Sök på Svedea.se

Stipendiet för hojälskare

På Svedea älskar vi allt som har med hojlivet att göra och tycker att fler ska få chansen att uppleva det. Med vårt stipendium ger vi varje år hojälskare chansen att förverkliga drömmen om att ta mc-kort.

På Svedea älskar vi livet på hoj och vill att fler ska få upptäcka hur roligt det är att köra mc. 2012 instiftade vi därför vårt mc-stipendium som varje år ger nya hojälskare chansen att ta mc-kort. Sedan starten har närmare 70 nya hojåkare tagit det efterlängtade körkortet genom stipendiet!

2024 års mc-stipendiater

Ansökan till 2024 års stipendium stängde i slutet på februari. Sedan dess har juryns arbete med att utse årets stipendiater pågått för fullt. Sex hojälskare ska få chansen att förverkliga sin dröm med upptill 20 000 kronor i bidrag. Stipendiaterna kommer själva få välja trafikskola och boka in riskutbildningar, teori, körlektioner, teori- och körprov på egen hand. Vi finns här och guidar dem på vägen.

Nu har juryn enats om 2024 års stipendiater och vi önskar dem alla varmt lycka till!

Tidigare mottagare om mc-stipendiet

"Det har varit en helt otrolig resa som resulterade i ett mc-kort. Svedea och BA Trafikskola har levererat över alla förväntningar om och om igen. Får du chansen så tveka inte en sekund, det är ett minne för livet."
– Kristofer Fasth, mc-stipendiat 2017

"Det engagemang och den kvalitet körlärarna gav i denna utbildning är svårt att få någon annanstans. Och vi stipendiater blev mer än bara studiekollegor. Snarare en liten familj som stöttade varandra hela vägen." 
– Ronny Kollberg, mc-stipendiat 2018

"En fantastisk upplevelse! Instruktörerna på BA Trafikskola ledde utbildningen med fenomenal metodik och mycket värme. Gruppgemenskapen växte sig väldigt stark och vi hjälptes hela tiden åt att höja varandra." 
– Anders Lierud, mc-stipendiat 2019

"Det har varit helt fantastiskt och väldigt roligt att dela samma mål med andra. Vi stipendiater har alla mc-intresset gemensamt och har verkligen stöttat varandra under utbildningen."
– Malin Eriksson, mc-stipendiat 2020

Facebook

Instagram