Sök på Svedea.se

Kattraser

Från majestätiska maine coons till lekfulla siameser, varje kattras har sin unika personlighet och charm. Lär dig förstå deras specifika behov, temperament och egenskaper.
Kattraser

Norsk skogkatt

Den norska skogkatten, även kallad skogisen, är en stor ras som är känd för sin tåliga och ståtliga päls. Den är social, nyfiken och en självständig kattras som passar både familjer och ensamstående.

Långhårig norsk skogkatt i höstlandskap.
Kattraser

Europé

Rasen europé, även känd som europeisk korthår, är en av de mest charmiga och älskvärda kattraserna. Med sin vänliga och sociala natur blir den snabbt en favorit hos många.

Katt av rasen europé ligger avslappnat på en gräsmatta i solen.
Kattraser

Sibirisk katt

Den sibiriska katten kommer ursprungligen från Ryssland. Många anser att den är ursprunget till de flesta långhåriga raserna. Men trots det ryska klimatet och den tuffa historiken är den både nyfiken,...

Vi ser en sibirisk katt
Kattraser

Maine coon

Maine coon är inte bara imponerande i storlek utan också känd för sin vänliga personlighet och lugna temperament. I denna artikel utforskar vi maine coons ursprung, egenskaper och skötselråd.

Maine coon med tydliga, gulaktiga ögon tittar åt sidan, med suddig grönska och vita blommor i bakgrunden
Kattraser

Ragdoll

Ragdoll är en populär kattras som bland annat är känd för sin lugna personlighet och imponerande fysik. De är oftast stora, med blå ögon och en silkeslen päls vilket gör dem oemotståndliga att klappa.

Ragdoll blir kelad av kvinna
Kattraser

Bengalkatt

Bengal är en korthårig kattras som från början var en hybrid mellan tamkatt och leopardkatt. Dagens bengalkatter är dock helt tama men ser fortfarande ut som små leoparder med fläckig eller marmorerad...

Katt på gräsmatta

Facebook

Instagram