Sök på Svedea.se

En valp springer i gräset

Välj rätt hundras

Har tiden äntligen kommit då det äntligen finns utrymme för en hund i familjen? Grattis! Du står nu inför flera stora beslut. Kunskap och magkänsla, gärna i den ordningen, är viktiga redskap i valet av vem som ska bli din framtida BFF. Ett genomtänkt val är grogrunden för ett härligt hundliv och bör baseras på hundens egenskaper och behov framför utseendet.

Oavsett om du väljer en renrasig hund eller en blandras bör du ta reda på så mycket som möjligt om hundens ursprung. Rasens/rasernas härkomst avslöjar vilka krav den vuxna hunden kommer att ställa på dig, sin omgivning, er levnadsmiljö, pälsvård, motion, aktivering och träning.

Vilken ras passar dig bäst?

Det finns många olika typer av raser att välja medan. Ett tips är att välja en ras som passar din egen personlighet och livsstil.

Det är viktigt att känna sig själv när man gör sitt rasval. Vad är du ute efter och hur stort ansvar har du tid och ork att ta? Vad kan du ge en hund i form av tid och engagemang? När det ringats in blir det lättare att fatta ett klokt beslut och få chansen på ett givande hundliv i harmoni.

Vad kostar det att försäkra min hund?

Hundens födelsedatum

Facebook

Instagram