En förälskad hundhistoria

Jag har aldrig haft speciellt mycket hundar i min närhet. En och annan katt tillhörde familjen men inte mer än så. 2009 träffade jag min hustru och helt plötsligt kom jag in i en värld som för mig innehöll helt nya inslag. Man kan säga att jag har två kärlekar idag.

Att Amors pilar kan träffa en människa oavsett ålder är jag den förste att intyga. När jag och min hustru träffades passade vi så där perfekt för varandra och hon accepterade mig och den ”motornörd” som kom in i hennes liv som en blixt från klar himmel.

Det jag har fått förmånen att få ifrån hennes är ett stort och kärleksfullt intresse för djur. Under de senare åren har vi haft hundar, får, hästar och katter i en salig blandning. Vi har fått fram tre föl och under födsel nummer två låg hustrun och jag i boxen och slet i vårt anletes svett för att hjälpa det utmattade stoet. Så visst har jag kommit in i en värld som skapat både kärlek, kunskap och stora upplevelser.

Kärleken har inga gränser

Men det är ändå hundarna som stuckit ut utöver andra fyrbenta vänner.

Midsommardagen 2012 åkte vi till Torsås, där fanns en Cocker Spanielvalp vi fastnat för. Den tidigare hunden (Ebba) hade tyvärr gått bort och tiden utan hund kändes märkligt tom. Så där, ute på landet utanför Torsås slog Amors Pilar till igen. Vem kan inte bli förälskad i en Cocker Spanielvalp?

Med tiden har nog bara bandet och kärleken till Wilma som hunden heter blivit starkare och starkare. Det finns definitivt fördelar med hennes storlek och sätt, hon är med i TV-soffan, hon sover i samma säng och vi äter gladeligen frukost tillsammans. Alla hundar passar säkert inte till det, varken i storlek eller läggning, men kärleken har inga gränser. En del kallar det något med ”bortskämd”, ett vokabulär jag aldrig har förstått i detta fall.

Hustrun, som förresten heter Ann-Britt, har med sin vana och kunnighet hand om de delar som berör träning och motion vilket vi vet att alla hundar behöver men i lite olika omfattning. Man kan säga att vi har det riktigt bra, jag och mina två ”kärlekar”.

Janne Karlsson


Janne lever med familj och husdjur mitt i det småländska landskapet. På Svedea är han businesscontroller och på fritiden meckar han i bil- och snickarverkstaden eller tillverkar eget äppelvin. Blir det riktigt fint sommarväder fäller han ned taket och tar en sväng med ”Cabben” tillsammans med sina två kärlekar, hustrun Ann-Britt och Cocker Spanieltiken Wilma.

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.