Sök på Svedea.se

Varför behöver jag en företags­försäkring?

Behovet av en företagsförsäkring skiftar självklart, men alla behöver den faktiskt. Inom vissa branscher som butik eller hantverkare, är det en självklarhet. Men som konsult eller annan ensamföretagare är det också viktigt att du är skyddad

Mitt företag består bara av mig – varför försäkra det?

Oturen kan tyvärr drabba även dig på många olika sätt, även om du jobbar som konsult eller annan ensamföretagare. Nedan följer tre exempel på varför du behöver teckna en företagsförsäkring.

1. Din hemförsäkring ersätter aldrig skador i bolaget

Tänk dig att du jobbar hemifrån och det blir inbrott. Din hemförsäkring täcker då bara stölder och skador i ditt hem, ingenting som tillhör ditt företag som dator, skrivare etc. Du kanske spiller kaffe över din dator?

Utan företagsförsäkring får du ersätta den själv. Exemplen är många, men faktum är att en hemförsäkring inte täcker någonting som tillhör eller är inköpt genom ditt företag.

2. Skyddar även det du kanske inte tänkt på

En företagsförsäkring kan associeras till något som är bra att ha vid brand eller inbrott – och hoppas därför över. Det är synd då många företagare med den tron riskerar ställas på bar backe om oturen är framme. Oturen kan nämligen klä sig i många skepnader.

En företagsförsäkring täcker förvisso både brand och inbrott, men som företagare kan du även krävas på skadestånd, maskiner kan gå sönder som gör att verksamheten stannar av.

Du kanske gör ett misstag som gör att ditt uppdrag fördyras eller försenas eller på annat sätt kostar kunden pengar? Då slipper du ta det ekonomiska ansvaret om du är skyddad på rätt sätt.

Att hamna i en dispyt med en kund eller leverantör som leder till en rättstvist kan bli en mycket dyr affär. Förutom att du kan bli skadeståndsskyldig så kan du då även få stå för rättegångskostnaden.

Att skaffa en företagsförsäkring kan alltså bli skillnaden mellan framgång och ekonomisk kris.

3. En paketlösning kan aldrig bli skräddarsydd

De flesta av dagens försäkringsbolag säljer idag färdiga försäkringspaket som i möjligaste mån anpassats till olika branscher. Men inget företag är ju det andra likt.

Dina förutsättningar och krav på försäkringsskydd är ju helt unika och inte jämförbara med någon annan. 

Därför är det väldigt viktigt att du har ett försäkringsskydd som är rätt utformat på riktigt för ditt företag. Det kan göra den stora skillnaden om oturen är framme.

Skaffa din företagsförsäkring innan du investerar!

Det är väldigt viktigt att du tecknar din företagsförsäkring innan du börjar köpa utrustning, inventarier eller skriva på avtal. Försäkringar täcker nämligen bara detta om den tecknats innan du börjat agera.

Skräddarsy din företagsförsäkring

Organisationsnummer

Vår företagsförsäkring plockar du ihop själv

Vi säljer inga generella paketlösningar som innehåller skydd du inte behöver. Av oss får du en individuellt utformad försäkring som du själv hjälper till att ta fram genom att svara på ett antal enkla frågor. Du guidas fram, tar besluten och sedan är allt klart. Innehållet i vår företagsförsäkring är indelat i tre delar:

De försäkringsskydd du måste ha är de som  gör skillnad  oavsett vilken bransch du jobbar inom: Ansvarsförsäkring, Rättsskydd, egendomsförsäkring och avbrottsförsäkring.  Skydd du bör ha är de som vi av erfarenhet vet kan göra stor nytta för dig. Slutligen kan du välja mellan en stor mängd olika  nischförsäkringar som är bra att ha, men kanske inte är 100% nödvändiga.  

Vi kan ge ditt företag ett företagsskydd som du skräddarsyr själv. På så sätt betalar du inte för något du inte behöver och kan alltid känna dig säker på att det som betyder mest är bäst skyddat. 

Facebook

Instagram