Sök på Svedea.se

 Kvinna i vitt linne ler mot man utomhus i soligt väder

Ta hand om passionen i livet

Passion är ett ord vi alla har en relation till, men som ändå kan betyda så många olika saker. För oss har ordet genomsyrat allt vi gör, ända sedan starten, och viljan att förändra vår bransch.

All passion måste få näring för att utvecklas. Därför håller vi alltid ögonen öppna efter likasinnade människor, föreningar eller företag som delar vår syn, tar tillvara den och låter den styra deras mål.

Det födde en tanke om att dokumentera detta i en serie korta filmer som alla ger en bild av passion och gemenskap på olika premisser. De som medverkar och deras intressen skiljer sig åt, men en sak har de gemensamt – de tar vara på passionen i livet.

Samspelet med hundarna

För Odd Einar är jakten så mycket mer än det perfekta skottet. Det är det tysta samspelet med hundarna, att se dem klara utmaningar och växa som individer i sin rätta miljö – att låta hundarna leva det liv de älskar mest.

Hundarna, jakten och jag

Far och son på färd genom evigheten


För skoteråkare är livet med skoter mer en passion än en hobby och att söka sig ut i det vita, okända är en självklarhet. Vi gjorde en film om Jonas, hans son och deras liv på vidderna. En själfylld historia om skoteråkares passionerade förhållande till naturen och skoteråkandet.

Läs mer om Skoterliv

Passion på två hjul


Bike Babes är en av Sveriges få helt kvinnliga motorcykelklubbar. Inom Bike Babes har körglädjen och systerskapet på vägarna skapat en alldeles speciell gemenskap. Vi gillar verkligen att stödja de som, precis som vi, drivs av passionen för hojåkning. Våra gemensamma tankar blev en film om och kring Bike Babes för att visa vad ett passionsdrivet liv och viljan att förändra normer kan åstadkomma!

Läs mer om Bike Babes

Multigymnastikens magi

Tänk dig att kunna träna på elitnivå utan att behöva bli bedömd eller kritiserad – och själv kunna hålla i taktpinnen. Det kallas multigymnastik och skapades av Stefan Gustavsson. I dag är han tränare för gymnastikgruppen Legendariska Grupp 69 som tränar enligt konceptet och nått unikt höga höjder utan att tävla. De har till och med uppträtt för FN!

Mer om Svedea

Facebook

Instagram