Sök på Svedea.se

Mc som står i solsken

Tips inför mc-våren

Våren är en härlig men också farlig tid för mc-åkare. Det finns både grus på vägarna och ovana bilförare som kan ställa till med olyckor. Det här bör du bör tänka på innan du ger dig ut vårsolen!

Enligt statistik från tidigare år har var fjärde singelolycka varit relaterad till grus på asfaltsvägar. Så det gäller att vara extra uppmärksam när man ger sig ut på våren eftersom det är ett tag kvar tills vägarna har sopats rena från vinterns grus. Senast 31 maj ska allt grus från vinterväghållningen vara bortsopat, men det kan även ske tidigare beroende på vilken del av landet det rör sig om.

Ett annat problem kopplat till säsongsstarten är bilisternas ovana vid hojåkare i trafiken. Efter en vinter utan motorcyklar på vägarna kan bilförare lätt glömma den där extra titten i backspegeln eller över axeln innan de svänger ut för en omkörning – kör därför extra varsamt inledningsvis.

Fyra tips inför våren:

Dags för lite avrostning?

Oavsett om man är ny eller veteran på sadeln så kan det vara bra ibland att fräscha upp sin körkunskaper efter en lång vinter. Ett tips är att gå en endags-avrostningskurs med SMC. Här kan du se ett kort filmklipp om vad du kan förvänta dig av en sådan kurs och här kan du boka avrostningskurs.

Facebook

Instagram