Teckna din båtförsäkring här och nu!

Se ditt pris

PuL

Du kan även se pris på segelbåtförsäkring och vattenskoterförsäkring.

Kontakta oss
0771-160 190 Mejla oss

Teckna hos specialister på båt och försäkring

På Svedea jobbar experter inom både båt och försäkring. Det gör att vi kan erbjuda båtförsäkringar till konkurrenskraftiga priser och en snabb skadeservice som verkligen gör skillnad. Priset på försäkringen kan du påverka själv, bland annat beroende på hur du skyddar din båt från stöld och hur du förvarar den över vintern.

Läs mer

Billigare försäkring för dig som skyddar din båt

Det bästa sättet att undvika skador på din motorbåt är att skydda den. Därför kan du få upp till 30 % rabatt på båtförsäkringen om du har stöldskydd på båten. Dessutom får du 10 % av din aktuella självrisk för sjöskador avsatt till ett självriskkonto efter varje skadefritt år hos oss. Pengarna kan du sen använda till att betala en del av eller hela självrisken vid en skada.

Läs mer

Försäkringar framtagna för dig

Våra märkesförsäkringar är speciellt framtagna för dig som köper en Anytec, Arronet, BRIG, Micore, Ryds, Sea Ray eller båt med Yamaha-motor hos en auktoriserad återförsäljare. Våra försäkringar är framtagna i nära samarbete med märkets tillverkare eller generalagent vilket innebär ett av marknadens bredaste grundskydd med snabbare ersättning vid stöld. Dessutom har vi en särskilt anpassad försäkring för dig som hyr ut din båt vi RTC.

Läs mer

Bra hjälp för alla drullar!

Ibland är oturen framme. Tecknar du vår XL- eller XXL-försäkring ingår en allriskförsäkring som ger ersättning om du exempelvis tappar GPS-plottern i sjön eller tankar diesel i vattentanken.

Läs mer

Så sparar du pengar på din båtförsäkring

Vill du spara pengar på din båt så ska du se över båtens försäkringsvärde. En av fyra gör det alltför sällan och betalar därför onödigt mycket för sin båtförsäkring. Är du osäker på försäkringsvärdet -fråga oss, per telefon eller online, hur du ska göra för att uppskatta värdet på din båt!

Läs mer

Det här ingår i din båtförsäkring

Försäkringen gäller för den försäkrade båten med tillbehör och motor. Du väljer mellan tre olika försäkringspaket som täcker de flesta båtägares behov. För dig som har specifika försäkringsbehov, till exempel om du vill hyra ut din båt eller färdas i Nordsjön eller Medelhavet, finns möjlighet att utöka försäkringen.

Innehåll L XL XXL

XXL-försäkringen kan du teckna om du har en båt med motor som är max 10 år gammal. Den gäller sedan fram till att motorn är 20 år gammal.  

Vanliga frågor & svar

  • Får jag hyra ut min båt?

Ja, du kan hyra ut din båt om du köper en tilläggsförsäkring för detta. Försäkringen gäller då oavsett om du hyr ut båten via uthyrningsföretag eller privat. Tillägget för att hyra ut båten är 20 % av årspremien per vecka, det vill säga att om du betalar 4 000 kronor per år för din försäkring så kostar det 800 kronor per vecka som du vill hyra ut båten. Vill du hyra ut din båt i 5 veckor eller mer dubbleras din årspremie.

  • Hur värderar ni min båt?

Vid en skada värderar vi båten efter det marknadsvärde som gällde omedelbart före att skadan inträffade med hänsyn taget till ålder, skick och utrustning. Tänk på att det är båtens marknadsvärde som du kan få ersättning för vid en totalskada även om försäkringsvärdet skulle vara högre. Läs mer om hur du kan justera försäkringsvärdet efter båtens marknadsvärde här.

  • Var gäller försäkringen?

Våra båtförsäkringar gäller i Sverige, Danmark, Finland och i respektive länders territorialvatten, i Östersjön med angränsande hamnar, vikar och hav samt i Skagerack och Kattegatt öster om en linje mellan Hanstholm-Lindesnes. Vill du köra din båt i Nordsjön eller Medelhavet läs mer om våra tilläggsförsäkringar.

Våra försäkringsvillkor

I villkorssammanfattningen och i de fullständiga villkoren kan du läsa mer om försäkringen. Det är alltid de fullständiga villkoren som gäller.

 Villkorssammanfattning Båtförsäkring 2017

 Fullständiga villkor Båtförsäkring 2017

 Fullständiga villkor Motorbåtsförsäkring 2016

Hur sannolikt är det att du skulle rekommendera Svedea till en vän eller kollega?

Just nu har vi betyget 7.89 och 96 personer har röstat.

1 = Inte sannolikt 10 = Mycket sannolikt