Teckna din MC-försäkring här och nu!

Teckna din MC-försäkring här och nu!

Se ditt pris


Genom att klicka på ”Se ditt pris” samtycker du till att vi använder kakor och att vi lagrar dina uppgifter i enlighet med PuL

Kontakta oss
0771-160 190 Mejla oss

Jämför innehållet och påverka priset på din försäkring

Hojåkarnas favoritbolag heter Svedea. Många köper våra försäkringar för våra konkurrenskraftiga priser men också för att vi har en förstklassig skadeservice. Priset på försäkringen kan du påverka själv, bland annat beroende på vem som kör motorcykeln, hur den förvaras på natten och om du använder mc-ställ.

Läs mer

Billigare mc-försäkring för dig som är medlem i SMC

Som medlem i SMC får du alltid 10 % rabatt på din motorcykelförsäkring. Och som om det inte vore nog med en av marknadens bästa försäkringar - du stödjer dessutom SMC:s utveckling. För varje tecknad försäkring får de nämligen ett bidrag till sitt arbete för ökad trafiksäkerhet.

Läs mer

Om 30 sekunder kan din mc vara försäkrad!

Du vet väl att du kan försäkra din mc redan innan du har hämtat ut den och anmält ägarbyte? Med några enkla knapptryck har du utrustat din motorcykel med ett generöst skydd till ett bra pris, sedan är det bara ut och köra!

Läs mer

Märkesförsäkringar till bra priser

Våra åtta märkesförsäkringar är framtagna speciellt för dig som köper en Aprilia, Can-Am Spyder, Honda, Kawasaki, Moto Guzzi, Piaggio, Vespa eller Yamaha hos en auktoriserad återförsäljare. De är alla framtagna i nära samarbete med märkets generalagent vilket innebär ett av marknadens bredaste grundskydd med snabbare ersättning vid stöld. Vi är också ensamma i branschen om att erbjuda stilleståndsersättning.

Läs mer

Ta mc-kort med Svedea!

Det är roligt att köra mc och det tycker vi att fler ska få uppleva. Mc-stipendiet ger sex personer en intensivutbildning för mc-körkort. Stipendiet vänder sig till dig som har baskunskaper för mc genom tidigare övningskörning, är minst 24 år gammal och har körkort för bil. Ansök för egen eller annans del här!

Läs mer

Det här ingår i din motorcykelförsäkring

Trafikförsäkring är ett måste så fort din motorcykel är i trafik. Men om en olycka är framme kan det bli dyrt. En halvförsäkring eller helförsäkring hjälper dig med kostnader som kan uppstå, till exempel om motorcykeln behöver repareras.

Innehåll Hel Halv Trafik
Trafikskada

Trafikförsäkring måste du ha enligt lag när din mc är i trafik. Den ersätter personskador på förare, passagerare och utomstående vid en trafikolycka samt skador på annans egendom som du orsakar med din mc. Dessutom ersätter försäkringen skadade kläder och skyddsutrustning.

/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Brand

Du kan få ersättning om din motorcykel skadas genom brand, blixtnedslag eller explosion. Försäkringen gäller även för skada som uppstår på grund av kortslutning i elektriska kablar.

/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Glas

Försäkringen gäller vid skador på vindruta, vindavvisare och kåpglas. Dessutom ersätts skada på glaset till strålkastaren om det genombrutits. 

/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Maskinskada

Maskinförsäkringen gäller för plötslig och oförutsedd skada som direkt påverkar motorcykelns funktion. Försäkringen gäller för serietillverkad motorcykel som är högst sex år gammal räknat från motorcykelns första datum i trafik och som körts högst 6 000 mil.

/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Räddning

Försäkringen ersätter kostnader för transport av personer och motorcykel om du råkar ut för en olycka eller drabbas av driftstopp. Försäkringen kan även lämna ersättning för hyrbil i upp till 7 dygn om motorcykeln skadas under en resa som är mer än 200 km från din hemort och som innefattar minst två övernattningar.

/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Rättsskydd

Du kan få ersättning för advokat- och rättegångskostnader vid tvister som kan uppstå vid till exempel köp och försäljning av motorcykeln.

/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Stöld

Stöldförsäkringen ger ersättning om din mc blir stulen eller skadad vid stöldförsök. Försäkringen omfattar även utrustning och tillbehör till mc:n. Om din mc inte återfinns får du ersättning 30 dagar efter att du gjort anmälan till oss och polisen.

/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Vagnskada

Du kan få ersättning för skador på motorcykeln som uppstår på grund av trafikolycka, skadegörelse eller annan yttre olyckshändelse. Försäkringen gäller även när motorcykeln transporteras på släp.

/img/ikoner/svedea-check-14.png

Köp XL till både halv- och helförsäkring

För bara 290 kr (261 för SMC-medlem) kan du köpa vårt XL-tillägg som ger dig räddnings- och bärgningsassistans dygnet runt helt utan självrisk. Det ingår även en kris- och olycksfallsförsäkring samt att maxersättningen för mc:ns tillbehör och utrustning höjs till 80 000 kr. XL förlänger även hyrbilsersättningen med 14 dagar, till totalt 21 dagar.

Svedea Mc-försäkring på Facebook