Sök på Svedea.se

Beagle som står i snön med solen bakom sig

Försäkring för arbetshundar och tävlingshundar

Användbarhetsförsäkringen kan ersätta dig om din arbetande eller tävlande hund förlorar sin användbarhet, till exempel om den blir skadad eller stulen. Du kan bland annat försäkra jakthundar, servicehundar, ledarhundar eller hundar som tävlar i agility eller lydnad.

Vilka hundar kan försäkras?

Du kan köpa användbarhetsförsäkring från det att hunden är 6 veckor gammal under förutsättning att den även har veterinärvårds- och livförsäkring hos oss. Användbarhetsförsäkringen upphör samtidigt som livförsäkringen, det vill säga det år hunden som hunden fyller 5, 7 eller 9 år (åldersgränsen beror på ras).

Vanliga hundraser att teckna användbarhetsförsäkring för:

Tilläggsförsäkring till livförsäkring

Användbarhetsförsäkringen är ett tillägg till livförsäkringen och passar till exempel för jakthundar, servicehundar, ledarhundar eller hundar som tävlar i agility eller lydnad. Försäkringen kan ersätta dig vid förlust av användbarhet, till exempel om hunden blir stulen eller drabbas av skador som göra att den inte längre kan arbeta eller tävla.

Se pris och köp hundförsäkring

Hundens födelsedatum

Hur stor är ersättningen?

Det högsta ersättningsbelopp för en användbarhetsförsäkringen är samma belopp som för din hunds livförsäkring. När försäkringen är utnyttjad upphör både användbarhetsförsäkringen och livförsäkringen och du kan inte teckna ny livförsäkring eller användbarhetsförsäkring.

Vad krävs för att kunna teckna användbarhetsförsäkringen?

För att kunna köpa användbarhetsförsäkring måste din hund ha både veterinärvårdsförsäkring och livförsäkring hos oss. 

Vad ingår i användbarhetsförsäkringen?

Förlorad användbarhet

Du kan få ersättning om din hund förlorar sin användbarhet som arbetande hund eller tävlingshund på grund av en sjukdom eller skada. Din hund ska inte vara så sjuk eller skadad att den måste avlivas utan ska kunna leva vidare som sällskapshund. 

Bortsprungen eller stulen hund

Du kan få ersättning om din hund blir stulen eller springer bort. Hunden måste ha varit borta i minst en månad utan att ha hittats innan du kan begära ersättning. Du måste polisanmäla och annonsera/efterlysa hunden lokalt i samband med försvinnandet.

Undrar du något?

Kontakta oss på 0771-160 190 eller mejla djur@svedea.se så hjälper vi dig gärna.

Villkor och information

I förköpsinformationen och i det fullständiga villkoret kan du läsa mer om försäkringen. Det är alltid det fullständiga villkoret som gäller.

Se våra villkor

Facebook

Instagram