Sök på Svedea.se

Tips och råd för dig som skoterägare

Här har vi samlat en rad artiklar som kan vara intressanta för dig som kör snöskoter. Läs om skoterregler, säkrare skoterkörning, laviner, köpa skoter, skötselråd och mycket annat.

Lasta snöskoter på släpvagn

Ibland är man tvungen att transportera skotern på släp och då är det viktigt att skotern står bra på vagnen och att den är ordentligt fastspänd. Vi berättar mer!

Snöskoter lastad på släpvagn

Kontrollera drivremmen på din snöskoter

Att kontrollera drivremmen regelbundet är viktigt så du slipper byta en trasig rem ute i naturen eller på fjället. Vi berättar mer om vad du bör tänka på.

Drivrem på snöskoter

Kontrollera skoterns drivmatta och slides

En drivmatta som går av eller börja kugga över kan bli en mardröm om du kört lång utanför plogad mark. Därför har vi samlat praktiska tips kring hur du undviker detta!

Drivmatta på snöskoter

Tvätta din snöskoter

En snöskoter tvättar man vanligtvis inte så ofta under säsong, men därför är det desto viktigare att göra det när säsongen gått mot sitt slut. Här kan du se vad du ska tänka på för att hålla skotern i...

En snöskoter som blir tvättad

Köpa snöskoter – våra bästa tips

Funderar du på att köpa en snöskoter? Då finns det saker som kan vara bra att tänka på innan du bestämmer dig. Vad är du ute efter, och vilka behov och önskemål har du? Vi tipsar dig om vad du bör tän...

Person i röd jacka kör på snötäckt landskap med fjäll i bakgrunden
1

Facebook

Instagram