Sök på Svedea.se

En snöskoter och en bil står framför en stuga i snöklätt landskap.

Skoterstöld

När skotersäsongen drar igång vaknar tyvärr även tjuvarna. Skulle din skoter bli stulen riskerar du inte bara att gå miste om en del av skotersäsongen – även ersättningen riskerar att minskas om du inte låser in skotern eller låser fast den ordentligt om den står utomhus.

Håll skotertjuvarna borta

Bästa sättet att undvika stöld är att göra snöskotern svår att stjäla. Det kan vara lättare sagt än gjort men ett första steg är att spana in de många stöldförebyggande produkter som finns på marknaden i form av lås, stöldskyddsmärkning och spårsändare.

Lås fast skotern med rätt lås

När snöskotern lämnas ska tändningslåset vara låst. Vissa modeller har istället en nödstoppslina med inbyggt stöldskydd. Lämna inte nyckeln eller nödstoppslinan i eller i närheten av skotern. Förutom detta ska snöskotern även vara låst med snöskoterlås (bygellås för drivmattan) av lägst klass 3/C.

Om snöskoterlås inte används ska snöskotern vara låst genom någon av fordonets ramdelar och annat fast föremål med kätting och lås av lägst klass 3/C. Är snöskotern placerad på släp ska även släpet vara låst med ett godkänt kulkopplingslås, lägst klass 3/C.

Se pris och köp skoterförsäkring

Ditt personnummer

Stöldskydd kan ta bort självrisken

Skyddar du din snöskoter med stöldskyddsmärkning eller spårsändare slipper du dessutom betala självrisk om skotern blir stulen och sedan återfinns med hjälp av stöldskyddet.

Fyra viktiga tips för att undvika skoterstölder

Upptäck mer inom snöskoter

Facebook

Instagram