Sök på Svedea.se

Närbild på ett mc-stöd

Sveriges vanligaste mc-olycka

Vet du var de vanligaste mc-olyckorna inträffar? Det är faktiskt inte på motorvägen, grusvägen eller i rondellen. De sker när hojen står still på t ex garageuppfarten eller parkeringsplatsen. I och med detta är det ofta föraren själv som orsakar olyckan, vilket naturligtvis kan innebära ett sårat självförtroende men även en skadad hoj.

Tankspriddhet kan kosta pengar

De flesta som äger en MC har någon gång råkat välta med motorcykeln när man står stilla – och fått uppleva pinsamheten i att ligga där på marken eller stå kvar och se hojen rasa i backen. Som tur är skadas sällan varken förare eller motorcykel. Men trots detta är snittkostnaden för den typen av olycka ca 18 500 kronor och är den vanligaste försäkringsskadan för mc. Har man otur kan det även ta tid att få den reparerad vilket gör att du missar fina dagar på vägarna. 

Varför är vält-olyckor så vanliga?

Svaren är flera och orsakerna lika enkla att undvika:

Det här är exempel på allt för vanliga olyckor som mc-förare råkar ut för men som enkelt kan undvikas. Det gäller bara att vara lite fokuserad när det är dags att stanna, parkera eller åka iväg.

Några tips när du ska stanna och parkera:

Se en tekniker prata om vältskador

Facebook

Instagram