Försäkring för båtälskaren

Hos oss får du en försäkring som är skapad av båtfolk för båtfolk. Vårt mål är att du tryggt ska kunna njuta av ditt båtägande och få snabb hjälp om något händer.

Med vår båtförsäkring får du

  • nyvärdesersättning de två första åren för båten och dess motor och utrustning (dock ej för segel av kolfiber och kevlar)
  • allriskförsäkring som gäller om du till exempel tappar GPS-plottern i sjön eller tankar bränsle i vattentanken (gäller XL- och XXL-paketet)
  • max 5 000 kr i självrisk vid brand och stöld
  • ersättning för segel, mast och rigg

Nyhet! Försäkringen som vet vad din båt är värd

Vi har redan lanserat branschens första båtförsäkring som håller koll på båtens marknadsvärde för utombordare. Något som gör det både enklare och billigare för dig som båtägare. Nu har vi tagit fram en uppföljare även för inombordare.

Som den utmanare vi är, har vi utvecklat ett unikt sätt att beräkna priset på båtförsäkringen. Fram till nu var det båtens marknadsvärde som till stor del styrde priset på försäkringen. Något som båtägaren var tvungen att underrätta sitt försäkringsbolag om varje år. Annars blev båten överförsäkrad med tiden och premien onödigt dyr. Men det där är historia.

Vår nya försäkring håller nämligen själv koll på båtens marknadsvärde (försäkringsvärde). Till grund för den nya premieberäkningen ligger ett omfattande klassningsarbete som gäller majoriteten av landets alla båtar. Samma princip som vid försäkring av bilar och mc. Så nu kan du känna dig trygg med att alltid betala rätt pris för försäkringen – utan att behöva bekymra dig om marknadsvärdet. Oavsett om du har en utombordare eller inombordare.

Starthjälpen – så fungerar det

Du och familjen kommer ner till båten i hemmahamnen, fullastade med kylväskor och badringar. Men motorn är stendöd, precis som stämningen som sprider sig i familjen. Det är då du kontaktar Starthjälpen. Så här fungerar det:

  • Ring 0771-160 190 – dygnet runt.
  • Under kontorstid: välj ”skada” och sedan "båt".
  • Välj ”starthjälp av din båt”.
  • Efter några inledande frågor kopplas du vidare till...
  • ... en motorkonsult – ett proffs som vet allt om båtmotorer.

Förhoppningsvis får du problemet löst och kan njuta av den planerade båtturen. Om inte heller Starthjälper räcker till behöver du ta båten till verkstad. Men en hel del av undersökningen är redan gjord, vilket oftast minskar tidsåtgången och kostnaderna på verkstaden. Starthjälpen – båtutflyktens räddare – ingår i vår båtförsäkring XL och XXL.

Nio olika specialförsäkringar

Våra märkesförsäkringar som är speciellt framtagna för dig som har en Anytec, Arronet, BRIG, Micore, Ryds eller en båt med Suzuki-motor eller Yamaha-motor. Dessutom har vi en båtförsäkring särskilt anpassad för sportfiskare och en försäkring för dig som hyr ut din båt via RTC.

Få rabatt på din försäkring

Om du skyddar din båt med söksystem, startspärr eller stöldskyddsmärkning så kan du få rabatt på din försäkring. Du kan även få rabatt för kustskepparexamen och medlemskap i båtklubb. Läs mer om hur mycket rabatt du kan få och vilka stöldskydd vi godkänner.

Behöver du något mer?

Har du en trailer som du också vill försäkra? Eller ska du hyra ut båten eller köra i Medelhavet? Då kan du behöva en tilläggsförsäkring.

Skadefria år ger lägre självrisk

Har du din motorbåt eller segelbåt försäkrad hos oss får du pengar på ett självriskkonto efter varje skadefritt år. Du får 10 % av din aktuella självrisk för sjöskador avsatt till kontot. Pengarna kan du sedan använda till att betala en del av eller hela självrisken vid en skada.

Våra försäkringsvillkor

I villkorssammanfattningen och i det fullständiga villkoret kan du läsa mer om försäkringen. Det är alltid det fullständiga villkoret som gäller.

Undrar du något?

Här kan du få svar på de vanligaste frågorna om våra båtförsäkringar. Hittar du inte ditt svar där kan du ringa oss på 0771-160 190 eller mejla till kundnavet@svedea.se så hjälper vi dig gärna. 

Vad kostar det att försäkra min båt?

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.