Sök på Svedea.se

Närbild på en persons hand som trycker på ett säkerhetssystemets knappsats med en liten skärm ovanför som visar obestämd text

Inbrott på företag

Tänk om ditt företag drabbades av inbrott? Förutom ekonomiska förluster skulle det antagligen leda till en rad andra bekymmer. Oavsett eventuella försäkringsrabatter eller om du inte ens är försäkrad, så bör du alltså se om ditt hus innan olyckan är framme.

Inbrottslarm skyddar

Ett inbrottslarm förebygger inbrott men kan också begränsa skadornas omfattning. Ett godkänt larm kan dessutom ge dig rabatt på försäkringen. För många verksamheter är återkommande inbrott tyvärr en realitet.

För butiker är ofta den materiella skada som tjuvarna åstadkommer det som kostar mest. Förstörda jalusier eller krossade glaspartier kostar stora pengar att åtgärda och utan en företagsförsäkring så kan det bli kännbart. 

Ett godkänt inbrottslarm innebär att:

I vissa fall kan vi ha ett krav på att företagets lokaler är utrustade med inbrottslarm som godkänts enligt en viss skyddsklass och larmklass. Kontakta då en larminstallatör, de vet vad som gäller för larm enligt SSF 130.

Tappa inga nycklar

Nycklar till ytterdörrar bör inte förvaras på försäkringsstället utanför arbetstid. Om nycklarna behöver förvaras i försäkringslokalen ska de förvaras i låst skåp eller låda. Förvara inte nycklar till t.ex. värde- eller säkerhetsskåp på försäkringsstället.

Om skåpet öppnas med en nyckel som förvaras på försäkringsstället gäller inte försäkringen för innehållet i skåpet. Tänk även på att förvara nyckeln på ett säkert sätt hemma i din bostad.

Foretag It

99 % av våra ärenden hanteras inom ett dygn

Se vår företagsförsäkring

Skydda med smart DNA

SmartDNA är en osynlig, spårbar vätska som fungerar i avskräckande syfte och när inbrottet är ett faktum. Har du en butik kan du koppla SmartDNA till ett larm och när larmet går sprutas inbrottstjuven som stöldgodset ner med en spårvätska som är omöjlig att få bort.

På så sätt kan tjuven bindas till brottet. Du kan också pensla SmartDNA på lösa saker som datorer etc. Vätskan innehåller ett unikt DNA som knyts till dina värdesaker så de kan de spåras tillbaka till dig.

Stöldskydda din dator

Kontrollera med tidigare hyresgäster

Ett tips kan vara att kontrollera med tidigare hyresgäster om de varit utsatta för inbrott och/eller skadegörelse. Lokalens läge kan spela stor roll. Ligger den undanskymd är det lättare för tjuvarna att arbeta ostört. Och ligger den på bottenvåningen nära en stökig krog ökar risken för krossade glaspartier.

Facebook

Instagram