Sök på Svedea.se

Båt- och sjösäkerhet

Det finns flera säkerhetsaspekter på båtlivet som är bra att ha koll på. Brandsäkerhet, fungerande flytvästar, hur man undviker stölder och hanterar storm till havs till exempel.
Båt- och sjösäkerhet

Båtstölder – så skyddar du dig

Stölder av båtar, utombordsmotorer och navigationsutrustning har blivit ett växande problem, och flest stölder sker i Stockholms län, Bohuskusten och Skåne. Här får du några tips på vad som är bra att...

Båt- och sjösäkerhet

Hunden med i båten

Oftast gillar hundar att åka båt, speciellt om de varit med på sjön sedan de var valpar. Men det finns en del att tänka på för att båtsemestern med hunden ska bli som planerat.

En hund med flytväst åker båt.
Båt- och sjösäkerhet

Uppblåsbar flytväst – det här är viktigt att veta

En uppblåsbar flytväst är både smidig och praktisk på sjön. Den sitter bekvämt runt halsen, utlöser sig automatiskt vid kontakt med vatten och stabiliserar din nacke och ditt huvud.
 Men hur fungerar ...

Flytvästar med Svedea-loggan
Båt- och sjösäkerhet

Flytväst – vilken ska jag välja?

Flytväst är en mycket billig livförsäkring, men vilken flytväst passar dig bäst? Det finns flera olika modeller att välja på och därför tipsar vi om skillnaderna du bör tänka på när du väljer.

Barn på en  båt sträcker upp armarna i luften
Båt- och sjösäkerhet

Brandsäkerhet i båten

En majoritet av oss har brandvarnare och brandfiltar i våra hem, men hur är det ombord på båten där brandrisken ibland kan vara högre? Brandsäkerhet ombord är viktigt och därför har vi samlat tips kri...

Båtar i hamn med fiskebodar i bakgrunden
Båt- och sjösäkerhet

Stöld av utombordsmotor

Det är alltför vanligt att båtmotorer stjäls redan innan säsongens första tur. Här tipsar vi om vad du kan göra för att hålla tjuven på avstånd.

En utombordsmotor på en båt
Båt- och sjösäkerhet

Så förtöjer du båten för storm

Stormar är något som förekommer under hösten i Sverige. Ligger båten fortfarande i vattnet är det alltså viktigt att du vet hur man förtöjer båten rätt. Här är några enkla men viktiga tips!

Storm till havs

Facebook

Instagram