Sök på Svedea.se

Mer om hundförsäkring

Här kan du ta del av mer information gällande vår försäkring. Du kan läsa mer om olika tilläggsförsäkringar, rabatter samt självrisker. Du hittar även alla våra ombud via denna sida.

Valpförsäkring

Se till att din valp får en trygg start i livet. Vår försäkring erbjuder ett gediget skydd för din valp vid sjukdom eller om den skulle drabbas av en olycka som kräver veterinärvård. Din valp kan försäkras från att den är 6 veckor gammal.

Mer om valpförsäkring

Livförsäkring

En livförsäkring för hund är en typ av försäkring som ger ekonomisk kompensation till dig som hundägare om hunden avlider eller behöver avlivas. Det är en valfri del inom vårt erbjudande och väljer du att teckna en livförsäkring så behöver du ange hundens livvärde.

Mer om livförsäkring

Användbarhetsförsäkring

Försäkringen för användbarhet kan ge dig kompensation om din arbets- eller tävlingshund inte längre kan användas som tänkt, till följd av till exempel skador. Du kan köpa användbarhetsförsäkring från det att hunden är 6 veckor gammal under förutsättning att den även har veterinärvårds- och livförsäkring hos oss. 

Mer om användbarhetsförsäkring

Avelsförsäkring

Vår avelsförsäkring utgör ett komplement till den vanliga liv- och veterinärvårdsförsäkringen och är avsedd för dig som äger en tik eller hane som är tänkt att använda i avel. Denna försäkring täcker kostnader som ofta förekommer i samband med avel.

Mer om avelsförsäkring

Rehabiliteringsförsäkring

Med vår rehabiliteringsförsäkring kan du får ersättning för rehabilitering av hund efter en skada eller sjukdom. Det kan till exempel vara rehabilitering så som simning och hundmassage. Med vårt XL-tillägg får du marknadens mest omfattande rehabiliteringsförsäkring.

Mer om rehabiliteringsförsäkring

Veterinärvårdsförsäkring

Med vår veterinärvårdsförsäkring får du ett omfattande skydd ifall din hund drabbas av sjukdom eller skada. Försäkringen ersätter kostnader för undersökning, utredning och behandling av din hund vid sjukdom eller skada.

Mer om veterinärvårdsförsäkring

Hunddagisförsäkring

Vi erbjuder en hunddagisförsäkring som är skräddarsydd för att möta de specifika behoven hos ett hunddagis. Försäkringen täcker situationer såsom om en hund skulle orsaka skada på någon under sin vistelse på dagiset, eller om en hundägare råkar falla och skada sig på dagisets trappa. Försäkringen är giltig för både hunddagis och hundpensionat.

Mer om hunddagisförsäkring

Kennelförsäkring för uppfödare

Kennelförsäkringen är avsedd för dig som hunduppfödare och erbjuder ett omfattande skydd för din verksamhet. Försäkringen täcker skador som hundarna kan orsaka på personer eller andra hundar, och är giltig oavsett om uppfödningen är i liten eller stor skala. Den täcker även hela verksamheten om flera personer driver kenneln tillsammans.

Mer om kennelförsäkring för uppfödare

Rabatter

Här kan du se vilka rabatter vi erbjuder i samband med att du tecknar vår hundförsäkring.

Mer om rabatter

Självrisker

Här kan du se alla aktuella självrisker som gäller för vår hundförsäkring.

Mer om självrisker

Vid skada

Har din hund råkat ut för en skada? Du kan skicka in en skadeanmälan, komplettera en redan anmäld skada samt få hjälp med direktreglering. För dig som veterinär hittar du mer info om hur du går tillväga med direktreglering för kund. Klicka på länken nedan för att ta dig vidare.

Mer om vad du ska göra vid en skada

Våra ombud

Du hittar alla våra djurombud via länken nedan.

Mer om våra ombud

Hundstipendiet

Varje år ger vi hundägare chansen att få ta del av Hundstipendiet. Genom stipendiet får du möjligheten att växa och utvecklas tillsammans med din hund.

Mer om hundstipendiet

Vad täcker försäkringen?

Du kan läsa mer om försäkringen i förköpsinformationen och i de fullständiga villkoren.

Mer om våra villkor

Facebook

Instagram