Försäkra din vattenskoter hos specialister!

Hos oss får du en vattenskoterförsäkring som är skapad av entusiaster för entusiaster. Vårt mål är att du tryggt ska kunna njuta av din vattenskoter och få snabb hjälp om något händer.

  

Vattenskoter på havet

En vattenskoterförsäkring som tål att jämföras

Med generösa villkor, valbara självrisker plus nyvärdesersättning första året är vår försäkring för vattenskoter riktigt bra. Och sedan 1 februari 2021 är den ännu bättre! Nu ingår maskinförsäkring i hela 500 körtimmar eller tills vattenskotern blir 8 år. Jämför gärna med alternativen och bedöm själv. 

Bra blir ännu bättre med XL!

Vi vågar påstå att XL-tillägget gör vår vattenskoterförsäkring till marknadens mest heltäckande. Eller vad sägs om trailerförsäkring, olycksfallsförsäkring, krisförsäkring, stilleståndsförsäkring, allriskförsäkring och assistansförsäkring – allt samlat i ett smidigt paket för endast 390 kr per år. 

Märkesförsäkringar för de största fabrikaten

Våra märkesförsäkringar för Kawasaki, Sea-Doo och Yamaha är nu ännu bättre och har uppgraderats med:

  • Trailerförsäkring upp till 30 000 kr
  • Olycksfallsförsäkring upp till 800 000 kr
  • Krisförsäkring upp till 25 000 kr
  • Stilleståndsförsäkring upp till 4 000 kr
  • Allriskförsäkring upp till 15 000 kr
  • Assistansförsäkring

Det lönar sig att skydda sin pärla

Föreställ dig att vattenskotern är stulen när du planerat för premiärturen. Inte så roligt. Därför premierar vi dig som har din vattenskoter inlåst under natten med 20 % rabatt på försäkringen. Installerar du dessutom söksystem eller stöldskyddsmärker kan det löna sig ännu mer. Läs mer om stöldskydd av vattenskoter här.

 

Vattenskoter svänger

Vi låter vattenskoterkunderna komma till tals

Varje år genomför vi en kundundersökning som ger oss värdefull information om vad våra kunder tycker om livet med vattenskoter. Svaren ger tips som hjälper oss utveckla försäkringen, servicen och skadehanteringen. Du kommer snart att kunna ta del av den senaste undersökningen här.

En vattenskoter gillar att bli ompysslad

För att vattenskotern ska må riktigt bra och hålla länge behöver den skötas om. Inte minst när den tas upp efter säsongen inför vinterförvaringen. Att skjuta på avtvättning och bortplockning av snäckor och havstulpaner innebär tyngre och tråkigare jobb när sjösättningen närmar sig. Så här sköter du om din vattenskoter.

OBS! Krav på förarbevis

Sedan 1 maj 2022 gäller en ny lag som kräver att du är minst 15 år och har förarbevis för att få köra. Här kan du läsa mer om förarbevis för vattenskoter.

 

Årets marinsäljare och marinverkstad

Handeln och verkstäderna har en avgörande roll för att alla vi vattenskoter- och båtfrälsta ska vara nöjda med livet. Därför utser vi varje år Årets marinsäljare och marinverkstad som ska uppnå högt ställda krav på kundbemötande, service och kvalitet. Läs om Årets marinsäljare och Årets marinverkstad.

Sveriges nöjdaste kunder – igen!

I Svenskt Kvalitetsindex mätning av nöjdheten bland fordonsförsäkringskunder 2023 placerar sig Svedea i topp, för femte året i rad. Till kategorin fordon räknas bil, mc, båt, vattenskoter, snöskoter och ATV. Mer om Sveriges nöjdaste kunder.

Vi vill göra skillnad för dig

Vi kan det vi gör

Svedea erbjuder försäkringar med idén att vara extra kunniga inom det vi försäkrar. För båt, vattenskoter, snöskoter, mc, ATV, bil, hund, katt och företag utvecklar vi konkurrenskraftiga försäkringsprodukter och gör livet enklare för våra kunder. Svedea ingår i den globalt verksamma försäkringskoncernen Talanx AG. Mer om oss kan du läsa här.