Fri flytträtt på vår kattförsäkring

Att katten är försäkrad är viktigt. Men vi tycker inte att du som kattägare ska vara låst vid ett och samma försäkringsbolag hela kattens liv. Därför har vi som första bolag infört fri flytträtt. Nedan kan du läsa om förutsättningarna för den fria flytträtten.

Katten ska ha en försäkring vid flytten

Om katten innan den försäkras hos oss har varit oavbrutet försäkrad i annat bolag omfattas den av vår fria flytträtt. Det innebär att din katt inte får undantag för kända eller behandlade skador eller sjukdomar i sin nya försäkring så länge katten är återställd och fullt frisk när försäkringen hos oss börjar gälla.

Dessutom innebär den fria flytträtten att eventuella sjukdomar eller skador som inte var kända vid flytten men som kan anses ha påbörjats innan försäkringen hos oss tecknades kan ersättas om du hade en motsvarande försäkring i ditt tidigare bolag.

Katten ska vara fullt frisk när den försäkras

För att katten ska omfattas av den fria flytträtten ska den vara fullt frisk – det innebär att följande punkter ska vara uppfyllda:

  • Att din katt inte är diagnosticerad eller behandlad för höftledssjukdom, knäledssjukdom, sjukdomar i urinvägar och njurar eller allergisk sjukdom
  • Om din katt har behandlats för en diagnosticerad fästingburen sjukdom så som anaplasma, borrelia och TBE måste katten ha varit symtomfri i tre år efter tillfrisknandet.
  • Att din katt idag är fullt frisk och inte står under pågående veterinärvård, rehabilitering eller annan behandling
  • Att din katt inte har några kända kroniska men, kroniska sjukdomar eller komplikationer till följd av kronisk sjukdom.
  • Att din katt inte står på ordinerad medicinsk eller symtomhämmande behandling, exempelvis specialfoder eller klådhämmande schampo.

Uppfyller inte din katt kraven för den fria flytträtten kan din försäkring få ett särskilt villkor som undantar ersättning för vård och behandling av aktuell sjukdom eller skada.

Mer om kattförsäkring

Prata
med
oss!
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.