen granskas innan publicering och stötande eller kränkande innehåll tas bort, men antalet stjärnor behålls.

Vi guidar dig

Bygg & entreprenad

Anpassat skydd för dig inom bygg, entreprenad och hantverk – oavsett om du till exempel arbetar som elektriker, målare eller golvläggare.
Läs mer och teckna byggförsäkring

Handel & butik

Företagsförsäkring utformad för dig som jobbar inom butik, e-handel, parti- eller grossisthandel.
Läs mer och teckna försäkring för dig inom handel

Konsult

Försäkring anpassad för vardagen som konsult. Vi försäkrar alltifrån programmerare och arkitekter till dig som stöttar andra i strategifrågor.
Läs mer och teckna konsultförsäkring

Vi ser Foppa som står framför en butik.

Nöjdast kunder fem år i rad

Svenskt Kvalitetsindex har för femte året i rad utnämnt oss till bolaget med Sveriges nöjdaste fordonsförsäkrings­kunder för privatmarknad. Vi har samma höga ambitioner för våra företags­kunder. Nöjda kunder, oavsett vem det är.

Läs mer
Leende kvinna i jeansskjorta arbetar på en bärbar dator vid ett bord på ett café.

Rätt företags­­­försäkring för dig

Vi jobbar inte med generella lösningar – för vi tror helt enkelt inte på den typen av försäkrings­lösningar. Däremot tror vi på att du bara ska betala för det skydd du och din verksamhet verkligen behöver.

För att kunna erbjuda dig en företags­­försäkring som är anpassad efter din bransch och dina unika förutsättningar, guidar vi dig genom att ställa de rätta frågorna.

Resultatet blir ett förslag som innehåller det skydd du måste ha plus tillägg du bör ha. Du får dessutom förslag på tillägg som kan vara bra att ha.

Vilket skydd behöver jag?

Skydd du måste ha

Vissa försäkrings­skydd måste du ha, oavsett vilken bransch du jobbar inom. Hit räknas vanligtvis ansvars­försäkring, avbrotts­försäkring, egendoms­försäkring, samt rättsskydds­försäkring.

Skydd anpassat för dig

En del skydd rekommenderar vi att du väljer baserat på din verksamhet. Vi har många års erfarenhet av olika branscher och de skador som kan uppstå, och baserar vårt förslag på det. Gör du bedömningen att de inte behövs kan du välja bort dessa.

Skydd du kan välja till

Slutligen kan du utöka din försäkrings­lösning med olika tillägg som kan vara bra att ha för just ditt företag. Det avgör du själv utifrån dina specifika behov och önskemål.

Pratbubbla med texten Har du sett?

Tips för småföretagare

Som företagare finns det frågor som kan vara svåra att ha koll på. Därför har vi samlat en mängd nyttiga tips som kan göra ditt liv som företagare enklare.

Läs mer

Försäkring för trygga företag

Hos oss är din egendom både fullvärdes- och allriskförsäkrad. Du får också fasta självrisker där beloppen oftast anges i kronor, inte procent. Allt för att göra livet som företagare enklare, och för att du ska känna att verksamheten är i trygga händer om olyckan är framme.

Egendom ersätts till fullvärde

Vi erbjuder nästan alltid fullvärde på din försäkrade egendom, det vill säga dina inventarier och varor. Det innebär att du kan känna dig trygg med att du inte är underförsäkrad – och att du inte behöver veta det exakta värdet av din egendom. Vid en eventuell skada ersätter vi den skadade egendomen, alternativt kostnaden för reparation, till ett belopp som minst motsvarar egendomens värde innan skadan.

Allriskförsäkring ingår

Din egendom är allriskförsäkrad vilket innebär att försäkringen inte bara ersätter skada orsakad av brand, inbrott eller vatten. Vi ersätter även skador som till exempel uppstår om en medarbetare råkar välta en möbel som skadar golvet eller om ett antal datorskärmar ramlar ner och går sönder.

Fasta självrisker på egendom

För att det ska vara enklare och tydligare för dig som kund jobbar vi med fasta belopp i kronor för självrisk på egendom i stället för procent av basbelopp. I branschen är det vanligt att räkna med procent av prisbasbelopp som självrisk, vilket kan vara svårare att relatera till.

Det här ingår alltid

Basskydd för din verksamhet

Ansvarsförsäkring

En ansvarsförsäkring är ett viktigt skydd om du krävs på skadestånd genom sak- eller personskada, så kallat allmänt ansvar. I princip alla företag har behov av detta skydd.

Avbrottsförsäkring

Om ditt företag drabbas av en egendomsskada som orsakar ett avbrott i din verksamhet, ersätter avbrottsförsäkringen den uteblivna vinsten och de fasta kostnader du måste betala som till exempel leasingavtal, hyres- och elkostnader eller personallöner.

Egendomsförsäkring

En egendomsförsäkring täcker lös egendom du har inom företaget, exempelvis maskinerier såsom teknisk utrustning till kopieringsmaskiner, kontorsmöbler, datorer och varor för försäljning.

Rättsskyddsförsäkring

Om ditt företag hamnar i tvist med någon, till exempel en kund, hyresvärd eller leverantör och tvisten måste avgöras i rättsinstans, så hjälper rättsskydds­försäkringen till med ombudskostnader för att driva tvisteprocessen.

Våra villkor

Läs mer om våra försäkringar i för- och efterköpsinformationen och i de fullständiga villkoren. Kontakta oss gärna om du undrar över något.

Läs mer

Så säger våra kunder

Vi är stolta över våra höga betyg på kundnöjdhet! Så här hanterar vi kundomdömen: Alla kunder som haft en skada får ranka oss och ge ett omdöme vilka märks med ”verifierad kund”. Omärkta omdömen har lämnats direkt på webben och behöver inte vara gjorda av kunder. Samtliga omdömen granskas innan publicering och stötande eller kränkande innehåll tas bort, men antalet stjärnor behålls.

4.9

Baserat på 161 omdömen
Visa alla omdömen

Facebook

Instagram