Sök på Svedea.se

Jakthundsförsäkring

 • Skadedrabbade ger oss toppbetyg

 • Snabb och smidig skadereglering

 • Rabatt för medlemmar i JRF

En hund med en ljusorange säkerhetsväst springer energiskt genom en skog, med en fallande trädstam i bakgrunden. En hund med en ljusorange säkerhetsväst springer energiskt genom en skog, med en fallande trädstam i bakgrunden.
Sveriges nöjdaste kunder inom Djurförsäkring 2023

Se ditt pris på jakthundsförsäkring

Vad heter din hund?

Skadedrabbade ger oss toppbetyg

När vi frågar våra kunder som drabbats av en skada ger de flesta oss högsta betyg.

Snabb och smidig skadereglering

Allting handlar om att ha nöjda kunder – inget annat är viktigare. Därför arbetar vi varje dag för att kunna erbjuda dig branschledande kundservice och snabb skadereglering.

Rabatt för medlemmar i JRF

­Är du medlem i Jägarnas Riksförbund (JRF) får du 5 % rabatt på försäkringen.

Vad tycker våra kunder?

4.8

Baserat på 3026 omdömen
Alla kunder som haft en skada får ranka oss och ge ett omdöme vilka märks med ”verifierad kund”. Omärkta omdömen har lämnats direkt på webben och behöver inte vara gjorda av kunder. Samtliga omdömen granskas innan publicering och stötande eller kränkande innehåll tas bort, men antalet stjärnor behålls.

Anpassad för hundar som jagar

På Svedea tycker vi att det är självklart att din hund ska ha en bra försäkring när ni är ute och jagar. Därför erbjuder vi nu en jakthundsförsäkring för dig som har ett statligt jaktkort och jagar eller tränar inför jakt med din hund.

En man går i skogen med jakthund.

Sveriges nöjdaste djurkunder

Svedea är vinnare i Svenskt Kvalitetsindex mätning av kundnöjdheten i kategorin djurförsäkring 2023 och tar förstaplatsen i alla drivande aspekter som ligger till grund för resultatet. Men det är inte målet, bara början.

Läs mer

Vad ingår i vår försäkring för jakthund?

Vår jakthundsförsäkring kan du köpa om du har ett statligt jaktkort och äger en jakthundsras eller en blandras avsedd för jakt. Hunden ska vara mellan 6 veckor och 8 år gammal och användas i praktisk jakt eller stå under utbildning för jakt.

 • Ersätter tandfrakturer på permanenta tänder
 • Inget krav på skyddsväst
 • Samma försäkringsbelopp hela hundens liv
 • Rehabilitering och receptbelagd medicin ersätts med upp till 6 000 kr per försäkringsår
 • Självriskperiod på hela 130 dagar
 • MR- och CT-undersökningar ersätts med upp till 5 000 kr per försäkringsår

Veterinärvårdsförsäkring

En veterinärvårdsförsäkring är grunden i försäkringsskyddet. Den ersätter kostnader för undersökning, utredning och behandling av din hund vid sjukdom eller skada.

 • Veterinärvårdsbesök hos FirstVet ingår
 • Fri flytträtt
 • Upp till 60 000 kr i ersättning
 • Ingen självrisk vid vildsvinsskada
 • OBS! Du behöver köpa till ett avelstillägg för din tik för att kunna få ersättning för förlossnings­komplikationer och kejsarsnitt i din jakthundsförsäkring.

Liv - och användbarhetsförsäkring

Till veterinärvårdsförsäkringen kan du köpa till en livförsäkring där användbarhetsförsäkring ingår. Det innebär att du kan få ersättning om din jakthund dör, måste avlivas eller försvinner under jakt och om din hund av medicinska skäl inte längre kan jaga. Värdet på livförsäkringen kan du höja allt eftersom din hund meriterar sig. Du kan teckna försäkringen för hund som är mellan 6 veckor och 8 års ålder.

Avelsförsäkring

Vår avelsförsäkring är för dig som har en jakthundstik som du tänker använda i avel. Du kan till exempel få ersättning för vård av sjuk valp, ersättning för förlossningskomplikationer, tikens första kejsarsnitt samt dolda fel-försäkring för valparna. Förlossningskomplikationer och kejsarsnitt har 15 dagars karens från avelsförsäkringens startdatum.

Om avelsförsäkringen
En hund nosar i gräset

Tips och råd för dig med jakthund

Här hittar du massor av inspiration samt tips och råd från våra experter inom jakthund.

Upptäck mer

Våra försäkringsvillkor

I förköpsinformation och i det fullständiga villkoret kan du läsa mer om försäkringen. Det är alltid det fullständiga villkoret som gäller.

Våra villkor

Så säger våra kunder

Vi är stolta över våra höga betyg på kundnöjdhet! Så här hanterar vi kundomdömen: Alla kunder som haft en skada får ranka oss och ge ett omdöme vilka märks med ”verifierad kund”. Omärkta omdömen har lämnats direkt på webben och behöver inte vara gjorda av kunder. Samtliga omdömen granskas innan publicering och stötande eller kränkande innehåll tas bort, men antalet stjärnor behålls.

4.8

Baserat på 3026 omdömen
Visa alla omdömen

Facebook

Instagram