Sök på Svedea.se

Person i röd jacka kör på snötäckt landskap med fjäll i bakgrunden

Köpa snöskoter – våra bästa tips

Funderar du på att köpa en snöskoter? Då finns det saker som kan vara bra att tänka på innan du bestämmer dig. Vad är du ute efter, och vilka behov och önskemål har du? Vi tipsar dig om vad du bör tänka på.

Din första snöskoter?

Är du en ovan förare som aldrig ägt en skoter bör du välja en lättmanövrerad modell som inte väger för mycket. Tänk också på att det finns olika motorstorlekar att ta hänsyn till. En mindre effektstark skoter är i regel enklare att hantera om man är nybörjare. Självklart behöver du också rätt förarbehörighet.

Mer om skoterkortet

Hur ska du använda skotern?

Valet av snöskoter beror bl.a. på vad du ska använda den till. Det finns flera typer av modeller och motorstorlekar för olika ändamål, som skotrar helt anpassade för lössnöåkning, ledåkning eller arbete. Tekniken går dock snabbt framåt så kontakta gärna en handlare för mer information.

Ska du köpa ny skoter?

En fabriksny snöskoter lockar naturligtvis. Du kan få precis det du önskar med den utrustningen och tillbehören du vill ha. Med en ny skoter får du även garantier och en ökad trygghet när du köper genom en auktoriserad handlare.

Ska du köpa begagnad skoter?

En begagnad snöskoter är betydligt billigare i inköp och har en mindre värdeminskning. Självklart får du inte en fabriksny maskin, men även begagnade snöskotrar kan ha tagits väl om hand och kan vara i jättefint skick. En begagnad skoter behöver med andra ord inte innebära ett sämre köp. Hittar du en pärla så undersök den ordentligt och fråga om servicehistorik. 

Se pris och köp skoterförsäkring

Ditt personnummer
Mer om att köpa begagnad snöskoter

Ska du köpa skoter av handlare?

Att köpa hos en handlare är tryggast. De är proffs som verkligen behärskar alla aspekter av skoterägande. Ett köp via skoterhandlare innebär också att konsumentköplagen gäller.

Ska du köpa skoter privat?

Vid köp av en privatperson ställs lite högre krav på dig. Här gäller köplagen som ger dig sämre skydd jämfört med om du köper hos en handlare. Samtidigt finns chans att göra ett riktigt bra köp.

Upptäck mer inom snöskoter

Facebook

Instagram