Teckna din snöskoterförsäkring här och nu!

Sveriges nöjdaste privatkunder - SKI 2019

Jämför innehållet och påverka priset på din skoterförsäkring!

Fler än 60 000 skoteråkare kan inte ha fel. Många väljer vår skoterförsäkring för våra konkurrenskraftiga priser men också för vår förstklassiga skadereglering. Priset på försäkringen kan du påverka själv, beroende på vilken självrisk du väljer för stöld och vagnskada.

Läs mer

Svedea har Sveriges nöjdaste kunder!

Vi har ända sedan starten jobbat med en kundcentrerad kultur och målmedvetet arbetat för att få branschens nöjdaste kunder. I Svenskt Kvalitetsindex mätning av nöjdheten bland fordonsförsäkringskunder 2019 tar vi topplaceringen med ett av de högst uppmätta värdena någonsin. Vi tackar ödmjukt våra kunder och lovar jobba ännu hårdare för att försvara vår tätposition.

Läs mer

Billigare snöskoterförsäkring för dig som är medlem i en skoterklubb.

Är du medlem i en skoterklubb får du 10 % rabatt när du försäkrar din skoter. Dessutom kan din skoterklubb få 10 % av vad du betalar för din snöskoterförsäkring under första året. Ange bara vilken snöskoterklubb du tillhör när du köper din försäkring!

Läs mer

Märkesförsäkringar till bra priser

Våra märkesförsäkringar är framtagna speciellt för dig som köper en ny eller begagnad Arctic Cat, Lynx, Polaris, Ski-Doo eller Yamaha hos en auktoriserad återförsäljare. De är alla framtagna i samarbete med märkets generalagent vilket innebär ett av marknadens bredaste grundskydd. Bland annat nyvärdesersättning och skydd för maskinskada. Vi är också ensamma i branschen om att erbjuda stilleståndsersättning.

Läs mer

Nyhet! Lägre pris för äldre snöskotrar

Låt oss presentera Classic – en riktigt bra snöskoterförsäkring för skotrar som är 20 år och äldre. Självklart får du våra lägsta självrisker och ett lika bra skydd som i vår vanliga skoterförsäkring, du slipper dessutom av- och påställning. Allt detta till ett pris som tål att jämföras!

Läs mer

 "Svedea delar mitt intresse och det är smidigt att prata med någon som vet vad det handlar om."


När hjärtat slår lite extra för snöskoter så märks det och för våra kunder gör det stor skillnad.

Se filmen och läs mer

Det här ingår i din snöskoterförsäkring

Trafikförsäkring är ett måste så fort din snöskoter används. Men om olyckan skulle vara framme kan det bli dyrt. Med en halv- eller helförsäkring får du hjälp med de oväntade kostnader som kan uppstå, till exempel om snöskotern behöver repareras.

Innehåll Trafik Halv Hel

Köp XL till både halv- och helförsäkring

För bara 290 kr (261 kr för medlem i skoterklubb) kan du köpa vårt XL- tillägg som ger dig 100 kr/dag i stilleståndsersättning om snöskotern hamnar på verkstad under säsong (november-april) på grund av en försäkringsskada. Dessutom ingår en kris- och olycksfallsförsäkring för både förare och passagerare. XL höjer också den maximala ersättningen för skoterns tillbehör och utrustning till 50 000 kr.

Vanliga frågor & svar

 

Försäkringen

Den gäller för snöskotrar som är upp till fem år gamla och som är körda högst 1 000 mil.

Stilleståndsersättning är en ersättning som du kan få om du tecknat vårt tillägg XL och skotern på grund av en ersättningsbar skada hamnar på verkstad under högsäsong (1 nov–30 april). Ersättningen är 100 kr/dag och betalas i upp till 45 dagar.

Det är alltid den som står som registrerad ägare till fordonet hos Transportstyrelsen som ska stå som försäkringstagare. En person som inte äger fordonet kan inte heller försäkra det. Observera att försäkringen endast gäller om du är snöskoterns verklige ägare och huvudsaklige brukare. Det innebär att ingen del av egendomsförsäkringen gäller om du låter någon annan stå som ägare och försäkringstagare till din snöskoter.

Nej, försäkringen är en så kallad årsförsäkring och gäller med samma villkor året runt. Premien är säsongsvarierad vilket innebär att man betalar mer på vintern jämfört med på sommaren. Vid avställning hos Transportstyrelsen återbetalas ingen premie.

Du kan säga upp försäkringen vid försäkringstidens slut eller om du säljer eller skrotar fordonet. 

I de flesta fall får alla som har ett förarbevis alternativt ett körkort taget innan den 1 januari 2000 köra skotern. För vissa skotrar har vi dock ett särskilt villkor och då måste föraren vara över 30 år för att alla delar av försäkringen ska gälla. Är det en förare under 30 som kör så är skotern endast trafikförsäkrad.

För en del skotermodeller gäller vagnskadeförsäkringen med en extra självrisk på 10 000 kr utöver vald grundsjälvrisk om man lånar ut skotern till någon annan än sin make/maka eller sambo. Detta framgår i så fall av försäkringshandlingarna.

