Undvik dyra efterspel när ni åker på konferens

Hösten är högsäsong för kick-offer och andra företagskonferenser. Många företag lägger både stora summor pengar och mycket tid på att planera konferensens innehåll och aktiviteter. Men många glömmer att se efter hur försäkringen gäller under konferensdygnen.

Företagskonferenser är ofta välplanerade när det gäller innehållet men det är lätt att inte tänka på att kolla så att man har rätt försäkringsskydd. Men mycket kan hända på en konferens och det är inte självklart att allt täcks av den försäkring man har.

Några bra saker att tänka på inför företagskonferensen

Vad händer om någon råkar spräcka handfatet?
Utan ansvarsförsäkring kan det bli företaget som får stå för notan om en medarbetare råkar förstöra något på hotellet, till exempel spräcka ett handfat eller spilla rödvin på en heltäckningsmatta.

Har vi det skydd som behövs om en iPad blir stulen?
Många gånger tar man med sig datorutrustning till konferensen. Utrustningen är nästan alltid försäkrad på hemmaplan men för att den ska vara skyddad krävs att det finns en tjänstereseförsäkring alternativt en allriskförsäkring som gäller utanför kontoret.

Gäller försäkringen på höghöjdsbanan?
Fler och fler konferenser innehåller aktiviteter av det mer äventyrliga slaget. Om någon skulle skada sig är det viktigt att försäkringen faktiskt täcker den typen av aktiviteter. Vanliga undantag i olycksfallsförsäkringar är bergsklättring, forsränning, och offpistskidåkning.

Täcker försäkringen dunjackan och glasögonen?
Det finns alltid en risk att personalens privata ägodelar skadas – kanske krossas ett par glasögon eller så blir en märkesdunjacka stulen. Så även om företagets anställda inte reser mycket i jobbet kan det vara bra att ha en företagsförsäkring som innehåller tjänstereseförsäkring – om inte annat för just företagskonferenser.

För att sammanfatta lite kort och enkelt – se över företagets försäkringsskydd för att undvika kostsamma efterspel.

Christina Almtun


Christina är uppvuxen i en företagarfamilj och har arbetat med försäkringar för småföretag i mer än 15 år. Just nu är hon med och bygger entreprenörsbolaget Svedea. Hon har gedigen erfarenhet av de utmaningar som småföretagare ställs inför och sitter i styrelsen för Nyföretagarcentrum.