Coronakrisen fortsätter. Därför fortsätter vårt Småföretagarstipendium.

Vi vet hur mycket passion, energi och driv som krävs för att driva ett mindre företag i normala fall. Vi har ju själva varit ett. Därför skär det i oss när vi ser hur den alltmer utdragna Coronasituationen fortsätter drabba så många små, välskötta verksamheter. Vår ambition var först att stötta småföretagandet under sommarmånaderna. Men i och med att krisen blivit mer långdragen än alla hoppades, så vill vi fortsätta göra vad vi kan för att hjälpa småföretagare som du. Därför förlänger vi Småföretagarstipendiet, i första hand till årets slut.

Sök Småföretagarstipendiet. Du kan få 25 000 kr. 

Vi kan inte göra allt, men vi tänker göra vad vi kan. Därför fortsätter vi dela ut 25 000 kr per månad under ytterligare tre månader till de småföretagare som kan visa att pengarna verkligen gör skillnad. Pengarna är inte öronmärkta för något syfte, så blir du en av våra stipendiater bestämmer du helt själv hur pengarna kommer till bäst nytta. 

Ansök idag

Att ansöka om Småföretagarstipendiet är enkelt:

  • Ansök via länken nedan
  • Anmäl dig själv eller någon du vill tipsa om. Skriv en motivering om varför pengarna behövs och hur de skulle användas.
  • Klart.

Återstående ansökningsperioder är:

  1. 16 september – 15 oktober 2020 

  2. 16 oktober – 15 november 2020 

  3. 16 november – 15 december 2020

Den aktuella månadens stipendiat presenteras löpande runt månadsskiftet varje månad.

Ansök här

Vanliga frågor och svar

Alla företag med en omsättning som understiger 10 MSEK kan ansöka.

Nej, alla företag med upp till 10 miljoner i årsomsättning kan ansöka.

Du kan ansöka för ditt eget företag eller ett företag i din närhet du vet behöver en extrahjälp just nu.

Alla småföretagare har olika problem att brottas med just nu. Därför vill vi inte öronmärkta summan för något syfte. Blir du alltså en av våra stipendiater bestämmer du helt själv hur pengarna kommer till bäst nytta.

Småföretagen är Sveriges viktigaste resurs och får allt för lite uppskattning även i normala fall. Nu, i samband med krisen, är det de mindre företagen som har svårast att ta del av samhällets stödinsatser – och det är nu pengarna behövs! Vi kan inte göra allt, men vi tänker göra vad vi kan!

Det enda vi begär som motprestation om du blir en av våra stipendiater är att du skickar en bild på dig och ditt företag samt svarar på några korta frågor som kommer att publiceras på svedea.se.

En jury hos Svedea kommer efter varje ansökningsperiod att välja ut det företag som har den bästa motiveringen. Företaget kommer att tilldelas 25 000 kr.

Vi vet att varje krona in är viktig när ekonomin krisar men förstår också att för många så behövs långt mer än 25 000. Vi bidrar med det vi kan.

Man kan ansöka om en gång per ansökningstillfälle.

Nej, du måste söka om till nästa period.

Då vi inte kräver en motprestation ska det betraktas som gåva. Dock kan vissa undantag gälla för stipendier för företagare. Följande går att läsa på skatteverkets sida. Det är dock upp till mottagaren att säkerställa skatteplikt i dess enskilda fall.

Utsedda stipendiater

Linsells Livs

Eva Åkermans viktiga roll för hela byn som en samlande kraft gör att hon blir vår första stipendiat och får 25 000 kr att använda i sin verksamhet.

Läs mer här

Irisdals Blomsterhandel

Butiken har nästan hundraåriga anor och betyder mycket för grannskapet. Vi gratulerar Åsa och Frida och hoppas att stipendiet kommer väl till pass.

Läs mer här

Gällivare Bryggeri

Fredrik Westberg blir vår tredje stipendiat och ser därmed redan ljusare på framtiden för sitt lokalt omtyckta mikrobryggeri.

Läs mer här

Mirkos Skomakeri

Stefan Madunic ärvde sitt skomakeri av sin far 2003. Under åren har han byggt upp en stor och trogen kundkrets och är mycket omtyckt. Men Coronakrisen tömde tunnelbanestationen där hans skomakeri ligger och därför blev situationen mycket ekonomiskt pressad. Vi gratulerar Stefan och hoppas att stipendiet kommer väl till pass.

Läs mer här

Prata
med
oss!
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.