Försäkra hojen hos specialister!

Våra mc-försäkringar är skapade av hojåkare för hojåkare. Vårt mål är att du tryggt ska kunna njuta av din mc och få snabb hjälp om något händer.


   

Svedea kampen mot rullgruset


Vi tar kampen mot rullgruset

En av lärdomarna från Mc-kollen är att löst grus på asfaltväg upplevs som en av de största riskerna med att köra hoj. Att hålla gruset borta är dock väghållarens ansvar och vi tycker inte att det ska drabba den som kör. Därför har vi tagit bort självrisken på skador orsakade av grus på asfalt under perioden 1/6–30/10. Läs mer här.

Rullgrusappen varnar för löst grus

För att ytterligare minska risken för att råka illa ut på grund av löst grus har vi utvecklat en webbapp – rullgrusappen. Med några enkla knapptryck kan man rapportera var man upptäcker grus och på så vis varna sina mc-kollegor. Läs mer om rullgrusappen här.

 

Svedea rullgrusappen


Vi stöttar hojlivet

Sveriges MotorCyklister (SMC) har jobbat för att tillvarata landets hojåkares intressen och säkerhet i nästan 60 år. Svedea har samarbetat med SMC sedan 2015 och lämnar 10 % i medlemsrabatt på mc-försäkringen. Som medlem får du även längre maskinskadeförsäkring, du slipper självrisk vid kollision med utländskt fordon. Dessutom hjälper du alla andra hojåkare då SMC får återbäring på medlemmars försäkringar som används i trafiksäkerhetsarbetet. Läs mer om SMC här.

 

Vad kostar det att försäkra min mc?

Ditt personnummer


Ta hojkort med Svedea

Vi vill ha en livskraftig motorcykelkultur och arbetar för att få se fler som upptäcker tjusningen med att köra hoj. Därför instiftade vi Mc-stipendiet redan 2012 och har sedan dess hjälpt ett femtiotal hojsugna att ta mc-körkort. Läs mer här.

 

Svedea Mc-stipendiet


Årets mc-handlare och mc-verkstad

Handeln och verkstäderna har en avgörande roll för att alla vi hojfrälsta ska vara nöjda med livet. Därför utser vi varje år Årets mc-handlare och mc-verkstad som ska uppnå högt ställda krav på kundbemötande, service och kvalitet. Läs mer här.

Sveriges nöjdaste kunder, för fjärde året i rad!

Vi gör det igen, tar topplaceringen i Svenskt Kvalitetsindex mätning av nöjdheten bland fordonsförsäkringskunder 2022. Hit hör bil, båt, vattenskoter, mc, snöskoter och ATV. Läs mer här.

Märkes- och specialförsäkringar

Våra 13 märkesförsäkringar är framtagna speciellt för dig som kör Aprilia, Can-Am, DucatiHarley-DavidsonHonda, IndianKawasaki, Moto Guzzi, Piaggio, Suzuki, TriumphVespa, eller Yamaha. Vi erbjuder dessutom en rad specialförsäkringar:

"Jag har verkligen nytta av min bakgrund i hojvärlden och vet vad man kan råka ut för på vägarna. En riktigt bra försäkring kan göra skillnad."

Stefan Karlsson, affärsansvarig för mc


Vi vill göra skillnad för dig

Svedea erbjuder försäkringar med idén att vara extra kunniga inom det vi försäkrar. För båt, vattenskoter, snöskoter, mc, ATV, bil, hund, katt och företag utvecklar vi konkurrenskraftiga försäkringsprodukter och gör livet enklare för våra kunder. Svedea ingår i den globalt verksamma försäkringskoncernen Talanx AG. Mer om oss kan du läsa här.