Försäkra båten hos specialister!

Hos oss på Svedea får du en försäkring som är skapad av båtfolk för båtfolk. Vårt mål är att du tryggt ska kunna njuta av ditt båtägande och få snabb hjälp om något händer.


Inte bara siffror och tabeller 

För att skapa en riktigt bra båtförsäkring krävs en kombination av duktiga analytiker och folk som verkligen förstår tjusningen med allt som hör båtlivet till. Det är i alla fall vår övertygelse.

Brett skydd för din båt

Välj mellan tre olika försäkringspaket: L, XL och XXL som täcker de flesta båtägares behov och är anpassade efter svenska förhållanden. L ger dig bland annat stöld-, brand-och ansvarsförsäkring. Med XL eller XXL får du dessutom olycksfallsförsäkring, allrisk, assistans och stilleståndsersättning om båten blir kvar länge på varvet efter en skada. Tillvalet XXL ger dig även skydd för maskin- och elektronikskada.

Få upp till 35 % rabatt

Det bästa sättet att undvika skador på din båt är att skydda den. Därför får du rabatt om du har stöldskydd som till exempel söksystem och stöldskyddsmärkning. Du får även rabatt om du har kustskepparexamen (eller högre utbildning) eller om du är medlem i en båtklubb som är ansluten till Svenska Båtunionen (SBU).

Mer än ett försäkringsbolag

Båtstipendiet – för ett säkrare båtliv

Undersökningar som vi har gjort visar att det oftast bara är mannen i familjen som kör båten. Det vill vi ändra på eftersom ett mer jämställt båtliv ökar både säkerheten ombord och möjligheterna till härliga stunder på sjön. Därför instiftade vi 2015 Båtstipendiet som varje år ger ett antal kvinnor en kostnadsfri manövreringskurs. Läs mer här.

Starthjälpen – båtutflyktens räddare

Om båtmotorn är död när du ska lämna hemmahamnen – då ringer du Starthjälpen, 0771-160 190. Efter rådgivning av en duktig tekniker får du förhoppningsvis problemet löst och kan njuta av båtturen. Ingår i XL och XXL.

Sveriges nöjdaste kunder – igen! 

I Svenskt Kvalitetsindex mätning av nöjdheten bland fordonsförsäkringskunder 2020 placerar sig Svedea i topp, för andra året i rad. Till kategorin fordon räknas bil, mc, båt, vattenskoter, snöskoter och ATV. Läs mer här.

Vad kostar det att försäkra min båt?

Riktigt bra försäkring

  • Allriskförsäkring som ger ersättning om du exempelvis tappar GPS-plottern i vattnet eller tankarbränsle i vattentanken (gäller XL och XXL)
  • Upp till 35 % rabatt på din försäkring
  • Snabb och smidig skadereglering

 

Våra tre paket

XXL

XXL

XL

XL

L

L

check
check
check

Sjöskada

Du kan få ersättning för grundstötning, kollision, kantring, strandning och annan plötslig och oförutsedd utifrån kommande händelse. 

check
check
check

Uppläggnings- och transportskada

Försäkringen ersätter om din båt skadas vid lyft, transport eller uppställning om skadan uppstår genom en plötslig, oförutsedd och utifrån kommande händelse.

check
check
check

Stöld och skadegörelse

Du kan få ersättning om båt, motor eller tillbehör stjäls eller utsätts för skadegörelse.

check
check
check

Brand

Du kan få ersättning om din båt skadas genom brand, blixtnedslag eller explosion. 

check
check
check

Ansvar

Försäkringen ersätter skada på annan person eller egendom om du blir skadeståndsskyldig. 

check
check
check

Rättsskydd

Du kan få ersättning för advokat- och rättegångskostnader vid tvister som kan uppstå vid till exempel köp och försäljning av båten.

check
check
clear

Olycksfall

Försäkringen ersätter personskador på förare eller passagerare om skadorna har direkt samband med användning av den försäkrade båten.

check
check
clear

Stillestånd

Stilleståndsersättning betalas om den försäkrade båten är obrukbar under mer än 20 dagar från det att båten har lämnats in för reparation. Detta gäller för stillestånd på grund av skada som inträffat mellan 1 maj och 31 juli.

check
check
clear

Assistans

Du kan få ersättning för bogsering, hemtransport eller leverans av reservdelar och bränsle.

check
check
clear

Dubbelt värde på lösegendom

Vi dubblerar ditt försäkringsvärde för personlig lösegendom jämfört med L till 2 % av båtens värde (minst 10 000 kr).

check
check
clear

Allrisk

Du kan få ersättning för skador på båten (dock inte på motor och drivlina) som orsakats av en plötslig och oförutsedd händelse. Försäkringen ersätter också skador på eller förlust av lös båtutrustning och personlig lösegendom samt skador som orsakats av hund eller katt som du eller personer i ditt hushåll äger. Maxbeloppet är 40 000 kr. 

check
clear
clear

Maskin- och elektronikskada

Försäkringen ersätter skada på all maskinell utrustning till exempel motor, bogpropeller, ankarspel, köksmaskiner, instrument och elektronisk navigationsutrustning om skadan är orsakad av plötslig och oförutsedd händelse.

Våra rabatter

Det lönar sig att skydda sin båt

Det lönar sig att skydda sin båt. Sammanlagt kan du få hela 35 % i rabatt på din försäkring. Här ser du vad varje åtgärd ger i rabatt samt den totala rabatten.

+  Stöldskyddsmärkning båt 3 %
+  Stöldskyddsmärkning motor 5 %
+  Kustskepparexamen eller högre utbildning 5 %
+  Medlem i SBU-ansluten båtklubb 5 %
+  Klass 3-låsning 8 %
+  Söksystem* 10 %
+  Båtlift 10 %
+  Kölskydd (segelbåt) 10 %
= Total rabatt, max: 20 %
+ Vinterförvaring inlåst** (endast utombordare) 15 %
= Total rabatt, max: 35 %

* Om ditt söksystem var aktiverat slipper du betala självrisk vid stöld.
** I lokal med fyra väggar, tak och låst dörr.


Specialförsäkringar 

I nära samarbete med ledande båtmärken och samarbetspartners har vi tagit fram riktigt bra specialförsäkringar för Anytec, Arronet, BRIG, InterboatRydsSportfiskarna, Suzuki och Yamaha.


Vi vill göra skillnad för dig

Vi kan det vi gör

Svedea säljer försäkringar med idén att vara extra kunniga om det vi försäkrar. För båt, vattenskoter, snöskoter, mc, ATV, bil, hund, katt och företag utvecklar vi konkurrenskraftiga försäkringsprodukter och gör livet enklare för våra kunder. Svedea ingår i den globalt verksamma försäkringskoncernen Talanx AG. Mer om oss kan du läsa här. 

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.