Ansökningsperioden för Mc-stipendiet 2020 är stängd

I slutet på året får du en ny chans att söka Mc-stipendiet.

 

Nu börjar utvärderingen av alla inkomna ansökningar!

För nionde året i följd ger vi sex hojälskande personer möjligheten att få en kostnadsfri körkortsutbildning i Jönköping. Utbildningen genomförs under två helger i vår, 8–10 maj och 20–25 maj med uppkörning sista dagen. Håll utkik på den här sidan, inom några veckor avslöjar vi vilka som är årets stipendiater.

Stipendireglerna hittar du här.


"Om jag ska sammanfatta upplevelsen att få Mc-stipendiet och gå intensivkursen så är gemenskap och glädje orden som kommer till mig. Till dig som funderar på mc-kort – sluta fundera och bara gör det!"

Frida, mc-stipendiat 2017


Stipendiet vänder sig till dig som drömmer om ett mc-kort och vill köra motorcykel. Du ska kunna starta, stanna och växla en motorcykel och du ska ha haft körkort för bil i minst två år. Du ska även ha kört bil regelbundet under de två åren, detta för att ha den trafikvana som behövs inför intensivkursen.

Utbildningen genomförs av BA Trafikskola i Jönköping vid två utbildningstillfällen, 8–10 maj och 20–25 maj 2020. Där kör man igenom de utbildningar som måste göras för att ta mc-kort, som riskutbildning del ett och del två, och sedan tränar man intensivt på att köra motorcykelMellan utbildningstillfällena skriver du kunskapsprov på din hemort och utbildningen avslutas med körprov.

I stipendiet ingår utbildning, lån av motorcykel och personlig skyddsutrustning samt boende och mat. Resor till och från Jönköping samt kostnader för körkortstillstånd, kunskapsprov, uppkörning och tillverkning av nytt körkort ingår ej. 

En jury bestående av representanter från Svedea och BA Trafikskola utser tio finalister. Efter intervjuer med finalisterna utser juryn slutligen sex stipendiater som får ta del av Mc-stipendiet.

Läs mer:

Prata
med
oss!
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.