Försäkra hojen hos specialister!

Våra mc-försäkringar är skapade av hojåkare för hojåkare. Vårt mål är att du tryggt ska kunna njuta av din mc och få snabb hjälp om något händer.Svedea kampen mot rullgruset


Vi tar kampen mot rullgruset

Sedan 2015 har vi varje år genomfört en undersökning bland våra mc-kunder. En av lärdomarna är att löst grus på asfaltväg upplevs som en av de största riskerna med att köra hoj. Att hålla gruset borta är dock väghållarens ansvar och vi tycker inte att det ska drabba den som kör. Därför har vi tagit bort självrisken på skador orsakade av grus på asfalt under perioden 1 juni–30 oktober. Läs mer här.


Varnas och varna andra

För att ytterligare minska risken att råka illa ut på grund av löst grus samarbetar vi med Detecht och deras app. Med några enkla knapptryck kan du som har ett registrerat konto rapportera in en grusbelagd vägsträcka som visas på en överskådlig karta. Lika enkelt kan du se andra inrapporterade grusvarningar längs din färdrutt och undvika farliga vägar.

Har du din mc försäkrad hos Svedea får du, utan extra kostnad, tillgång till ett premiumabonnemang hos Detecht i ett års tid, räknat från dagen du aktiverar abonnemanget. Det gäller om du är eller blir försäkrad under år 2023 och aktiverar ditt premiumabonnemang innan 2023-12-31. Med ett premiumabonnemang ingår då även möjligheten att dela din position med nära och kära för att öka tryggheten när du är ute och kör ensam.

I premiumabonnemanget ingår också direktuppkoppling till SOS Alarm vid en olycka. Det ingår även bättre planering genom kurviga vägar och rundtursgenerator samt möjligheten att köra andra förares bästa rutter. Läs mer och ladda ner appen här.


Vi stöttar hojlivet

Sveriges MotorCyklister (SMC) har jobbat för att tillvarata landets hojåkares intressen och säkerhet i nästan 60 år. Svedea har samarbetat med SMC sedan 2015 och lämnar 10 % i medlemsrabatt på mc-försäkringen. Som medlem får du även längre maskinskadeförsäkring, du slipper självrisk vid kollision med utländskt fordon. Dessutom hjälper du alla andra hojåkare då SMC får återbäring på medlemmars försäkringar som används i trafiksäkerhetsarbetet. Läs mer om SMC här.

 

Vad kostar det att försäkra min mc?

Ditt personnummer


Ta hojkort med Svedea

Vi vill ha en livskraftig motorcykelkultur och arbetar för att få se fler som upptäcker tjusningen med att köra hoj. Därför instiftade vi Mc-stipendiet redan 2012 och har sedan dess hjälpt ett femtiotal hojsugna att ta mc-körkort. Läs mer här.

 

Svedea Mc-stipendiet


Årets mc-handlare och mc-verkstad

Handeln och verkstäderna har en avgörande roll för att alla vi hojfrälsta ska vara nöjda med livet. Därför utser vi varje år Årets mc-handlare och mc-verkstad som ska uppnå högt ställda krav på kundbemötande, service och kvalitet. Läs mer här.

Sveriges nöjdaste kunder, för fjärde året i rad!

Vi gör det igen, tar topplaceringen i Svenskt Kvalitetsindex mätning av nöjdheten bland fordonsförsäkringskunder 2022. Hit hör bil, båt, vattenskoter, mc, snöskoter och ATV. Läs mer här.

Märkes- och specialförsäkringar

Våra 13 märkesförsäkringar är framtagna speciellt för dig som kör Aprilia, Can-Am, DucatiHarley-DavidsonHonda, IndianKawasaki, Moto Guzzi, Piaggio, Suzuki, TriumphVespa, eller Yamaha. Vi erbjuder dessutom en rad specialförsäkringar:

"Jag har verkligen nytta av min bakgrund i hojvärlden och vet vad man kan råka ut för på vägarna. En riktigt bra försäkring kan göra skillnad."

Stefan Karlsson, affärsansvarig för mc


Vi vill göra skillnad för dig

Svedea erbjuder försäkringar med idén att vara extra kunniga inom det vi försäkrar. För båt, vattenskoter, snöskoter, mc, ATV, bil, hund, katt och företag utvecklar vi konkurrenskraftiga försäkringsprodukter och gör livet enklare för våra kunder. Svedea ingår i den globalt verksamma försäkringskoncernen Talanx AG. Mer om oss kan du läsa här.