Sök på Svedea.se

Tips och råd för dig med mc

Kolla in vår samling av guider, checklistor och råd för hojägare. Läs tips om att välja motorcykel, underhåll och skötsel, säker körning, kampen mot rullgruset och mycket annat!

Senaste artiklar

Underhålla mc

Så använder du ett depåstöd för mc

Ett depåstöd till bakhjulet kan vara ett bra verktyg när du underhåller din mc. Det finns även för framhjulet, men här visar vi hur man använder ett depåstöd för bakhjulet.

Underhålla mc

Så tar du hand om kedjan på din mc

Det är viktigt att rengöra och smörja din kedja regelbundet och ha rätt slack, så slipper du byta drivpaket tidigare än förväntat.

Underhålla mc

Bromsar på mc – kontrollera belägg, skivor och vätska

En viktig del på din hoj är ju självklart bromsarna. Har du inte koll på dem kan det sluta riktigt illa. Det gäller alltså att hålla koll på bromsbelägg, skivor och bromsvätskan, och vi visar hur.

Underhålla mc

Så kollar du oljan i motorcykeln

Oljan smörjer motorn i din mc och kör du med för lite, för mycket eller fel olja kan det få stora konsekvenser. Vi går igenom det viktigaste du behöver veta!

Säker mc-körning

Skjutsa barn på mc

Oavsett om det rör sig om en kort tur ner till skolan eller en längre semester på hojen är det viktigt att veta vad som gäller för att skjutsa barn på mc. Både för er egen säkerhet, och för andras.

Facebook

Instagram