Sök på Svedea.se

Två personer, en man och en kvinna, står framför en vägg med affischer och diplom, leende och klädda i vita T-shirts med texten 'FRISKVÅRDSCENTER massage & rehab'

Friskvårdscenter får Svedeas femte stipendium

Tom Svensson insåg tidigt behovet av friskvård och massage ute på företag och startade därför sitt företag 1997. 2005 anslöt hans dotter EmmaMaria som massör och tillsammans har de byggt upp verksamheten till det välmående företag det var – fram till mars 2020. 

Hårt drabbade av pandemin

Under de senaste åren har ekonomin varit stabil med många uppdrag spridda på flera arbetsplatser. Men plötsligt kom coronakrisen till Sverige och företaget drabbades direkt. 85 % av uppdragen försvann över en natt och plötsligt täckte inte inkomsterna fasta kostnader, lokalhyra och löner.

Idag är uppdragen tillbaka på ca 50–60 % men de går ändå back varje månad. Det är en väldigt stressande situation då Friskvårdscenter är ett enskilt företag utan möjlighet till statliga stödinsatser. Nu blir Tom den femte att tilldelas Småföretagarstipendiet och vi hoppas att stipendiet kommer väl till pass.

Varför sökte ni Småföretagarstipendiet?

Jag sökte stipendiet som en överraskning till min pappa, säger EmmaMaria. Det är tungt att se hur en så stor del av våra inkomster från företaget bara försvunnit medan utgifterna är kvar. Min pappa, som tillhör en riskgrupp, står dessutom som ägare och är därför personligt ansvarig för att allt ska betalas. Det är tufft att se något vi byggt upp tillsammans under många år bara raseras. Därför ville jag ge oss ett litet andrum och kanske kunna minska den stressen vi båda lever under. 

Vad kommer pengarna användas till och hur kommer bidraget att hjälpa er verksamhet och omgivning?

Pengarna är ett första steg i tryggheten att kunna betala fasta avgifter och släppa lite oro för framtiden. De hjälper oss få en liten grund att stå på igen så vi klarar oss ett tag till utan att behöva använda mer privata medel. Vi har även pratat om att starta aktiebolag för att förhindra liknande situationer i framtiden och då kan pengarna kan bli en viktig hjälp. 

Hur ser ni på framtiden för ert företag?

Så länge corona finns blir det en kamp, men förhoppningsvis kommer vi ut starkare efteråt. Vi har bra företagskontakter som vi räknar med finns kvar när krisen är över så vi kan återgå och bygga vidare på det vi har. Nu känns det ändå hoppfullt igen!

Facebook

Instagram