Varför kattförsäkring?

Om vi fick bestämma så skulle ingen katt behöva bli sjuk eller skadad. Tyvärr är det inte alltid så och vi vill finnas här för dig och din katt om oturen skulle vara framme. En kattförsäkring gör livet som djurägare tryggare.

Vid sjukdom eller skada kan det tyvärr kosta en hel del att besöka en veterinär för undersökning, utredning och behandling av din katt. Med en kattförsäkring kan du få hjälp med de oväntade kostnader som kan uppstå och det kan kännas tryggt att veta att du inte står ensam om något tråkigt skulle inträffa. Vi finns här för dig och din katt helt enkelt.

Bitskada – kostnad 11 778 kr, Svedea ersätter 8 311 kr

Katter försvarar sina revir och hamnar därför ofta i slagsmål. Något som kan ge otrevliga bitskador med infektionssjukdom som följd.

Urinsten – kostnad 20 711 kr, Svedea ersätter 15 904 kr

Urinsten är något som drabbar många katter och kan kräva operation. Har katten en gång fått sådana besvär är det lätt att de kommer tillbaka och det är därför viktigt att se till att katten är oavbrutet försäkrad. Mer om urinsten och njurproblem.

TR (FORL) – kostnad 9 434 kr, Svedea ersätter 6 319 kr

Tandsjukdomen TR (FORL) är vanlig hos lite äldre katter och är både smärtsam och allvarlig. Försäkrar du din katt hos oss innan den är två år ingår ersättning vid TR i veterinärvårdsförsäkringen. Har du försäkrat din katt hos oss efter två års ålder finns särskilda villkor för ersättning av TR/FORL, läs mer i våra fullständiga villkor. Mer om TR (FORL).

Kostnaderna för behandlingarna är hämtade från branschstatistik. Ersättningarna är beräknade på vår veterinärvårdsförsäkring med 2 000 kr i fast självrisk och 15 % i rörlig självrisk.

Hur försäkrar jag min katt?

Du kan köpa din kattförsäkring direkt här på webben eller genom att kontakta något av våra ombud. Du kan även ringa till kundnavet så hjälper vi dig att hitta en försäkring som passar för just dig och din katt.

Hur säger jag upp försäkringen?

Om din katt har sålts, överlåtits eller avlidit kan du säga upp din kattförsäkring. Om du av någon annan anledning vill säga upp din kattförsäkring kan du göra det vid försäkringens huvudförfallodag. När denna är framgår av ditt försäkringsbrev. 

Vad kostar det att försäkra min katt?

search
Sök kattras
Kattens födelsedatum
info_outline
Personnummer