2020 års stipendiater

Under 2020 delade vi ut Småföretagarstipendiet till sju verksamheter som var i behov av stöd till följd av coronakrisen. Läs mer om dem här!

Linsells Livs

Eva Åkerman driver sin landsbygdsbutik med en aldrig sinande energi och optimism. Butiken är dessutom inte bara en butik utan byns enda samlingspunkt. Efter tre framgångsrika år av hårt arbete kom coronaviruset och slog undan benen för mycket av verksamheten. Handeln stannade helt i och med att uteblivandet av vinterturister och Eva tvingades kämpa med näbbar och klor för butikens överlevnad. 

Läs mer här

 

irisdals blomsterhandel

Irisdals Blomsterhandel

Både Åsa och Frida hade arbetat som florister i butiken i flera år då de blev erbjudna att ta över verksamheten så sent som i november 2019. Butiken har nästan hundraåriga anor och betyder mycket för grannskapet – men efter bara några månader var coronakrisen ett faktum för de nya företagarna.

Läs mer här

 

gällivare bryggeri

Gällivare Bryggeri

Fredrik Westbergs mikrobryggeri i Gällivare fick en flygande start och hans lokalproducerade öl var ett omtyckt inslag hos krogarna i trakten. Men när coronakrisen sedan kom tvingades restaurangerna som stod för intäkterna att stänga, vilket blev ett mycket hårt slag för Fredriks verksamhet. 

Läs mer här

 

mirkos skomakeri

Mirkos Skomakeri

Stefan Madunic ärvde sitt skomakeri av sin far 2003. Under åren har han byggt upp en stor och trogen kundkrets och är mycket omtyckt. Men coronakrisen tömde tunnelbanestationen där hans skomakeri ligger och därför blev situationen mycket ekonomiskt pressad.

Läs mer här

 

friskvårdscenter

Friskvårdscenter

Tom Svensson startade företaget 1997 och 2005 anslöt dottern EmmaMaria som massör. Nu leder de verksamheten tillsammans. Företaget jobbar med friskvård och massage ute på företag och har växt genom åren med många kunder i flera branscher. Då slog coronakrisen till och de tappade 85 % av sina kunder över en natt. 

Läs mer här

 

Centralbageriet

Centralbageriet i Gävle har funnits i 105 år och drivs idag av Anna Karlsson med familj. Redan på 20-talet började Anna Karlssons morfar hjälpa till som springpojke, och sedan 60-talet har det varit i familjens ägo. När coronapandemin tog fart vände de senaste årens goda resultat snabbt. Efterfrågan hos stora kundgrupper försvann och för första gången någonsin fick bageriet dra ned på personal. 

Läs mer här

 

frosty trails

Frosty Trails

Olav och Kristien flyttade från Nederländerna till byn Kåskats, utanför Vuollerim, för 10 år sedan. Där startade de ett upplevelseföretag som jobbar med slädhundar. Deras gäster stannar ca en vecka för att uppleva naturen, vintern och tystnaden och aktiviteterna har varit fullbelagda sedan många år. Då kom corona. Kunder började ställa in och reserestriktionerna förvärrade situationen då många utländska gäster kommer. Krisen var ett faktum.

Läs mer här

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.