Sök på Svedea.se

En flaska med Moss & Noor antibakteriespray

Moss & Noor får Svedeas stipendium

2021 års första mottagare av Småföretagarstipendiet fick snabbt tänka om när samhällsläget förändrades och utökade sitt produktutbud med pandemins stora bästsäljare – handsprit. Läs mer om Tom Flumés framgångsrika omställning!

Hudvårdsprodukter med inriktning på träning

Tom Flumé lanserade Moss & Noor i februari 2020 med idén att erbjuda hudvårdsprodukter med inriktning på träning. Efter 14 långa månader av förberedelser hade redan flera avtal slutits med gymkedjor om att leverera produkter som handkräm, tvål och schampo till deras enheter – men så kom coronapandemin. Till följd av restriktioner och uteblivna gymbesök föll avtalen med kunderna och Moss & Noor som underleverantör stod med ett fullt lager av färdigpackade beställningar utan köpare. 

Trots ett tufft utgångsläge lyckades de snabbt ställa om och hitta ett sätt att hålla sig flytande. Till skillnad från konkurrenterna, som många var beroende av tillverkare på andra sidan jordklotet, producerade Moss & Noor hela sitt utbud i Sverige och hade därför större möjligheter att agera snabbt. De satsade sitt sista kapital på att göra en antibakteriell handsprit för händer och ytor – en produkt som naturligtvis var högt efterfrågad under pandemin. Företaget hade ännu inga distributionskanaler, men lyckades med enträget arbete få ut sin produkt till näthandlare och närbutiker. Överskottet från handspriten kunde sedan hålla verksamheten igång tills restriktionerna gradvis släppte. 

Varför sökte du Småföretagarstipendiet?

Jag har båtförsäkring hos er till min lilla motorbåt och fick ett nyhetsbrev som informerade om detta stipendium. Jag som ALDRIG tidigare sökt ett stipendium kände att: "nä, nu är det dags – detta ska jag bara få till!". På sättet ni formulerade era frågor i ansökan kändes det som ni pratade direkt till mig. 

På vilket sätt kommer bidraget hjälpa verksamheten?

Det möjliggör för oss att satsa på något som vi inte planerat för. Något av det där lilla extra som vanligtvis inte ryms inom budget. Vad det blir mer exakt vet jag inte idag!

Vilka lärdomar kring företagande tar du med dig från tiden under pandemin?

Dagens sanningar är inte morgondagens sanningar. Oavsett hur mycket och väl du planerar för framtiden så behöver du vara på tårna.

Hur ser du på framtiden för Moss & Noor?

Ljus! Vi har verkligen gått stärkta ur pandemin och ska nu ta i utav h*lvete för att få vårt varumärke att lyfta. Tack vare att vi vågade chansa och skruva på vårt utbud så har vi nu lyckats vända en pandemi från praktfiasko till "bara" ett förlorat år. Överlevde vi detta så finns det inget som kan stoppa oss. Nu kör vi!

Vi skickar våra varmaste lyckönskningar till Tom Flumé och Moss & Noor – väl värdiga mottagare av 25 000 kronor genom Småföretagarstipendiet 2021!

Facebook

Instagram