Teckna din snöskoterförsäkring här och nu!

Teckna din snöskoterförsäkring här och nu!

Se ditt pris


Kontakta oss
0771-160 190 Mejla oss

Jämför innehållet och påverka priset på din skoterförsäkring!

Fler än 25 000 skoteråkare kan inte ha fel. Många väljer vår skoterförsäkring för våra konkurrenskraftiga priser men också för vår förstklassiga skadereglering. Priset på försäkringen kan du påverka själv, beroende på vilken självrisk du väljer för stöld och vagnskada.

Läs mer

Billigare snöskoterförsäkring för dig som är medlem i en skoterklubb.

Är du medlem i en skoterklubb får du 10% rabatt när du försäkrar din skoter. Dessutom kan din skoterklubb få 10 % av vad du betalar för din snöskoterförsäkring. Ange bara vilken snöskoterklubb du tillhör när du köper din försäkring!

Läs mer

Om 30 sekunder kan din snöskoter vara försäkrad!

Du vet väl att din snöskoter måste vara försäkrad samma dag du hämtar ut den? Med vår försäkring ingår en unik maskinskadeförsäkring som ersätter skador på motor och kraftöverföring. Med några enkla knapptryck har du utrustat din snöskoter med ett bra skydd, sen är det bara ut och köra!

Läs mer

Märkesförsäkringar till bra priser

Våra märkesförsäkringar är framtagna speciellt för dig som köper en ny eller begagnad Lynx, Polaris, Ski-Doo eller Yamaha hos en auktoriserad återförsäljare. De är alla framtagna i samarbete med märkets generalagent vilket innebär ett av marknadens bredaste grundskydd. Bland annat nyvärdesersättning och skydd för maskinskada. Vi är också ensamma i branschen om att erbjuda stilleståndsersättning.

Läs mer

9 av 10 är mer nöjda efter en skada

Alla försäkringsbolag säger att de sätter kunderna i centrum men hur ser det ut i verkligheten? Hos oss är de allra nöjdaste kunderna faktiskt de som råkat ut för en skada. Online kan du se exakt hur högt betyg våra skadedrabbade snöskoterkunder gett oss under året. Här kan du även anmäla din skada!

Läs mer

Det här ingår i din snöskoterförsäkring

Trafikförsäkring är ett måste så fort din snöskoter används. Men om olyckan skulle vara framme kan det bli dyrt. Med en halv- eller helförsäkring får du hjälp med de oväntade kostnader som kan uppstå, till exempel om snöskotern behöver repareras.

Innehåll Trafik Halv Hel
Trafikskada

Trafikförsäkring måste du ha enligt lag när din skoter är i trafik. Den ersätter personskador på förare, passagerare och utomstående vid en trafikolycka samt skador på annans egendom som du orsakar med din skoter. Dessutom ersätter försäkringen skadade kläder och skyddsutrustning.

/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Brand

Du kan få ersättning om din skoter skadas genom brand, blixtnedslag eller explosion. Försäkringen gäller även för skada som uppstår på grund av kortslutning i elektriska kablar.

/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Stöld

Du får ersättning om din skoter stjäls, rånas eller skadas vid stöldförsök. Även utrustning och tillbehör till skotern omfattas av försäkringen. Om din skoter inte återfinns får du ersättning 30 dagar efter att du gjort anmälan till oss och polisen.

/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Rättsskydd

Du kan få ersättning för advokat- och rättegångskostnader vid tvister som kan uppstå vid till exempel köp och försäljning av skotern.

/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Maskinskada

Maskinförsäkringen gäller för snöskoter som är högst fem år gammal och som körts högst 1 000 mil. Du kan till exempel få ersättning för skador på motor och kraftöverföring.

/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Vindruta

Försäkringen ersätter skador på vindruta och vindavvisare.

/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Lyktglas

Du kan få ersättning för skada på glaset till strålkastaren om det genombrutits. I de fall det inte går att byta endast glaset till strålkastaren ersätts också strålkastarhuset.

/img/ikoner/svedea-check-14.png /img/ikoner/svedea-check-14.png
Vagnskada

Du kan få ersättning för skador på skotern som uppstår på grund av trafikolycka, skadegörelse eller annan yttre olyckshändelse. Försäkringen gäller även när skotern transporteras på släp.

/img/ikoner/svedea-check-14.png

Köp XL till både halv- och helförsäkring

För bara 290 kr (261 kr för medlem i skoterklubb) kan du köpa vårt XL- tillägg som ger dig 100 kr/dag i stilleståndsersättning om snöskotern hamnar på verkstad under säsong (november-april) på grund av en försäkringsskada. Dessutom ingår en kris- och olycksfallsförsäkring för både förare och passagerare. XL höjer också den maximala ersättningen för skoterns tillbehör och utrustning till 50 000 kr.

Vanliga frågor & svar

Kan jag ställa av min skoter när säsongen är slut? 
Nej. Försäkringen är en så kallad årsförsäkring och gäller med samma villkor året runt. Premien är säsongsvarierad vilket innebär att man betalar mer på vintern jämfört med på sommaren. Vid avställning hos Transportstyrelsen återbetalas ingen premie.

Jag har valt att betala halvår men fick nästan hela årsbeloppet nu. Varför är kostnaden inte jämt fördelat om jag delar upp betalningen?
I en årsförsäkring är premien beräknad utifrån att snöskotern normalt bara används under vintersäsongen. Därför betalar du en större del av premien under vinterhalvåret och en mindre del under sommarhalvåret.

Vad ingår i maskinskadeförsäkringen?
Ibland kan oturen vara framme och du får ett motorhaveri. Med vår maskinskadeförsäkring kan du få ersättning för skador på motor och kraftöverföring på en serietillverkad snöskoter som är högst fem år gammal och som körts högst 1 000 mil.

 

Våra villkor

I villkorssammanfattningen och i de fullständiga villkoren kan du läsa mer om försäkringen. Det är alltid de fullständiga villkoren som gäller.

Villkorssammanfattning Snöskoterförsäkring 2015

Villkorssammanfattning Snöskoter Garageförsäkring 2015

Fullständiga villkor Snöskoterförsäkring 2015