Försäkra din vattenskoter hos specialister!

Hos oss får du en vattenskoterförsäkring som är skapad av entusiaster för entusiaster. Vårt mål är att du tryggt ska kunna njuta av din vattenskoter och få snabb hjälp om någon händer.

  

Vattenskoter på havet

En vattenskoterförsäkring som tål att jämföras

Med generösa villkor, valbara självrisker plus nyvärdesersättning första året är vår försäkring för vattenskoter riktigt bra. Och nu har den blivit ännu bättre! Sedan 1 februari 2021 ingår maskinförsäkring i hela 500 körtimmar eller tills vattenskotern blir 8 år. Jämför gärna med alternativen och bedöm själv. 

 

Försäkring för din vattenskoter

Bra blir ännu bättre med XL!

Vi vågar påstå att XL-tillägget gör vår vattenskoterförsäkring till marknadens mest heltäckande. Eller vad sägs om trailerförsäkring, olycksfallsförsäkring, stilleståndsförsäkring och allriskförsäkring – allt samlat i ett smidigt paket för endast 390 kr per år. 

Märkesförsäkringar för de största fabrikaten

Våra märkesförsäkringar för Kawasaki, Sea-Doo och Yamaha är nu ännu bättre och har uppgraderats med:

  • Trailerförsäkring upp till 30 000 kr
  • Olycksfallsförsäkring upp till 800 000 kr
  • Stilleståndsförsäkring upp till 4 000 kr
  • Allriskförsäkring upp till 15 000 kr

Det lönar sig att skydda sin pärla

Föreställ dig att vattenskotern är stulen när du planerat för premiärturen. Inte så roligt. Därför premierar vi dig som har din vattenskoter inlåst under natten med 20 % rabatt på försäkringen. Installerar du dessutom söksystem eller stöldskyddsmärker kan det löna sig ännu mer. Läs mer om stöldskydd av vattenskoter här.

 

Vattenskoter svänger

Vi låter vattenskoterkunderna komma till tals

Varje år genomför vi en kundundersökning som ger oss värdefull information om vad våra kunder tycker om livet med vattenskoter. Svaren ger tips som hjälper oss utveckla försäkringen, servicen och skadehanteringen. Du kommer snart att kunna ta del av den senaste undersökningen här.

En vattenskoter gillar att bli ompysslad

För att vattenskotern ska må riktigt bra och hålla länge behöver den skötas om. Inte minst när den tas upp efter säsongen inför vinterförvaringen. Att skjuta på avtvättning och bortplockning av snäckor och havstulpaner innebär tyngre och tråkigare jobb när sjösättningen närmar sig. Så här sköter du om din vattenskoter.

Båtförarintyg gör dig säkrare till sjöss

Det pratas ganska mycket om det behövs ett körkort för vattenskoter. Hur det blir med den saken är oklart, men vi slår gärna ett slag för att ta båtförarintyg – speciellt om du är ovan på sjön. Idag finns bra distanskurser som lär ut grunderna i navigation, sjösäkerhet och sjövägsregler. Vår båtspecialist Emma berättar mer. 

 

Årets marinsäljare och marinverkstad

Handeln och verkstäderna har en avgörande roll för att alla vi vattenskoter- och båtfrälsta ska vara nöjda med livet. Därför utser vi varje år Årets marinsäljare och marinverkstad som ska uppnå högt ställda krav på kundbemötande, service och kvalitet. Läs om Årets marinsäljare och Årets marinverkstad.

Sveriges nöjdaste kunder – igen!

I Svenskt Kvalitetsindex mätning av nöjdheten bland fordonsförsäkringskunder 2020 placerar sig Svedea i topp, för andra året i rad. Till kategorin fordon räknas bil, mc, båt, vattenskoter, snöskoter och ATV. Mer om Sveriges nöjdaste kunder.

Vi vill göra skillnad för dig

Vi kan det vi gör

Svedea säljer försäkringar med idén att vara extra kunniga om det vi försäkrar. För båt, vattenskoter, snöskoter, mc, ATV, bil, hund, katt och företag utvecklar vi konkurrenskraftiga försäkringsprodukter och gör livet enklare för våra kunder. Svedea ingår i den globalt verksamma försäkringskoncernen Talanx AG. Mer om oss kan du läsa här.

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.