CSR - Om att ta större ansvar

Man kan tycka att företagande i sig är ett tillräckligt stort ansvar. Men för många av oss är det också viktigt att ta ett större ansvar och ge tillbaka till det omgivande samhället. CSR, Corporate Social Responsibility, är något allt fler företag adderar till sin verksamhet.

Som företagare har du fullt upp. Med att ragga jobb, driva projekt framåt, göra kunderna nöjda, ta hand om dina anställda och mycket annat. Och kanske var det därför som du en gång blev företagare. För att själv få styra och ställa med din arbetsdag och påverka din framtid.

Ansvarsfullt företagande

Man kan tycka att företagandet i sig innebär ett tillräckligt stort ansvar men för många är det också viktigt att ge tillbaka till det omgivande samhället. För att det känns meningsfullt men också för att det kan ha en positiv inverkan på affärerna. CSR, corporate social responsibility, är en växande rörelse som allt fler företag adderar till sin ordinarie verksamhet. Att ge tillbaka skänker en större mening till företagandet men det handlar inte om välgörenhet utan om ett sätt att låta det egna intresset gå hand i hand med nytta för andra.

Så jobbar Svedea med CSR

På Svedea ger vi tillbaka till de branscher som vi är en del av. I form av stipendier för mc-kort, utbildning av hundägare, ett mer jämställt båtliv och genom att stötta skoterklubbars ideella arbete. Det är ett långsiktigt arbete som vi redan skördar frukterna av. Samtidigt som vi bidrar till enskilda och föreningar befäster vi vår position som ett bolag som brinner för våra specialområden.

Mycket mer än välgörenhet

Sedan ett antal år samarbetar vi också med IM (Individuell Människohjälp) som bedriver olika typer av samhällsprojekt både i Sverige och utomlands. Formen för samarbetet är att vi aktivt med hjälp av de egna medarbetarna bjuder nyanlända ungdomar på upplevelser och glädje. Vi kallar det för Svedeadagen – en dag att minnas. Det är vår ambition att ge dessa ungdomar en positiv paus från grubblerier kring en många gånger oviss framtid. Kostar oss lite, men ger mycket tillbaka. Inte minst när det gäller rekrytering av nya medarbetare som vill arbeta för ett företag med hjärtat på rätt ställe.