Försäkring för nyföretagare

 

Vi gillar småföretag. På Svedea är vi själva entreprenörer i grunden och förstår värdet av snabba beslut och smarta processer. Så tänker vi också om försäkring – det ska vara enkelt att skaffa ett skydd som passar just ditt företag.

Är du i färd med att starta eget företag, eller har du precis tagit steget? Vi förstår att det kan vara mycket att tänka på i början, men i allt som måste göras finns risk att man missar något väldigt viktigt – företagsförsäkring. En del tänker att hemförsäkringen skyddar i början av företagets liv, framför allt om man driver enskild firma. Det stämmer tyvärr inte. Läs mer om varför du behöver en företagsförsäkring här. 

På Svedea värnar vi om nyföretagande och den positiva påverkan det har på svensk ekonomi. Därför är vi stolta över vårt mångåriga samarbete med NyföretagarCentrum, som ger dig som medlem 10 % rabatt på vår företagsförsäkring. 

 

Se ditt rabatterade prisVill du hellre bli kontaktad för en genomgång av försäkringen? Gör en intresseanmälan här!

 


Skadedrabbade ger oss toppbetyg

När vi frågar våra kunder som drabbats av en skada ger de flesta oss högsta betyg. Jämför oss gärna.​

Alla småföretag behöver olika skydd

Rätt utformad kan en företagsförsäkring vara skillnaden mellan framgång och undergång om oturen är framme. Därför säljer vi inga generella paketlösningar.

Snabb och smidig skadereglering

Allt handlar om att ha nöjda kunder – inget annat är viktigare. Därför arbetar vi varje dag för att kunna erbjuda dig branschens bästa kundservice och snabbaste skadereglering.


Unika lösningar för
unika småföretag

Vi ger dig en individuellt utformad försäkring som du själv tar fram genom att svara på ett antal enkla frågor. Du guidas fram och väljer själv. Tryggt, enkelt och skräddarsytt på riktigt.

Innehållet i vår företagsförsäkring är indelat i tre delar:

  • Skydd du måste ha
  • Skydd du bör ha
  • Skydd som är bra att ha

De försäkringsskydd du måste ha är de som gör skillnad oavsett vilken bransch du jobbar inom, vanligtvis ansvarsförsäkring, egendomsförsäkring, avbrottsförsäkring och rättsskyddsförsäkring. Skydd du bör ha är de som vi av erfarenhet vet kan göra stor nytta för dig. Slutligen kan du välja mellan en stor mängd olika nischförsäkringar som är bra att ha för just ditt bolag.


Det här ingår alltid
i din försäkring


Ansvarsförsäkring

En ansvarsförsäkring är ett viktigt skydd om du krävs på skadestånd genom sak- eller personskada, sk. allmänt ansvar. I princip alla företag har behov av detta skydd.

Egendomsförsäkring

En egendomsförsäkring täcker lös egendom du har inom företaget, exempelvis maskinerier såsom teknisk utrustning till kopieringsmaskiner, kontorsmöbler, datorer och varor för försäljning.

Avbrottsförsäkring

Om ditt företag drabbas av en egendomsskada som orsakar ett avbrott i din verksamhet, ersätter försäkringen den uteblivna vinsten och de fasta kostnader du måste betala som till exempel leasingavtal, hyres- och elkostnader eller personallöner.


Rättsskyddsförsäkring

Om ditt företag hamnar i tvist med någon, till exempel en kund, hyresvärd eller leverantör och tvisten måste avgöras i rättsinstans, så hjälper rättsskyddsförsäkringen till med ombudskostnader för att driva tvisteprocessen.Nyttiga tips till
nykläckta företagare

Att bli småföretagare är både spännande och utvecklande, men steget du tar kräver samtidigt att du lär dig bära många hattar. Du äger företaget och är VD, men måste samtidigt ha koll på allt från ekonomi, eventuella personalfrågor och IT-säkerhet till marknadsföring, kundvård och inköp. Därför tänkte vi hjälpa dig lite på vägen med ett antal tips och råd som kan ge dig bättre kontroll över ditt nya liv som småföretagare.

Dags att skaffa lokal till företaget – eller inte?
Bluffakturor – ett växande problem
Så förebygger du brand på företaget
Inbrott på företag
Vattenskador på företaget
Statistik om nyföretagande

Läs mer i Småföretagarhjälpen.