2022 års stipendiater är utsedda!

Genom Båtstipendiet ger vi varje år kvinnor chansen att bli mer självsäkra på sjön med en kostnadsfri manövreringskurs. Se de väl värdiga mottagarna av årets stipendium nedan!

Kvinna kör båt

Stort grattis till 2022 års stipendiater!

För åttonde året i rad ger Svedea åtta kvinnor möjligheten att gå en kostnadsfri manövreringskurs. Juryn har nu enats om att tilldela stipendier till:

  • Karolina Sahlström, Skövde
  • Mari Novarino, Vargön
  • Hanna Liffner, Herrljunga
  • Kirsti Lindström, Karlskrona
  • Jennie Björk, Ekerö
  • Julia Carnebratt, Onsala
  • Jenny Gadenius, Sollentuna
  • Anna Behm, Luleå

Vill du också uppleva friheten ute på vågorna?

På Svedea älskar vi livet på sjön och tycker att fler ska få chansen att uppleva hur roligt det är att köra båt. Vi vet också att båtlivet idag till stor del är ojämställt och att kvinnor är kraftigt underrepresenterade som skeppare. Därför startade vi Båtstipendiet – ett initiativ för att uppmuntra fler kvinnor att ta plats bakom rodret.

Sedan 2015 har vi varje år gett åtta kvinnor chansen att bli mer självsäkra båtförare genom kostnadsfri manövreringskurs. Under en maxad helg i maj övar vi bland annat på att framföra båten i hög fart, tilläggning och navigering tillsammans i en tillåtande och positiv grupp. Vid helgens slut finns möjlighet att ta NFB:s manöverintyg för högfartsbåt.

Ansökningsperioden för 2022 års stipendium stängde den 31 januari.

 

Ingen video beskrivning... klicka för att redigera.

Tidigare deltagare om Båtstipendiet

"Vilken skön känsla att vara ibland dessa powertjejer, nervositeten släpper, självförtroendet växer och man vågar ta för sig mer och lita på sig själv."

– Camilla Sydner Svensson, båtstipendiat 2018. Här kan du läsa hennes berättelse!

"Jag är fylld med så mycket energi efter den här helgen. Tack vare de grymma instruktörerna har jag lärt mig jättemycket på bara två dagar. De tog sig verkligen tid att låta alla lära sig hantera båtarna i sin egen takt och känna sig trygga bakom rodret. Och jag har skrattat massor med alla härliga tjejer under hela helgen!"

– Li Pettersson, båtstipendiat från Svedea 2020 

"En fantastisk kul upplevelse att tillsammans med andra båtintresserade tjejer, på ett tryggt och metodiskt sätt, lära sig att manövrera en höghastighetsbåt. Två dagar av spänning, kunskap, nya vänner, många skratt och ökat självförtroende vid rodret är några av sakerna jag tar med mig från denna välordnade kurs."

– Sofia Hovelius, båtstipendiat 2020

Båtstipendiaterna 2020 med sina nytagna manöverintyg.

Fakta om Båtstipendiet

Båtstipendiet vänder sig till dig som är kvinna, minst 18 år och vill lära dig att köra båt. Inga formella krav på förkunskap finns, men viss båtvana och kunskap om väjningsregler är bra att ha.

Utbildningen är praktisk och inriktad på att hantera och manövrera planande båt i både hög och låg fart. Under utbildningen övar vi på körteknik med planande båt, att lägga till på olika ställen, man-över-bord och mycket mer. Viss teori ingår också, till exempel hur olika skrovformer påverkar en båts köregenskaper och vilken utrustning som bör finnas ombord. Vi diskuterar också en del viktiga miljö- och säkerhetsaspekter med avseende på båtarnas höga farter.

I stipendiet ingår utbildning samt boende och mat. Resor till och från utbildningen i Stockholm samt kostnad för att ta NFB:s manöverintyg ingår ej.

Ansökningarna bedöms av en jury bestående av representanter från Svedea. Åtta stipendiater utses baserat på motiveringarna. Juryns beslut kan inte överklagas.

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.