Försäkra hojen hos specialister!

Våra mc-försäkringar är skapade av hojåkare för hojåkare. Vårt mål är att du tryggt ska kunna njuta av din mc få snabb hjälp om något händer.

En mix av oljiga fingrar och siffernissar

För att skapa en riktigt bra mc-försäkring krävs en kombination av duktiga analytiker och folk som verkligen förstår livet på en hoj och inte drar sig för att skruva själv. Det är i alla fall vår övertygelse.

En mc-försäkring som tål att jämföras

Vi har sedan 2011 växt från noll mc-försäkringar till att idag vara störst i Sverige. Det beror förstås på flera olika faktorer, men i grunden finns en riktigt bra försäkring. Generösa villkor, valbara självrisker, skadejour dygnet runt och 10 % rabatt om du är medlem i SMC är bara några av fördelarna. Läs mer här.

Mc-kollen låter våra kunder komma till tals

Varje år genomför vi en kundundersökning som ger oss värdefull information om vad våra kunder tycker om hojlivet och allt som hör därtill. Svaren ger tips som hjälper oss utveckla försäkringen, servicen och skadehanteringen. Läs mer om kollen här.

 


Vi tar kampen mot rullgruset

En av lärdomarna från Mc-kollen är att löst grus på asfaltväg upplevs som en av de största riskerna med att köra hoj. Att hålla gruset borta är dock väghållarens ansvar och vi tycker inte att det ska drabba den som kör. Därför har vi tagit bort självrisken på skador orsakade av grus på asfalt under perioden 1/6–30/10. Läs mer här.

Rullgrusappen varnar för löst grus

För att ytterligare minska risken för att råka illa ut på grund av löst grus har vi utvecklat en webbapp – rullgrusappen. Med några enkla knapptryck kan man rapportera var man upptäcker grus och på så vis varna sina mc-kollegor. Läs mer om rullgrusappen här.

 


Vi stöttar hojlivet

Sveriges MotorCyklister (SMC) har jobbat för att tillvarata landets hojåkares intressen och säkerhet i nästan 60 år. Svedea har samarbetat med SMC sedan 2015 och lämnar 10 % i medlemsrabatt på mc-försäkringen. Som medlem får du även längre maskinskadeförsäkring, du slipper självrisk vid kollision med utländskt fordon. Dessutom hjälper du alla andra hojåkare då SMC får återbäring på medlemmars försäkringar som används i trafiksäkerhetsarbetet. Summan 2020 blev 750 000 kr. Läs mer om SMC.

 

Vad kostar det att försäkra min mc?

Ditt personnummer


Ta hojkort med Svedea

Vi vill ha en livskraftig motorcykelkultur och arbetar för att få se fler som upptäcker tjusningen med att köra hoj. Därför instiftade vi Mc-stipendiet redan 2012 och har sedan dess hjälpt ett femtiotal hojsugna att ta mc-körkort. Läs mer här.

 


Årets mc-handlare och mc-verkstad

Handeln och verkstäderna har en avgörande roll för att alla vi hojfrälsta ska vara nöjda med livet. Därför utser vi varje år Årets mc-handlare och mcverkstad som ska uppnå högt ställda krav på kundbemötande, service och kvalitet. Läs mer här.

Sveriges nöjdaste kunder – igen!

I Svenskt Kvalitetsindex mätning av nöjdheten bland fordonsförsäkringskunder 2020 placerar sig Svedea i topp, för andra året i rad. Till kategorin fordon räknas bil, mc, båt, vattenskoter, snöskoter och ATV. Läs mer här.

Märkes- och specialförsäkringar

Våra 15 märkesförsäkringar är framtagna speciellt för dig som kör Aprilia, Can-Am, DucatiHarley-DavidsonHonda, IndianKawasaki, Moto Guzzi, MV AgustaPiaggio, QuadroSuzuki, TriumphVespa, eller Yamaha. Vi erbjuder dessutom en rad specialförsäkringar:

"Jag har verkligen nytta av min bakgrund i hojvärlden och vet vad man kan råka ut för på vägarna. En riktigt bra försäkring kan göra skillnad."
Stefan Karlsson, produktchef mc-försäkring


Vi vill göra skillnad för dig

Svedea säljer försäkringar med idén att vara extra kunniga om det vi försäkrar. För båt, vattenskoter, snöskoter, mc, ATV, bil, hund, katt och företag utvecklar vi konkurrenskraftiga försäkringsprodukter och gör livet enklare för våra kunder. Svedea ingår i den globalt verksamma försäkringskoncernen Talanx AG. Mer om oss kan du läsa här.

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.