Skräddarsy din egen företagsförsäkring

Se ditt pris


Viktig information om Coronaviruset

Vi vill informera dig om vad som gäller våra företagsförsäkringar. Läs mer om Coronaviruset här.


Vi förstår att alla småföretag är olika. Därför är våra företagsförsäkringar det också.

Rätt utformad kan en företagsförsäkring vara skillnaden mellan framgång och undergång om oturen är framme. Därför säljer vi inga generella paketlösningar för olika branscher. Av oss får du en individuellt utformad försäkring som du själv hjälper till att ta fram genom att svara på ett antal enkla frågor. Du guidas fram, tar besluten och sedan är allt klart. Tryggt, smidigt och skräddarsytt på riktigt.

Hur väljer jag en företagsförsäkring?

En företagsförsäkring är i praktiken ett smörgåsbord av olika försäkringar som är framtagna för olika risksituationer och verksamheter. Därför är det så viktigt att inte välja en generell paketlösning, utan plocka de russin ur kakan som är relevanta just för din verksamhet.

Läs mer om innehållet i vår företagsförsäkring

Småföretagarhjälpen

Oavsett om du driver, eller precis startat, ett småföretag så finns det många frågor som kan vara svåra att ha koll på. Därför har vi samlat en hel del nyttiga tips inom allt från lokalval till varumärkesskydd som kan göra ditt liv som företagare lite enklare och smidigare.

Läs våra tips till dig som småföretagare

Hur sätter vi priset?

En företagsförsäkring är i sig en komplicerad produkt i och med att den består av en rad olika skydd som vi hjälper dig välja efter ditt företags behov. Att sätta ett pris är med andra ord lika komplicerat – om inte mer. Grundtanken med en försäkring är att ett kollektiv av försäkringstagare gemensamt delar den sammanslagna risken, istället för att varje försäkringstagare bär sin egen.  

Läs mer om vad som bestämmer priset

Sök Småföretagarstipendiet, få 25 000 kr.

Allt fler småföretag blöder idag och riskerar att gå under på grund av krisen som drabbat oss. Därför instiftar vi nu Småföretagarstipendiet. Under fyra månader kommer ett stipendium på 25 000 att delas ut och en jury utser vinnarna. Pengarna är inte öronmärkta för något syfte, så blir du en av våra stipendiater bestämmer du helt själv hur pengarna kommer till bäst nytta. Vi kan inte göra allt, men vi tänker göra vad vi kan. 

Läs mer och ansök här

Innehållet i vår företagsförsäkring är indelat i tre delar:

  • Skydd du måste ha
  • Skydd du bör ha
  • Skydd som är bra att ha

De försäkringsskydd du måste ha är de som gör skillnad oavsett vilken bransch du jobbar inom: Ansvarsförsäkring, Rättsskydd, egendomsförsäkring och avbrottsförsäkring. Skydd du bör ha är de som vi av erfarenhet vet kan göra stor nytta för dig. Slutligen kan du välja mellan en stor mängd olika nischförsäkringar som är bra att ha för just ditt bolag.

Ansvarsförsäkring

En ansvarsförsäkring är ett viktigt skydd om du krävs på skadestånd genom sak- eller personskada, sk. allmänt ansvar. Detta kan innebära en skada som ditt företag, dina anställda eller dina produkter orsakat. I princip alla företag har behov av detta skydd.

Egendomsförsäkring

En egendomsförsäkring täcker lös egendom du har inom företaget, från maskinerier och teknisk utrustning till kopieringsmaskiner, kontorsmöbler, datorer och varor för försäljning.

Avbrottsförsäkring

Om ditt företag drabbas av en skada som orsakar ett avbrott i din verksamhet, ersätter försäkringen den uteblivna vinsten och de fasta kostnader du måste betala som till exempel leasingavtal, hyres- och elkostnader eller personallöner.

Rättsskyddsförsäkring

Om ditt företag hamnar i tvist med någon, till exempel en kund, hyresvärd eller leverantör och tvisten måste avgöras i rättsinstans, så hjälper rättsskyddsförsäkringen till med ombudskostnader för att driva tvisteprocessen.

Hur sätter vi priset på försäkringen? 

Olika verksamheter eller branscher löper olika sannolikhet att drabbas av viss typ av skada. En verksamhet som hanterar heta arbeten, öppen låga eller upphettning av olika slag löper större risk att drabbas av brand än ett kontor. Ett företag med många maskiner löper större risk för avbrott i sin maskin jämfört ett bolag med få maskiner. Ett företag i norr löper större risk för tryckskador på tak genom snötäcke jämfört ett bolag i söder osv. Olika former av skadehändelser bedöms alltså utifrån en sannolikhetsprincip samt skadehistorik.  

På samma sätt bedöms alla olika försäkringsmoment, alltså det du kan försäkra. Vi bedömer sannolikheten för skadekostnad kopplat till din bransch, storlek, geografiska position osv. Som exempel bedöms hur långt det är till närmaste brandstation när priset på brandförsäkring skall sättas.   

Att en försäkring betalar ut skadeersättning är inget konstigt, det är vad en försäkring är till för. Men det ligger i allas intresse att försäkringskollektivet, dvs alla som är försäkrade, inte belastas för hårt. Då måste priserna höjas för att klara av att bära resultatet. På Svedea tycker vi att det är fel att de kunder som löper låg eller normal risk för att drabbas av skada skall måste betala för de som löper hög eller till och med uppenbar risk. Därför väljer vi att inte erbjuda försäkring till alla branscher. På så vis kan vi pressa priset utan att pruta på innehållet i försäkringen och dess villkor, och därigenom erbjuda dig rätt försäkring till rätt pris.

Så tycker kunderna om vår företagsförsäkring

Se alla betyg och omdömen

Mer om företagsförsäkring

Prata
med
oss!
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.