Sök på Svedea.se

En man håller i en blå tavla med texten "SMÅFÖRETAGAR STIPENDIET" och en bukett blommor medan han ser på en kvinna som står bredvid honom

Cykelvård i Laholm utsedd stipendiat

Blerim Rrahmani och företaget Cykelvård i Laholm utsågs till 2022 års stipendiat i Småföretagarstipendiet och fick ta emot 100 000 kronor. Återvinning av cyklar utgör kärnan i verksamheten där begagnade cyklar rustas upp och får nytt liv innan de säljs vidare – för att alla ska ha råd med en cykel.

När Blerim Rrahmani var liten hade hans familj inte möjlighet att köpa en cykel åt honom. Redan då föddes drömmen om att en dag kunna hjälpa andra i samma situation och en beslutsamhet om att inget barn ska behöva känna så som han gjorde väcktes till liv.

Tillsammans med sin pappa öppnade Blerim Cykelvård i Laholm år 2019. Sedan dess har verksamheten vuxit stadigt och närmar sig nu en miljon kronor i omsättning. Nyligen har Blerim tagit över Jonnes Cykel o Motor, där ägarna gått i pension. Nu börjar även resan för 19-årige sonen Argjend som med hjälp av sin pappa ska lära sig driva företaget framåt.

– Varje dag märker jag hur stor nytta och glädje vårt företag sprider. Det gör mig stolt och glad. Vår vision och affärsidé är att alla ska ha råd med en cykel, oavsett vilket liv man lever.

Tidigare har Blerim drivit ett taxibolag. Innan dess arbetade han inom industrin i över tjugo år, där han började sin bana som operatör och avslutade som produktionschef. Att utveckla människor, verksamheter och att skapa goda relationer ser han både som sina största styrkor och drivkrafter. Blerim vill inspirera fler att våga följa sina drömmar. Parallellt med företaget Cykelvård i Laholm arbetar han därför med att utveckla företag i Halland på TEK Kompetens i Halmstad.

Nyligen har Blerim tagit över Jonnes Cykel o Motor i Laholm, där ägarna gått i pension. Deras livsverk lever vidare och i dag närmar sig Cykelvård i Laholm en miljon kronor i omsättning. Nu börjar även resan för Blerims 19-årige son Argjend som med hjälp av sin pappa ska lära sig driva företaget framåt.

– Varje dag märker jag hur stor nytta och glädje vårt företag sprider. Det gör mig stolt och glad. Vår vision och affärsidé är att alla ska ha råd med en cykel, oavsett vilket liv man lever. Jag tror definitivt på en framtid på två hjul!

Blerim och hans verksamhet har utsetts till 2022 års småföretagarstipendiat med följande motivering från juryn:

"Den här personens inre drivkraft är, och har varit, att vilja ge andra vad han själv inte fick som barn – att få en revansch och samtidigt sprida lycka där den behövs som mest. Med stort engagemang, passion, ansvar och entreprenörskap har personen lyckats skapa en framgångsrik insats för samhället och samtidigt skapat nya arbetstillfällen. Denna framgångssaga på två hjul har lämnat många spår efter sig och den vi vill belöna".

Som stipendiat får Blerim motta 100 000 kronor.

– Stipendiesumman kommer att gå till att utbilda min personal. Nu gör vi både mer och en hel del annat än vad vi tidigare gjort. Ett exempel på det är att fler elcyklar nu är i omlopp och det behöver vi förbereda oss för och utveckla oss inom. Jag kommer också att investera i att utbilda mig själv till att bli en bättre ledare så att jag kan driva mitt företag vidare på ett hållbart sätt. Utöver det vill jag investera i att förenkla hanteringen i butiken för min personal, och en del av stipendiet kommer att doneras till Majblomman som vi sedan länge har ett samarbete med. Det är en fantastisk verksamhet som gör skillnad i samhället och det vill jag verkligen bidra till.

Facebook

Instagram