Försäkringar för skoterälskare

Våra försäkringar är skapade av skoterentusiaster som vet vad en skoteråkare behöver. Målet är att du ska känna dig trygg när du är ute och kör och få snabb hjälp om något händer.


Med våra skoterförsäkringar får du:

  • ersättning för maskinskada om din skoter är högst åtta år gammal och körd högst 1 500 mil
  • nyvärdesersättning första året om du har en ny skoter
  • ersättning för tillbehör och utrustning, till exempel skoterpulka
  • snabb och smidig skadereglering om olyckan är framme

Bra försäkring för din snöskoter

För snöskotrar upp till 20 år är vår snöskoterförsäkring rätt val. Du kan köpa trafik-, halv- eller helförsäkring. Är du medlem i en skoterklubb får du 10 % rabatt.

Har du en snöskoter som är 20 år eller äldre erbjuder vi en särskilt anpassad Classicförsäkring. Ett bra skydd för en äldre skoter till ett riktigt förmånligt pris!

XL – ett tillägg som ger extra mycket

För bara 290 kr per år kompletterar du din hel- eller halvförsäkring med tillägget XL som ger extra trygghet:

  • Ersättning med 100 kr/dag om din skoter står på verkstad i samband med en försäkringsskada eller 75 % av kostnaden för hyrskoter upp till tre dygn (november-april)
  • Höjt maximalt ersättningsbelopp för utrustning och tillbehör från 25 000 kr till 50 000 kr
  • Ingen självrisk för bärgningsersättning
  • Kris- och olycksfallsförsäkring för både förare och passagerare

Fem olika märkesförsäkringar

Våra märkesförsäkringar är framtagna speciellt för dig som kör Arctic CatLynx, PolarisSki-Doo eller Yamaha. Försäkringarna kan du köpa i samband med att du köper en ny eller begagnad snöskoter hos en auktoriserad återförsäljare. 

Är din snöskoter avställd?

Vår garageförsäkring är för dig som har en snöskoter som är avställd. Du väljer mellan Garageförsäkring som ger ett bra grundskydd och Garageförsäkring XL som även gäller vid transport.

Undrar du något?

Titta i sammanställningen av de vanligaste frågorna och svaren om snöskoterförsäkring. Hittar du inte ditt svar där kan du ringa oss på 0771-160 190 eller mejla kundnavet@svedea.se så hjälper vi dig gärna. 

Våra försäkringsvillkor

I förköpsinformationen och i det fullständiga villkoret kan du läsa mer om försäkringen. Det är alltid det fullständiga villkoret som gäller.

Vad kostar det att försäkra min skoter?

Ditt personnummer