När snöskotern lämnas ska tändningslåset vara låst. Utöver tändningslåset ska snöskotern även vara låst med snöskoterlås (bygellås för drivmattan), lägst klass 3 eller C. Om snöskoterlås inte används ska snöskotern vara låst genom någon av fordonets ramdelar och annat fast föremål med kätting och lås, lägst klass 3 eller C. Låskravet gäller inte om snöskotern förvaras i eget låst garage som enbart du som försäkringstagare och din familj har tillgång till. 

Om snöskotern är placerad på släp ska även släpet vara låst med ett godkänt kulkopplingslås eller kättinglås, lägst klass 3 eller C.

När ägarbytet har gått igenom får vi information om detta från Transportstyrelsen och vi avslutar då din försäkring. Har du en garageförsäkring måste du dock själv kontakta oss och säga upp försäkringen. När försäkringen är avslutad betalar vi tillbaka eventuell återstående del av din premie. Vill du ha pengarna insatta på ett konto ber vi dig kontakta oss och lämna ett kontonummer.

Ja, den ingår i alla priser du får av oss.

Betalning

Hos oss kan du betala med e-faktura eller pappersfaktura.

Väljer du e-faktura kan du betala per helår, halvår eller månadsvis. För att kunna betala halvårsvis behöver din årskostnad överstiga 1 000 kronor och för att kunna betala månadsvis behöver din årskostnad överstiga 2 000 kronor. Det tillkommer ett tillägg på 2 % av årskostnaden om du väljer att betala halvårsvis och 5 % om du väljer månadsbetalning. 

Väljer du pappersfaktura kan du betala per helår eller halvår. Det tillkommer ett tillägg på 3 % av årskostnaden om du väljer att betala halvårsvis. För pappersfaktura tillkommer en faktureringsavgift på 29 kr.

Observera att premien är säsongsvarierad vilket innebär att den större delen av årspremien är beräknad för vinterhalvåret och den lägre delen för sommarhalvåret. Om du delar upp din betalning kommer därför beloppet på fakturorna att variera men årspremien är densamma.

I en årsförsäkring är premien beräknad utifrån att snöskotern normalt bara används under vintersäsongen. Därför betalar du en större del av premien under vinterhalvåret och en mindre del under sommarhalvåret.

När du tecknar en ny försäkring eller ändrar din försäkring ska försäkringen vara betald senast fjorton dagar efter att vi skickat din faktura. Förfallodatumet är dock aldrig tidigare än samma dag som försäkringen börjar gälla. När du förnyar din försäkring ska försäkringen vara betald senast samma dag som din nya försäkringsperiod börjar.

Rabatter

Du får 10 % rabatt på din försäkring om du är medlem i en skoterklubb. Har klubben ett samarbete med oss får klubben också en återbäring på 10 % av det du betalar för din försäkring under första året.

Du får rabatt på din försäkring om använder ett CE-märkt ryggskydd eller överkroppsskydd när du kör.

Läs mer om ryggskydd

Skadehantering

Du väljer själv vilken verkstad du vill kontakta.

Priser

Det kan ha flera orsaker, till exempel att det saknas en del teknisk information om fordonet i Vägtrafikregistret. Börja med att kontrollera att du verkligen använder rätt registreringsnummer. Du kan alltid kontakta oss via telefon eller mejl om du behöver hjälp.

Priset på försäkring styrs av snöskoterns ålder, modell, effekt och vikt samt din ålder. Även upprepade skador kan påverka vårt erbjudande.

Du kan själv påverka priset genom att använda hjälm och ryggskydd/överkroppsskydd när du kör. Även ditt val av självrisknivå för stöld och
vagnskada påverkar priset. Är du dessutom medlem i en skoterklubb får du 10 % rabatt.

Ja, den ingår i alla priser du får av oss.

Köpa snöskoter

Om du ska köpa en snöskoter behöver du teckna en egen försäkring innan du hämtar skotern då föregående ägares försäkring upphör i samma stund som ägarbytet sker. Ägarbytet sker från det datum som ni anger till Transportstyrelsen och det är alltså från det datumet du behöver ha en försäkring. Om du avvaktar med att teckna försäkring åker du runt oförsäkrad samtidigt som du kommer att få betala straffavgift till Trafikförsäkringsföreningen, TFF. Läs mer om ägarbyte hos Transportstyrelsen på www.transportstyrelsen.se/agarbyte.

Mina sidor

Mina sidor är en tjänst för dig som är kund hos Svedea. Där får du en sammanställning av dina försäkringar hos oss.

På Mina sidor kan du:

  • Ladda ner försäkringsbrev och villkor
  • Se betalningssätt och årskostnad för din försäkring
  • Se din huvudförfallodag
  • Uppdatera dina kontaktuppgifter och eventuellt konto för återbetalningar

Du loggar in på Mina sidor genom att klicka på logga in uppe i högra hörnet på sidan eller genom att gå direkt till svedea.se/logga-in/mina-sidor. För att kunna logga in behöver du ha ett Mobilt BankID. 

Har du inte Mobilt BankID? Här kan du läsa om hur du kommer igång.

Våra försäkringsvillkor

I villkorssammanfattningen och i det fullständiga villkoret kan du läsa mer om försäkringen. Det är alltid det fullständiga villkoret som gäller.

 

Så tycker kunderna om vår Snöskoterförsäkring

Se alla betyg och omdömen

Mer om snöskoter

Prata
med
oss!
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.