Välj rätt hundförsäkring

En hund är ju som en älskad familjemedlem och en familjemedlem vill man självklart skydda från allt ont. Nu fungerar det tyvärr inte alltid så och även en hund råkar ut för saker som kan vara svåra att förutse. Därför hjälper en hundförsäkring dig att känna dig tryggare i vardagen.

Varför hundförsäkring?

Skulle din hund råka ut för en sjukdom eller skada kan det kosta en hel del att besöka en veterinär för undersökning, utredning och behandling eller i allra värsta fall avlivning. Med en hundförsäkring kan du få hjälp med de ovälkomna kostnader som kan uppstå och med försäkringen vet du att du inte står ensam om oturen skulle vara framme. Vi finns här när du behöver oss som mest.

Hur försäkrar jag min hund?

Det är alltid bra att jämföra hundförsäkring innan du tecknar eftersom kostnad och innehåll kan skilja sig åt. Passa också på att läsa omdömen om hundförsäkringar så att du får en uppfattning om kundnöjdheten.

Du kan köpa din hundförsäkring direkt här på webben eller genom att kontakta något av våra ombud. Du kan även ringa till våra specialister på kundnavet så hjälper vi dig att hitta en försäkring som passar för just dig och din hund.

Se pris på hundförsäkring

Ersättningsexempel på vanliga sjukdomar

Pyometra – kostnad 24 814 kr, Svedea ersätter 19 392 kr

Pyometra – eller pyo – är den allvarligaste formen av livmoderinflammation för hund. I genomsnitt drabbas var fjärde tik innan den fyllt tio år. Läs mer om pyometra.

Benbrott – kostnad 36 006 kr, Svedea ersätter 28 905 kr

En fraktur – eller benbrott – är vanligt bland hundar. Olyckor är den vanligaste anledningen, men det kan räcka med otur under vanlig lek. Oftast krävs kirurgiskt ingrepp.

Diarré – kostnad 4 588 kr, Svedea ersätter 2 200 kr

Diarréer är en vanlig åkomma hos hundar och går oftast över på några dagar, men ibland kan bakomliggande orsak kräva operativt ingrepp. Läs mer om diarré hos hund.

Kostnaderna för behandlingarna är hämtade från branschstatistik. Ersättningarna är beräknade på vår veterinärvårdsförsäkring med 2 000 kr i fast självrisk och 15 % i rörlig självrisk.

Vad kostar det att försäkra min hund?

search
;
Sök hundras
Hundens födelsedatum
info_outline info_outline
Ditt personnummer