Legendariska Grupp 69

Vi älskar passionsdrivna människor och Stefan Gustavsson är en av dem. När hans sjuåriga dotter började träna gymnastik hjälpte han till på träningarna. Idag är han själv tränare och åker landet runt och utbildar andra tränare kring hans träningskoncept – multigymnastik.

Ingen video beskrivning... klicka för att redigera.

Ett nytt träningskoncept föds

Tävlingsgymnastik har hittills varit det enda sättet att utöva mer avancerad gymnastik. Stefan ville ge alla som bara vill träna samma möjligheter och skapade då konceptet multigymnastik. Att få blanda olika träningsdiscipliner precis hur man vill och träna på en avancerad nivå utan att behöva prestera eller bli bedömd har varit två av nyckelfaktorerna till att hans grupp lyckats behålla så många utövare så högt upp i åldrarna. Multigymnastiken har samtidigt inneburit att truppen drabbats av väldigt få förslitningsskador, vilket annars är väldigt vanligt inom gymnastik.

Multigymnastik skapar både glädje och en viktig omväxling. Ett bevis på detta är att extremt få svenska gymnastikgrupper nått så höga nivåer utan att tävla som Legendariska Grupp 69 – de har till och med uppträtt inför FN! Stefan tänker fortsätta erbjuda en bredare väg framåt för alla dom som brinner för gymnastik och vill bejaka sin passion – utan att få den bedömd eller kritiserad.

– Om alla mår så bra som möjligt, så kommer allt annat av sig självt!