Sök på Svedea.se

Ny på sjön

Har du blivit med båt eller funderar på att skaffa en? Grattis, du kommer inte att ångra dig! Men det finns en hel del att läsa på innan du ger dig ut på vågorna. Läs våra tips och råd.
Ny på sjön

Köpa begagnad båt? Tänk på det här!

Är du på jakt efter en ny båt? Andrahandsmarknaden erbjuder ett stort utbud till ofta bra priser. Men att köpa begagnat kan vara svårt om man inte vet vad man ska titta och tänka på inför köpet. Så hä...

Vita segel- och motorbåtar ligger förtöjda i hamn.
Ny på sjön

Hur kan båtklubbar skydda sig mot stölder?

Att ändra säkerhetsrutiner i en båtklubb kan ta tid. Därför tänkte vi ge dig lite tips kring båtklubbar och säkerhet så att ert arbete med detta hinner bli klart i tid.

Segelbåtar i en hamn med spegelblankt vatten.
Ny på sjön

Båtsamverkan kan stoppa tjuvarna

Båtsamverkan innebär att du och dina båtgrannar hjälps åt på olika sätt för att minska risken för tjuvar. Här har vi samlat tips kring hur du kan engagera dina båtgrannar och starta en egen, lokal gru...

Båtar i hamn på hösten
Ny på sjön

Vill du bli en bättre båtförare?

Många som åker båt skulle få ut mer av båtlivet om de gick en kurs och bättrade på kunskaperna. Emma, båtspecialist på Svedeas skadeavdelning, reder ut vilka alternativ som finns.

En person kör en vit båt med styrpulpet
Ny på sjön

Köpa båt

Har man ingen vana vid att köpa båt kan det vara svårt att veta vad man ska tänka på inför köpet. Därför har vi samlat lite tips kring vad som är bra att ta hänsyn till innan och under båtköpet.

En vit motorbåt kör snabbt över havet
1

Facebook

Instagram