Hundförsäkring för dig som jagar

PuL
Kontakta oss
0771-160 190 Mejla oss Våra ombud

På Svedea tycker vi att det är självklart att din hund ska ha en bra försäkring när ni är ute och jagar. Därför erbjuder vi nu en prisvärd jakthundsförsäkring för dig som har ett statligt jaktkort och jagar eller tränar inför jakt med din hund. Och är du medlem i Jägarnas Riksförbund (JRF) får du 5 procents rabatt på försäkringen.

Anpassad för hundar som jagar

Vi vet vad som krävs av en jakthund – och vi vet också att en vanlig hundförsäkring kan innehålla delar som inte är aktuella för en jakthund. Därför har vi tagit fram en särskild anpassad jakthundsförsäkring för att du ska få en bra försäkring utan att behöva betala för mycket. Försäkringen kan du köpa om du har ett statligt jaktkort och äger en jakthundsras eller en blandras avsedd för jakt. Hunden ska vara mellan 6 veckor och 8 år gammal och användas i praktisk jakt eller stå under utbildning för jakt.

Upp till 40 000 kr i ersättning

Försäkringen ersätter olycksfall och vanliga sjukdomar som kan drabba din hund och du kan få upp till 40 000 kronor i ersättning per försäkringsår. Du kan bland annat få ersättning för olycksfall och vanliga sjukdomar, receptbelagd medicin och rehabilitering upp till 6 000 kronor samt CT- och MR-undersökning upp till 5 000 kronor.

Försäkring med fri flytträtt

Självklart har jakthundsförsäkringen precis som våra andra djurförsäkringar fri flytträtt. Det innebär att du tryggt kan byta bolag även om din hund tidigare varit sjuk eller skadad – utan att det påverkar ditt försäkringsskydd. Kraven är att hunden har en försäkring vid flytten och är fullt frisk.

Läs mer

Fria veterinärvårdsbesök hos FirstVet

Som kund hos Svedea har du nu fri tillgång till den digitala veterinärkliniken FirstVet! Ladda ner deras app och skapa ett konto så är du förberedd om du behöver snabb hjälp i veterinärmedicinska frågor.

Läs mer

Komplettera med liv- och användbarhetsförsäkring

Till veterinärvårdsförsäkringen kan du köpa till en livförsäkring där användbarhetsförsäkring ingår. Det innebär att du kan få ersättning om din jakthund dör, måste avlivas eller försvinner under jakt och om din hund av medicinska skäl inte längre kan jaga. Värdet på livförsäkringen kan du höja allt eftersom din hund meriterar sig. Du kan teckna försäkringen för hund som har fyllt sex veckor men ännu inte fyllt nio år.

Ingen självrisk vid vildsvinsskada

Från och med den 1 februari behöver du inte betala någon självrisk om din hund skadats av vildsvin, oavsett om hunden burit en skyddsväst eller inte.

Vill du veta mer?

Om du vill få mer information eller vill köpa försäkringen, kontakta våra ombud Jimmy eller Sofie eller ring oss på 0771-160 190 så hjälper vi dig!

Läs mer