Ge företaget extra skjuts. Ansök om vårt stipendium!

Är du en småföretagare som framgångsrikt lyckats ställa om i krisen? Ge dina idéer extra fart med vårt stipendium – du kan bli en av fyra som får 25 000 kronor!

Ditt nytänkande kan löna sig

Nu har coronakrisen satt tung press på Sveriges småföretag sedan snart två år tillbaka. Många har gått på knäna och vissa har till och med tvingats kasta in handduken. Men det finns de som lyckats anpassa sig till det nya läget genom att t ex:

  • Byta eller bredda sin marknad
  • Skruva på affärsidén
  • Använda ny teknik
  • På andra sätt utvecklat sin verksamhet i en ny, framgångsrik riktning.

De företagen tycker vi är värda en extra uppmuntran och därför finns Svedeas Småföretagarstipendium. Vi vet hur mycket passion, energi och driv som krävs för att driva ett mindre företag och därför är stipendiet vårt sätt att stödja Sveriges småföretagare som ju är så viktiga för hela landets tillväxt.

Ansök till Småföretagarstipendiet 2021!

2021 års stipendium på 25 000 kr per månad delas ut till företag som visat stor uppfinningsrikedom under coronakrisen och som trots ett utsatt läge lyckats vända motgång till medgång. Stipendiet delas ut i fyra etapper mellan september och december. 

Klicka här för att komma till ansökan!

Moss & Noor får Småföretagarstipendiet

Moss & Noor blir första mottagare av Småföretagarstipendiet 2021!

Tom Flumé fick snabbt tänka om när samhällsläget förändrades och utökade sitt produktutbud med pandemins stora bästsäljare – handsprit. Ta del av hans företags framgångsrika omställning!

 

Ostmakeriet blir andra mottagare av Småföretagarstipendiet 2021!

När coronakrisen slog till drabbade den även Anna Kälvebrand och Ostmakeriet hårt och snabbt. De större kunderna försvann direkt och för att överleva som företag fick Anna se sig om efter nya vägar framåt. Hon beslutade sig för att utöka sitt ostsortiment med glasstillverkning och det visade sig bli en framgångsrik väg tillbaka. Läs mer om Ostmakeriets framgångsrika omställning!

Tidigare mottagare av Småföretagarstipendiet

Under 2020 delade vi ut stipendiet till sju småföretagare som var i behov av en akut hjälpande hand under coronakrisen. Läs mer om deras berättelser och vad de använt pengarna till!

Vi förstår och anpassar efter din verklighet – på riktigt

På Svedea erbjuder vi ett försäkringsskydd som är skräddarsytt för ditt specifika företag och som kommer med en förstklassig skadehantering. Jämför oss gärna!

Räkna på försäkring 

Vanliga frågor och svar

Alla småföretag som på olika sätt hittat nya vägar för att ta sig igenom Covid-pandemin och har en omsättning som understiger 10 MSEK.

Nej, alla företag med upp till 10 miljoner i årsomsättning kan ansöka.

Du kan ansöka för ditt eget företag eller ett företag i din närhet du vet behöver en extrahjälp just nu.

Alla småföretagare har olika problem att brottas med just nu. Därför vill vi inte öronmärkta summan för något syfte. Blir du alltså en av våra stipendiater bestämmer du helt själv hur pengarna kommer till bäst nytta.

Vi är själva entreprenörer i grunden och förstår därför de utmaningar som småföretagandet kan innebära i normala fall. De senaste 18 månaderna har dessutom satt extrem press på många branscher. Därför vill vi hjälpa till genom att ge erbjuda småföretagare som hittat nya vägar ut ur Covid-pandemin en extra skjuts med vårt stipendium. Vi kan naturligtvis inte göra allt, men vi vill göra det vi kan!

Det enda vi begär som motprestation om du blir en av våra stipendiater är att du skickar en bild på dig och ditt företag samt svarar på några korta frågor som kommer att publiceras på svedea.se.

En jury hos Svedea kommer efter varje ansökningsperiod att välja ut det företag som har den bästa motiveringen kring hur företaget bytt eller breddat sin marknad, skruvat på affärsidén, använt ny teknik etc. Företaget kommer att tilldelas 25 000 kr.

Vi vet att varje krona in är viktig när ekonomin krisar men förstår också att för många så behövs långt mer än 25 000. Vi bidrar med det vi kan.

Man kan ansöka om en gång per ansökningstillfälle.

Nej, du måste söka om till nästa period.

Då vi inte kräver en motprestation ska det betraktas som gåva. Dock kan vissa undantag gälla för stipendier för företagare. Följande går att läsa på Skatteverkets sida. Det är dock upp till mottagaren att säkerställa skatteplikt i dess enskilda fall.

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.