Sök på Svedea.se

Svedeas stipendier och fonder

På Svedea vill vi göra skillnad och har därför tagit initiativ till ett antal återkommande insatser som utvecklar de branscher där vi är verksamma.

Skoterfonden

Hos oss slår hjärtat lite extra för snöskoter. Därför har vi sedan 2012 årligen delat ut 100 000 kronor till Sveriges skoterklubbar. Pengarna går till projekt som främjar skoteråkning, ökar säkerheten eller bidrar till en bättre naturupplevelse. 

Läs mer om skoterfonden

Mc-stipendiet

2012 inrättade vi Mc-stipendiet för att dra vårt strå till stacken när det gäller återväxten av mc-förare. Varje år får 5-6 personer gå en kostnadsfri intensvikurs för mc-kort och sedan start har stipendiet hjälp nästan 30 personer ut på vägarna.

Läs mer om mc-stipendiet

Båtstipendiet

Har du också märkt att det nästan alltid är mannen som kör båten? Det ville vi göra någonting åt och införde Båtstipendiet 2014. Det ger ett antal kvinnor en kostnadsfri utbildning i båtmanövrering. Vi tror nämligen att ett mer jämställt båtliv inte bara ökar säkerheten ombord utan också bidrar till härligare stunder på sjön.

Läs mer om båtstipendiet

Hundstipendiet

I juni 2015 började vi med hundförsäkring och i december samma år lanserade vi Hundstipendiet. Det är öppet för alla som vill utvecklas tillsammans med sin hund, till exempel genom att gå en kurs. Totalt delas 50 000 kr ut varje år.

Läs mer om hundstipendiet

Småföretagarstipendiet

 Vi vet hur mycket passion, energi och driv som krävs för att driva ett mindre företag i normala fall. Vi har ju själva varit ett. Därför skär det i oss när vi ser hur så många små, välskötta verksamheter drabbas hårt på grund av den nuvarande krisen. Vi vill göra vad vi kan för att underlätta för småföretagare som du. Därför instiftar vi Småföretagarstipendiet.

Mer om Svedea

Facebook

Instagram