Varför hundförsäkring?

En hund är ju som en älskad familjemedlem och en familjemedlem vill man självklart skydda från allt ont. Nu fungerar det tyvärr inte alltid så och även en hund råkar ut för saker som kan vara svåra att förutse. Därför hjälper en hundförsäkring dig att känna dig tryggare i vardagen.

Skulle din hund råka ut för en sjukdom eller skada kan det kosta en hel del att besöka en veterinär för undersökning, utredning och behandling. Med en hundförsäkring kan du få hjälp med de ovälkomna kostnader som kan uppstå och med försäkringen vet du att du inte står ensam om oturen skulle vara framme. Vi finns här när du behöver oss som mest.

Pyometra – kostnad 24 814 kr, Svedea ersätter 19 392 kr

Pyometra – eller pyo – är den allvarligaste formen av livmoderinflammation för hund. I genomsnitt drabbas var fjärde tik innan den fyllt tio år. Läs mer om pyometra.

Benbrott – kostnad 36 006 kr, Svedea ersätter 28 905 kr

En fraktur – eller benbrott – är vanligt bland hundar. Olyckor är den vanligaste anledningen, men det kan räcka med otur under vanlig lek. Oftast krävs kirurgiskt ingrepp.

Diarré – kostnad 4 588 kr, Svedea ersätter 2 200 kr

Diarréer är en vanlig åkomma hos hundar och går oftast över på några dagar, men ibland kan bakomliggande orsak kräva operativt ingrepp. Läs mer om diarré hos hund.

Kostnaderna för behandlingarna är hämtade från branschstatistik. Ersättningarna är beräknade på vår veterinärvårdsförsäkring med 2 000 kr i fast självrisk och 15 % i rörlig självrisk.

Hur försäkrar jag min hund?

Du kan köpa din hundförsäkring direkt här på webben eller genom att kontakta något av våra ombud. Du kan även ringa till kundnavet så hjälper vi dig att hitta en försäkring som passar för just dig och din hund.

Hur säger jag upp försäkringen?

Om din hund har sålts, överlåtits eller avlidit kan du säga upp din försäkring. Vill du säga upp din hundförsäkring av någon annan anledning, kan du göra det på försäkringens huvudförfallodag. När denna är framgår av ditt försäkringsbrev.

Vad kostar det att försäkra min hund?

Hundras
event
Hundens födelsedatum
info_outline info_outline
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.