En hundtoks bekännelse

Efter en intensiv jobbvecka så är det dags igen! Istället för att vila upp sig är det dags för en ny hundutställning! Ett nytt land, nya möjligheter och en ny oberoende bedömning av hundarna. Fastän jag redan vet att mina hundar är de finaste som finns så utsätter jag mig själv för detta. Att jag dessutom involverar min sambo och tvååriga son gör att tilläggsnamnet ”hundtok” passar mig ganska väl..

Resan börjar med köande. Köande från jobbet, köande på väg till färjan, köande ombord på färjan, köande till restaurangen, köande från restaurangen innan vi slutligen däckar i hytten på tok för sent för att behålla en tvåårings glädje.

Nästa dag – framme i Finland! Krispig finsk luft lockar till ett besök på den lokala julmarknaden, givetvis med hundar, barn, barnvagn, väskor och allt annat som man behöver för en timmes julmysande. Medan jag trängs med finnar, japaner, amerikaner och andra turister så infaller sig ändå ett lugn. Det här blir en bra helg! Man liksom känner när det kommer bli bra, och jag älskar den känslan!

 

Väl framme på hotellet möts vi av ett varmt välkomnande. Hundarna får varsin doggybag (jodå) med nödvändigheter; en rulle bajspåsar, godis, en tasstrasa och ett tuggben, med andra ord allt man behöver för en romantisk hotellweekend!

Lördag morgon – inte mys i soffan framför morgontv utan i stället ställer vi oss i en ny kö tillsammans med tusentals andra hundtokar. Burar, väskor, hundar, barn, barnvagn, hundar som skäller, vuxna som gapar, kallt ute, varmt inne.  Var är den där ringen då? Aha längst ner så klart! Tränger oss fram med i snitt 0,000546 mm marginal på vardera sida av burvagn och barnvagn. Låt gå, det kommer kanske gå åt ett och annat knä, men vad gör man inte…

Några ursäkter senare infinner sig lugnet igen och alla är där de ska vara. Vi hinner landa innan den främmande människan ska berätta för oss om våra hundar är fina eller inte.

Sen slår det mig när jag står och tittar ut över folk- och hundhavet! Vilket fantastiskt intresse vi delar, vilken otrolig förmån att få vara där just då, tusentals hundar, tiotusentals ägare och besökare, alla med samma passion, alla med samma möjligheter. Ung eller gammal, tjej eller kille, nybliven hundägare eller rutinerad uppfödare, mjukisbyxor eller Armani-kostym – alla är vi där av samma anledning, alla är vi välkomna och vi delar ett intresse som är större än mycket annat – kärleken till våra vackra hundar!

Och oavsett hur det slutar, när vi sitter där i hemmets lugna vrå och delar en macka med hunden så är den utan tvekan ”Best in Show” och vi minns enbart de positiva delarna med resan, för nästa helg gör vi samma tokigheter igen!

Odd Einar Bruem

 

Odd Einar är chef för Svedeas hund- och kattförsäkringar och har lång erfarenhet av djurförsäkring. Förutom sin sambo och en son delar han även tak med tre Rhodesian ridgebacks och en Bayerskt viltspårhund. Och om du undrar över hans dubbelnamn så är det från Norge, liksom Odd Einars dialekt.

  • Träna med hund

Relaterade artiklar

Mer om hundförsäkring

Prata
med
oss!
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.