Teckna din MC-försäkring här och nu!

PuL
Kontakta oss
0771-160 190 Mejla oss

Jämför innehållet och påverka priset på din försäkring

Hojåkarnas favoritbolag heter Svedea. Många köper våra försäkringar för våra konkurrenskraftiga priser men också för att vi har en förstklassig skadeservice. Priset på försäkringen kan du påverka själv, bland annat beroende på vem som kör motorcykeln, hur den förvaras på natten och om du använder mc-ställ.

Läs mer

Ännu bättre och billigare mc-försäkring för dig som är medlem i SMC

Som medlem i SMC får du 10 % rabatt på din försäkring. Dessutom förlänger du din maskinskadeförsäkring med två år och slipper betala vagnskadesjälvrisk om du krockar med en utländsk motpart, oavsett vem som orsakar olyckan. Och som om det inte vore nog med en av marknadens bästa försäkringar - du stödjer dessutom SMC:s utveckling. För varje tecknad försäkring får de nämligen ett bidrag till sitt arbete för ökad trafiksäkerhet.

Läs mer

Nyhet! Nu ersätter vi borttappade nycklar

Från och med nu ingår allrisk, ofta kallad drulle, i vår hel- och halvförsäkring. Det innebär att vi har gjort vår motorcykelförsäkring ännu lite bättre för dig som är duktig på att slarva bort nycklar. Eller tanka fel. Eller drullar till det på annat sätt! Allriskförsäkringen gäller både för dig som redan har en mc-försäkring hos oss och för dig som tecknar en ny.

Läs mer

Märkesförsäkringar till bra priser

Våra åtta märkesförsäkringar är framtagna speciellt för dig som köper en Aprilia, Can-Am Spyder, Honda, Kawasaki, Moto Guzzi, Piaggio, Vespa eller Yamaha hos en auktoriserad återförsäljare. De är alla framtagna i nära samarbete med märkets generalagent vilket innebär ett av marknadens bredaste grundskydd med snabbare ersättning vid stöld. Vi är också ensamma i branschen om att erbjuda stilleståndsersättning.

Läs mer

Ta mc-kort med Svedea!

Mc-stipendiet ger dig en kostnadsfri intensivkurs för mc-kort. Enda kravet är att du ska ha haft B-körkort i minst två år och ha baskunskaper för mc genom tidigare övningskörning. Så passa på att förverkliga din dröm om mc-kort och ansök om Mc-stipendiet redan idag, eller tipsa en vän som du tycker borde söka!

Läs mer

Det här ingår i din motorcykelförsäkring

Trafikförsäkring är ett måste så fort din motorcykel är i trafik. Men om en olycka är framme kan det bli dyrt. En halvförsäkring eller helförsäkring hjälper dig med kostnader som kan uppstå, till exempel om motorcykeln behöver repareras.

Innehåll Hel Halv Trafik

Köp XL till både hel- och halvförsäkring

För endast 290 kr (261 kr om du är medlem i SMC) kan du köpa vårt XL-tillägg. Det ger dig räddnings- och bärgningsassistans dygnet runt, utan att du behöver betala självrisk. I vårt XL-tillägg ingår också en kris- och olycksfallsförsäkring, dessutom höjs maxersättningen för motorcykelns tillbehör och utrustning till 80 000 kr. Med XL utökas även ersättningen för hyrbil med 14 dagar, till totalt 21 dagar.

 

Vanliga frågor & svar

 • Kan jag betala min mc-försäkring månadsvis?

  Väljer du e-faktura kan du betala per helår, halvår eller månadsvis. För att kunna betala halvårsvis behöver din årskostnad överstiga 1 000 kronor och för att kunna betala månadsvis behöver din årskostnad överstiga 2 000 kronor.

  Premien är säsongsvarierad vilket innebär att den större delen av årspremien är beräknad för sommarhalvåret och den lägre delen för vinterhalvåret. Om du delar upp din betalning kommer därför beloppet på fakturorna variera men årspremien är densamma.

 • Vad händer med försäkringen när jag säljer min mc?

  När ägarbytet går igenom får vi information om detta från Transportstyrelsen och vi avslutar då din försäkring. Har du en garageförsäkring måste du dock själv kontakta oss och säga upp försäkringen. När försäkringen är avslutad betalar vi tillbaka eventuell återstående del av din premie. Vill du ha pengarna insatta på ett konto ber vi dig lämna ett kontonummer.

 • Ingår assistans i er försäkring?

  Har du halv- eller helförsäkring så ingår alltid en assistans- och räddningsförsäkring som innebär att vi ersätter kostnader för person- och fordonstransport/bärgning om du råkar ut för en olycka eller drabbas av driftstopp med din mc. Om skadan sker under resa som är minst 200 km från hemorten och innefattar två planerade övernattningar så ersätter vi även kostnader för hyrbil för resans ändamål upp till en vecka. Med tillägget XL slipper du dessutom betala självrisken för assistans (1 000 kr) och hyrbilsersättningen förlängs till totalt tre veckor. Assistansservicen är tillgänglig dygnet runt och gäller i Sverige och gröna kort-området.

Våra försäkringsvillkor

I villkorssammanfattningen och i de fullständiga villkoren kan du läsa mer om försäkringen. Det är alltid de fullständiga villkoren som gäller.

 Villkorssammanfattning MC-försäkring

 Fullständiga villkor MC-försäkring fr.o.m. 2017-01-26

 Fullständiga villkor MC-försäkring 2016

PuL

Hur sannolikt är det att du skulle rekommendera Svedea till en vän eller kollega?

Just nu har vi betyget 8.37 och 615 personer har röstat.

1 = Inte sannolikt 10 = Mycket sannolikt