Sök på Svedea.se

Två kvinnor står i en blomsteraffär

Irisdals Blomsterhandel får Svedeas andra stipendium

Det första fröet till Irisdals Blomsterhandel i Visby såddes redan 1924. Nästan hundra år senare är det Frida Kalmén och Åsa Johansson som driver den anrika blomsterhandeln, övertygade om att kämpa sig igenom de utmaningar ett litet företag ställs inför. Frida och Åsa blir vår andra stipendiat.

Tog över verksamheten 2019

Både Åsa och Frida hade arbetat som florister i butiken i flera år då de blev erbjudna att ta över verksamheten så sent som i november 2019. Med lång och gedigen erfarenhet, driftighet och kreativitet hade de en klar plan för hur de skulle fortsätta att utveckla Irisdals Blomsterhandel. Bara efter några månader som företagare var coronakrisen ett faktum.

Varför sökte ni Småföretagarstipendiet?

Den här perioden liknar ingenting vi varit med om tidigare. Våren och sommaren är vanligtvis högsäsong för oss, med allt från examensfester och bröllop till middagar och inte minst Almedalsveckan. Av all budgeterad försäljning blev inte mycket kvar, men de fasta kostnaderna har fortsatt rulla in. Att söka Småföretagarstipendiet var en förhoppning om att få lite andrum och sänka axlarna för en liten stund.

På vilket sätt kommer bidraget att hjälpa er verksamhet?

Pengarna kommer att bidra till att betala fakturor, lön och en ny kassadator. Vår gamla kraschade häromveckan. Oavsett hur välplanerad och strukturerad man är kommer det oförutsedda utgifter och i nuläget är det svårt att ha beredskap för sådana kostnader.

Hur ser ni på framtiden för ert företag?

Vi ser ljust på framtiden och brinner så passionerat för vår butik och det vi gör! Kunderna tycker att vår lilla blomsterhandel här på Hästgatan förgyller kvarteret och det värmer så i själen. Vi vill fortsätta utveckla både butiken och oss själva och fortsätta kämpa för att finnas för våra kunder – både i sorg och glädje – med personlig service, kunskap och hög kvalitet.

Facebook

Instagram