Ersätter det skadestånd som kan riktas mot dig om du råkar skada en annan människa eller någon annans egendom.
När vi frågar våra kunder som drabbats av en skada ger de flesta oss högsta betyg. Se själv vad våra kunder säger och jämför oss gärna!
Allt handlar om att ha nöjda kunder – inget annat är viktigare. Därför arbetar vi varje dag för att kunna erbjuda dig branschledande kundservice och snabb skadereglering.
Fler och fler upptäcker passionen i att flyga en drönare. Oavsett om det är en ren hobby eller för kommersiella syften är det viktigt att förstå vikten av säkerhet och planering av sin flygning. Har man otur och olyckan är framme kan det bli kostsamt om man inte har en ansvarsförsäkring som skydd.
Försäkringen ersätter sakskada eller personskada flygningen åsamkat annan.
Flygansvarsförsäkringen ersätter inte skada på den egna drönaren.
Svenskt Kvalitetsindex har för femte året i rad utnämnt oss till bolaget med Sveriges nöjdaste fordonsförsäkringskunder för privatmarknad. Självklart har vi samma höga ambitioner för alla produkter vi försäkrar. Nöjda kunder, oavsett vem det är.
Läs merAtt flyga utan flygansvarsförsäkring kan bli väldigt dyrt om du får ett haveri på drönaren och den kraschar bland människor eller på annans egendom.
Flyger du privat är det finns det inget krav på försäkring, men tänk på att de flesta hemförsäkringar inte täcker skador orsakade av drönare.
Flyger du på uppdrag av någon eller flyger i kommersiellt syfte måste du ha ansvarsförsäkring enligt EU-förordning.
Se till att drönaren är märkt med ägarens namn, telefonnummer och operatörs-id (om sådant krävs). Om det är möjligt att programmera drönaren med dessa uppgifter ska detta göras.
Planera flygningen. Gärna med hjälp av en flygkarta, för att säkerställa inom vilken typ av luftrum och omgivning som flygningen kommer att utföras.
Upprätta ett flyg- och säkerhetsområde med avseende på avstånd till människor, djur och egendom, så att ingen eller inget kan komma till skada.
Säkerställa att drönaren och dess system fungerar som det ska.
Flygningar ska ske så att drönaren är väl inom synhåll för dig (utan hjälp av visuella hjälpmedel såsom kikare eller FPV-glasögon) och inom drönarens operativa räckvidd.
Flygning ska ske på ett sådant sätt att störningar för människor och djur minimeras och så att ingen eller inget kan komma till skada.
Flygning i okontrollerat luftrum ska ske på maximalt 120 meters (400 feet) höjd över mark eller vatten.
Om drönaren är utrustad med automatisk flygning ska det alltid finnas en möjlighet att ta över styrningen för att göra en undanmanöver.
Drönaren får inte flygas närmare än 5 km från någon del av flygplatsens start- och landningsbanor. Drönarens hastighet får inte överstiger 25 meter/sekund (50 knop eller 90 kilometer/timme). Flyghöjden får inte överstiga 50 meter över marken. Vid flygning i trafikzon, trafikinformationszon, trafikinformationsområde eller i närheten av militära flygplatser gäller andra regler.
Flygning närmare än 1 000 m från helikopterflygplatser får endast ske i samråd med berörd helikopterflygplats.
Det finns också restriktionsområden i Sverige där det är förbjudet att flyga, till exempel över fängelser, kärnkraftverk och nationalparker. Flygning får inte ske på sådant avstånd eller på sådant sätt att det kan störa pågående räddningsinsats.
I förköpsinformationen och i det fullständiga villkoret kan du läsa mer om försäkringen. Det är alltid det fullständiga villkoret som gäller.