search
;
Sök hundras
Hundens födelsedatum
info_outline info_outline
Ditt personnummer

Skadedrabbade ger oss toppbetyg

Snabb och smidig skadereglering

Rabatt för medlemmar i JRF


Anpassad för hundar som jagar

På Svedea tycker vi att det är självklart att din hund ska ha en bra försäkring när ni är ute och jagar. Därför erbjuder vi nu en jakthundsförsäkring för dig som har ett statligt jaktkort och jagar eller tränar inför jakt med din hund.

Sveriges nöjdaste djurkunder

Svedea är vinnare i Svenskt Kvalitetsindex mätning av kundnöjdheten i kategorin djurförsäkring 2023 och tar förstaplatsen i alla drivande aspekter som ligger till grund för resultatet. Men det är inte målet, bara början.

Vad ingår i vår försäkring för jakthund?

Vår jakthundsförsäkring kan du köpa om du har ett statligt jaktkort och äger en jakthundsras eller en blandras avsedd för jakt. Hunden ska vara mellan 6 veckor och 8 år gammal och användas i praktisk jakt eller stå under utbildning för jakt.

 • Ersätter tandfrakturer på permanenta tänder
 • Inget krav på skyddsväst
 • Samma försäkringsbelopp hela hundens liv
 • Rehabilitering och receptbelagd medicin ersätts med upp till 6 000 kr per försäkringsår
 • Självriskperiod på hela 130 dagar
 • MR- och CT-undersökningar ersätts med upp till 5 000 kr per försäkringsår

Veterinärvårdsförsäkring

En veterinärvårdsförsäkring är grunden i försäkringsskyddet. Den ersätter kostnader för undersökning, utredning och behandling av din hund vid sjukdom eller skada.

 • Veterinärvårdsbesök hos FirstVet ingår
 • Fri flytträtt
 • Upp till 60 000 kr i ersättning
 • Ingen självrisk vid vildsvinsskada
 • OBS! Du behöver köpa till ett avelstillägg för din tik för att kunna få ersättning för förlossnings­komplikationer och kejsarsnitt i din jakthundsförsäkring.

Liv - och användbarhetsförsäkring

Till veterinärvårdsförsäkringen kan du köpa till en livförsäkring där användbarhetsförsäkring ingår. Det innebär att du kan få ersättning om din jakthund dör, måste avlivas eller försvinner under jakt och om din hund av medicinska skäl inte längre kan jaga. Värdet på livförsäkringen kan du höja allt eftersom din hund meriterar sig. Du kan teckna försäkringen för hund som är mellan 6 veckor och 8 års ålder.

Avelsförsäkring

Nyhet! Vår avelsförsäkring är för dig som har en jakthundstik som du tänker använda i avel. Du kan till exempel få ersättning för vård av sjuk valp, ersättning för förlossningskomplikationer, tikens första kejsarsnitt samt dolda fel-försäkring för valparna. Förlossningskomplikationer och kejsarsnitt har 15 dagars karens från avelsförsäkringens startdatum.


Våra försäkringsvillkor

I förköpsinformation och i det fullständiga villkoret kan du läsa mer om försäkringen. Det är alltid det fullständiga villkoret som gäller.

Behöver du hjälp?

Ring oss på 0771 160 190