Goda råd när du ska köpa hund

Som hundälskare vill vi på Svedea verkligen rekommendera alla att skaffa hund, men vi är också medvetna om vad som krävs när man skaffar hund. Här listar vi några saker som är bra att tänka på vid hundköp, och vi hoppas att listan kommer hjälpa dig ställa rätt frågor och söka mer information när du ska göra ditt val!

Välj en hundras som passar dig 

För att hundlivet ska bli så harmoniskt som möjligt är det bra om hunden passar alla medlemmar i hushållet. Olika hundraser har olika egenskaper, och dessutom är varje hund en egen person. Vad har du för förväntningar på en hund? Älskar du långa promenader i ur och skur eller föredrar du att sitta hemma och mysa? Titta på olika hundar hos olika uppfödare så blir det kanske mer tydligt vad som passar dig. Ställ massor med frågor och lyssna med både öron och hjärta. 

Det räcker inte med att hunden passar dig, du måste också passa hunden. Hundar har olika behov och det är bra om du vet hur du ska tillgodose dem redan före köpet. Tänk efter ordentligt, har du tid? Har du råd? 

Spela hundägare 

Om du saknar hundvana kan det vara bra att träna med någon annans hund. Låna en hund av en vän, ställ upp som dagmatte åt en annan hundägare, erbjud dig att ta grannens hund på regelbundna promenader, ta hand om vännernas hund när de reser bort. Du kan även få en liten försmak av vad hundägandet innebär genom att ta regelbundna promenader varje dag vid vissa klockslag under ett par veckor oavsett väder och andra åtaganden. Om du gillar det har du en härlig tid framför dig! 

Uppfostra valpen 

Man får bara en chans att göra ett bra första intryck, heter det ju, och samma sak gäller för en ny valp. All tid som du lägger ner på din valps tidiga utveckling har du igen när hunden blir vuxen. Ett bra sätt att komma på rätt kurs i uppfostran är att ta med den nya familjemedlemmen på en valpkurs. Här får du hjälp av professionella hundtränare att ta fram den bästa versionen av din hund.  

Skaffa en bra valpförsäkring 

Hundförsäkringen är inte obligatorisk, men för många hundägare är det lika självklart att försäkra hunden som att försäkra sig själv och sina barn. Sätt dig in i hur hundförsäkringen fungerar och undersök exakt vad som ingår i den. Tänk igenom vilken omfattning du vill ha på försäkringsskyddet för din hund och hitta en bra balans mellan priset på försäkringen och kostnaderna som uppstår om något skulle hända. Det kan du läsa mer om här. 

Hos oss på Svedea kan du enkelt ta reda på vad en hundförsäkring skulle kosta. Testa med olika nivåer för fast och rörlig självrisk. Fyll i dina uppgifter så får du ett pris direkt.


Så behandlar vi dina personuppgifter

 

Läs mer! 

På Svenska kennelklubbens hemsida kan du titta på mysiga hundbilder och läsa mer om varje hundras för att hitta en hund som passar just dig!

Mer om hundförsäkring

Prata
med
oss!
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.